Супер е веќе, трча, скока, весел е. Апетитот му се врати, вчера штом јадеше пуканки и не се пожали на грло, значи поминало Со помин и лесно кај сите
Пред две недели неколку дена бев настината ептен малку, без температура, малку болки во грло и блага кашлица. Е сега два дена ме болат долните мускули на нозете. Дали е можно да сум имала корона и сега да имам покачено д димери. Освен таа болка немам никаков друг проблем.
DA NAGLASAM ZA NEKOI STO NE ZNAAT. DO KOLKU IMATE KORONA ILI SIMPTOMI ILI PAK SOSEMA OBICNA NASTINKA. ZEMETE MASLO OD DIVO ORIGANO PREMNOGU POMAGA NA LAZICKA SEKJER 4 KAPKI. MALKU E LUTO MALKU POVEKE AMA GO ZAJAKNUVA IMUNITETOT I GI UBIVA VIRUSITE I BAKTERIITE.
Не се плаши. Земи намачкај се со ракија по цело тело, од глава до пети и мумифицирај се со 5-6 ќебиња во кревет за да се препотиш и да ти се симне температурата. Значи ќе се покриеш убаво. Сепак да може да дишеш ама и да ти биде жешко истовремено. Ако имаш греење во соба плус, вклучи го и него за да ти помогне побрзо да се испотиш. И земи 5-6 лимонади испи без шеќер. Ќе ти помогне, без паника. Скоро сите бевме со температура...
Секој различно кажува. За викенд со масло. Некои прва и последна без масло. Кој како сака така тера, кажува.
Не е масло за јадење тоа, лек е. Немој да губиш дополнително сила, човек ко ќе е болен се простува и да не пости. Јади тоа што можеш и многу течности, битно е да си добра.
Baba mi gi posti celi golemi posti za sekoj praznik. I bez maslo jadi samo vo sreda i petok. A stara zena e 75 godini. I moram da kazam deka e mnogu po tie raboti se sto treba pravi gospodovi raboti sto se.