И мм беше исто и тоа над 39 креваше. Со парацетамол исто ко ништо да не се напил. Се препоти со ефридол и покриен со ќебе, за кратко беше од долу до горе воден и нормална тт. Ама од епидемиолог доби совет тоа да се напие, 38.2 не е уште многу висока тт.
Во петок е закажано тестирањето, кажува дека му се гади и нема воопшто апетит. Сега му измеривме повторно се качила на 38,6. Не се симнува туку се качува. Матичната ни кажа налгесин форте за температура ама слабо некако денес ја симнува. Од кога кажа дека го гребе грло до денес се 4 дена.
Не би чекала до петок за тестирање, особено со ова со гадењево што го кажуваш... матичната стопати ме препрашуваше дали имам гадење и дијареја. Во Авицена е 2600 тестот и истиот ден има резултати или одма утрото ако се тестира поручек.
Прееска кажа дека му се гадело и му се вртело, пиеше сабајле ивермектин и сумамед. Ако не дај боже се влошува состојбата ќе одиме на приватно.
Антипаразитски лек што се употребува експериментално антивирално за ковид. Функционира на принцип што го спречува вирусот да навлезе во клетките и така го запира дејството на вирусот. Официјално, не помага, т.е. ставот е неутрален, дека нe помага, ама дека не ни одмага. Неофицијално, пола Мк го испивме и бајаги е делотворен. Јас бев скептик али работи како со копче. Буквално. Пиеш и снемува температура за 15 минути што претходно со денови не се симињала.
Супер штом делувал кај тебе. Некој аир од него немало, освен што викаш не одмага барем Со лесно да минува...
Да, слушам и такви и такви искуства... ама кога ќе дојде зорт, си викаш не губам ништо ако пробам. А ептен бев скептик, признавам Дури и дента кога го испив ја читав официјалната изјава на Европската агенција за лекови ама бев у фазон, заеби, ќе го пијам чудово. Нека мине кај сите лесно
Јас го пиев бидејќи бев во контакт со позитивен, потоа јас кога се заразив немав ни една ден температура, вкус мири имав. Вајда ги ублажува симптомите... се смета за лек кој го прекинува развојот на вирусот во телото.
А зошто се тестираше? Пробајте со бруфен нека се напие и разредете алкохол со вода во пднос 50:50 и измачкајте го со него. Утоп ќе стане и за брзо ќе ја намали темп. Проверено, само не форсирајте повеќе пати со бруфен доколку повторно се качува темп.
Не знам, за ивермектинот нас не ни препишаа. Мене ми помина, сите симптоми до ред ги имав. А за ивермектинов, не знам сеа, можда му даваат на татко ми во болница бидејќи заврши дека 7миот ден му се смени ситуација, дури денеска го примија. Јас сум подобра, ама иди по контроли иди со сестра ми (позитивна само пневмонија беџ некои други симптоми) , со баба ми дедо ми (испаднаа позитивни и со температура висока) носи ги, иди до болница татко ми му треба нешто. хаос ми е периодов. Затоа денеска скоро цел терет остсна на мене, пак омалаксав цела. Температурата мене и на татко ми знаеше да ни спадне со tylol hot и парацетамол или плус бруфен. Многу многу течности и одмор, ама премногу течности Инаку никако не се спушташе, мене дури подле 3 дена ми се спушти. Со лесно нека ви е на сите
Утре 18 ден. Како симптоми останаа несоницата која е предизвикана од кашлицата. Секојпат кога ќе легнам на стомак се случува од грлото да ми се слева шлаем надолу и почнам да кашлам. Не знам дали овој симптом наскоро ќе замине или ќе направи уште поголема штета од типот на бронхитис, пневмонија или некое друго оштетување од секундарен карактер. Правев ртг пред пар дена, беше океј. Исто и крвна слика. Се на сѐ препив течности. По 3L секој ден, веќе скоро месец, бидејќи почнав со пиење уште додека бев во фаза на инкубација. Татко ми помина со пневмонија во почетна фаза, ама сега оздраве скрос, додека мајка ми пие терапија против згрутчување ради покачени д-димери. Се надевам на најдобар исход, ама искрено цела ситуација веќе ме плаши бидејќи (бар кај мене) како што кажав претходно - кашлицата трае многу долго. Имам чувство дека витамините, паралелно со пиењето огромни количини течност и повремени инхалации да не даваат доволно резултати за кашлицата во потполност да се редуцира. ...By the way - не ја спуштајте температурата со антипиретици. Оставете му на телото време и простор природно да се избори со инфекцијата.
Вчера откако ја симнавме 38,6 нема качено цела ноќ, еве и до сега мериме 35,9. Лимон, кромид внесуваме најмногу. Не знаеме дали е ковид, дури во петок тест. Денес и јас бев кај матичната , малку си поткашлувам, ми даде аспирин, витамин ц и цитерал. Следам температура па ќе видиме што ќе биде.
13 den od prviot simptom no od vcera i denes isto nemam sila hic samo mi se pie inacw drugo nesto nemam dali e normalno ova dali ima nekoj isto kako mene
napraviv krvna slika ama da zelezo nemase ispitano samo hb 11.1 mi bese drigute se vo normala i d dimerite pokaceni