Кај секој е различно, некој е со 2 дена некој со 2 недели температура. Крвна слика може да си направаш веднаш и ако е се во ред контрола за 1 недела ако има отстапки во прилог на бактериска суперинфекција на 3-4дена
Маж ми прележа корона во декември.Од пред некој период се пожали на болки во пределот кај бешиката од лева страна беше на лекар на ехо нема ништо... Во мокрача излезе некоја габична инфекција лекарите рекоа веројатно цистит.Денеска се жали на повремена треска и болки во бубрези и внатрешна температура.... Дали е можно да е корона повторно? 3 месеца има поминато мислам дека не е возможно или?...Антитела нема се уште испитано.... А пред некој ден надвор нешто миеше со вода па дали е можно од тоа да му е вака? Он се плаши затоа шо првите симптопи за корона му беа болки во бубрезите и треска....
Кај секого е различно, кај некои нема ни температура, кај некои 1 ден , кај некои две недели. Навистина не разбирам зошто така се однесуваат докторите (имам сосема спротивно искуство)
Еден ден имав ,па следниот немав,па пак имав. Цела недела со тем преку еден ден. КС.прв ден,четврти,8 ден.Рендген 8 ден.
Не напоменав само праеше и крвна слика ако имаше нешто ќе покажеше? Или не покажува преку крв со обична крвна слика?
Знам, јас сум без температура за мм прашувам. Има ниска температура, обично 37,5 крвна слика релативно добра, црп 3, димери во ред, ама темературава ту ја има, ту ја нема веќе 9 ден.
Здраво сопругот е со температура 37.3 и грозница.Јас прележав ноември на крај а он тогаш не фати.Дали има шанси сега и мене да ме фати пак од него? Немам проверено антитела ...И јас сега си кашлам од време на време и гради ме болат ама мислам дека ми е од анксиозноста од паника повеќе ...
Здраво, сношти кога се вратив од кафич почна грлото малку да ме гребе, кога пушев цигара исто ме гребеше,е денес се осеќам ептен омалаксано немам сила воопшто. Дали ова значи дека може да имам корона или до времево е?
Dva dena so temperatr do 37.5 crveno grlo bolki vo teloto sredinata kaj bubrezite od vcera bez tt samo sega kaslanje i zatnat nos pecenje vo nosot utre se testiram da vidam sto ke ispadna ? Dali moze sostojbata da se vlosi ili moze da ostane isto ili pa nakaj podobro da odi ??? 4 den od prviot simtom