Од кои лаборатории идеа до дома за ПЦР во други градови, надвор од Скопје? Колку чини, знае ли некој?
Ispadnav pozitivna , ova mi e 5 ti den od prviot simtom osven kaslanje nemam nisto doktorot me preslusa nema nisto vi gradite dali moze da mi se losi situacijata
Sвонев кај нив ама слабо, закажав во Авицена, ќе одам до Ск @Simgeee се бркаме со денови/симптоми за ден-два, јас денес ќе се тестирам. Исто како тебе сум... никој не знае инаку, пази се, одмарај, пиј течности и мисли позитивно
Мене во петокот нагло ме пресече цело тело. Омалаксаност, сите коски и мускули паралелно ме болеа.. И како со бодежи по телово да имав. Температура два дена ми траеше непрекинато и варираше од 37.4-38.1 Многу глава истотака ме болеше, и кско цела затната бев. Саботата плус почна и грлото дс ме боли. Вчера и денеска немам температура, малу живнав ама сепак уште сум омалаксана дури и носов ми се затна. Дали е корона или не, чекам резулатите, денес бев тест да напраем. Саботата крвни анализи напраев, скоро се е океј освен седиментацијата и црп повисоко, и ниско железо. Иако еве денеска немам температура, глава внатрешно ми пука и очниве капаци ме болат. Со лесно и со помин нека е на сите
Исто од А до Ш Јас имав мигрена 3, 4 дена пред да почне температурата, докторката вика веројатно од тогаш ти почнал процесот Луѓе не е нормално ова еј Барем да имав контакти или да одев по кафичи. Ако испадне дека фатив ковид у Кам, ќе се отрујам
Еве и ние уште се чудиме од каде, од продавница ни е одговорот. Ама во продавница нели болни не одат.Ама што ми кажаа , пред да имаме симптоми бротанецот два дена пред тоа исто бил многу заразен.Така и ние без симптоми којзнае колку сме заразиле. Само да помине кај сите без последици и проблеми
Јас уште стојам на тоа дека не е баш возможно од продавница да се фати, сите се со маски кратко време се задржуваме, што знам,размислете убаво за некој контакт. @AVA94 кај вас ако не грешам задолжителни се кн95 за маркет, значи сите носат такви, шанси за зараза скоро никакви.
Pa neli vikaat o szo deka treba da si minimum 20 min vo kontakt so zarazeno lice vo ista zatvorena prostorija?
Кај нас се задолжителни FFP2 и медицински маски.Ние носевме FFP2 ама еве фативме.Ама мм одеше со ќерче,а ќерче не носи маска оти е под 6год.Може она се заразила и нас не заразила тоа ми е само решението.
Тука болните и на работа одат... добро, мора да одат оти ќе им скусат од 15те илјадарки. Дно Ама сериозно сум изненадена на тоа пазење и немешање... не дека ниеднаш немам човечки контакт, напротив, ама последниве 2 недели мнооогу слабо. Сва среќа имав два грама мозок да не се видам со никој после мигрената и се изолирав. Чувајте се, нека мине со лесно и кај вас, гушки за дадите И за другите што прашаа, сум немала контакт во затворена просторија без маска, секаде одам со н95, а ако се дружам, се дружев строго надвор И СО МАСКА. Ставајте по две маски, сериозно се шири како лудо ова, не е можно сите да се болни во исто време. Ноу комент
Кај мене пред да ме пресече нагло, немав никакви индикации. Буквално до 2-3 часот попладнето во петокот се осеќав баш најнормално. А, за дали сум била со некое заразено лице не знам, конкретно последните денови никој со кого бев во контакт немаше симптоми, једина претпоставка ми е да бил некој асимптоматски. Плус мене реалција ми е работа дома и обратно. Кога има потреба ете до маркет нешто и на кафе еднаш у две недели дури и поретко и од тоа. И да е тоа и да не е, само со лесно нека помине
Isto sme stavno edna godina i uste pazevme ne se mesavme so nikogo ama ete pak ne fati jas mislam naj vise deca prenesuvaat posto jas rabotam so deca a i maliot minodi vo uciliste nema koj drug, fala bogu doma site momentalno se dobri uste nema nekoj simtom pa ke vidine ponatamu da site so lesnonda si go pomineme
FFP2 и kn95 е иста маска. Многу веројатно е дека од малата имате фатено. @Doozy јас со месеци носам по две маски, и по три сум ставала ако имав потреба на лекар за нешто да одам. Носев кн95 и хируршка , сега почнав по две кн95 да носам. Не знам веќе што да кажам само да минува лесно кај сите.
Дечки прашање. Денеска бев до врата кај еден другар што е позитивен. Него му е веќе 14 ти ден. Му оставив храна ,он само излезе на кратко со маска, бевме на 2 метри растојание. Не е опасно така? Ме мава психа ама просто ми беше жал да не отидам да му однесам шти му треба.
Мајки ве молам помош,колку време немаа апетит вашите бебиња болни од корона? 11 месеци сме ништо не сака да јаде,правам напори течности да внесува и млеко зависи што сака во моментот.Многу се плашам дали ќе има крај ова.Консултирав педијатар,ми требаат ваши искуства.