Може да Јас со физиолошки правам ама и ова е добро. Мирис осеќаш послабо дека си затната Имаше контакт ?
Зошто да не ти помине без антибиотик? Само прави си инхалации и ставај капки и спрееви за нос.И апче за глава ако те боли од цел тој притисок.
Немав контакт. Ама минатата недела страшен ладен ветер "ме фати". Утре сум закажана за пцр тест поради симптомите(тт, грло, болки во мускулите, главоболка...) Да си бидам раат. А, како е постапката со физиолошки ? Треба посебен апарат?
Denes mi e 10 den i prviot simtom po malku kaslam no me boli glavata i plus nosot mi pece dali ima vrska ova i so sinusite posto i imam bolki vo celoto tocno vo sredinata na dvete vegi
Здраво на сите. Јас сум веќе втор ден позитивна, 4 ден со симптоми. Благи симптоми, како настинка. Немам температура. Би сакала да ве прашам за искуства со Ивермектинот, како ги пиевте? Дали 5 дена по ред, дали преку еден ден 2 дози? Ве молам за инфо нз што да правам сите различно пијат
Ivermektinot se dozira po kilaza na pacient. Prasajte maticen, ili apotekar kje vi kaze. Za sekoi 20 kila edno apce. Ako si 60 kila zemas 3, itn.. Prasajte doktor ne na forumi. Ako za eden bilo 4 za drug moze da e slaba taa doza.
Затоа пишав шема. И упатство има во секој лек, не и реков по оваа шема да зема. Сигурно и матична и препишала не можам во аптека да појдам и онака да ми дадат. А, и 54 кила сум, 4 пиев. Мајка има повеќе па пиеше 3.
Дечки здраво. Прв пат пишувам тука, и барам ваше мислење. Имам симптоми на настинка од неделата, значи еве скоро цела недела. Симптомите се прво ми течеше нос еден ден, после бев затната неколку дена и толку. Немав ни болки во грло ни кашлица ни температура. Но, 70 посто изгубив мирис и вкус. Прво бев убедена дека е настинка но сега почнувам да се сомневам да не е корона. Во ред ли е да направам тест после 8 дена од први симптоми? И што друго да превземам за да ојачам и имунитет и да ми се врати мирисот? Или едноставно треба да чекам за тоа? И од настинка нели се губи мирисот али еве сега не ми е затнат носот скоро ич веќе, а сепак не мирисам како што треба, така да можно е... Што да превземам?
Само што ме информираа--позитивен тест. Денес 5ти ден од симптоми. Подобро се осеќам, немам тт веќе. Не ми дадоа ни антибиотик, ни ништо. Само појачани витамини. Утре ќе одам за ртг снимка. Од понеделник за комплет кс. Има место за паника?