Дали за британскиов сој можни симптоми се главоболка, воспалени синуси и губење на мирис... или можно е сепак да е синусит/ринит...
Не знам шо сој е кај мене ама првите два дена страшна главоболка имав, 5ти ден изгубив мирис и вкус, а од вчера ми е затнат носот. Ја овој период имам и алергија на полен така да може да се споиле корона и алергија тандем.
Eve sum istata prvo krenav tt 37.5,potoa pocna grloto da me grebi,pa mi studese, pa sinusite mi se vospalija me bolat i denes izguv miris.
Можно е да е настинка но изгубен мирис ме асоцира на корона. Јас изгубив кога прелегав пред некој месец
Дали некој имал печење на нос? Не знам дали ова е симптом, али толку ме пече носот ќе полудам. И кивам плус..
Ми почна со главоболка, па два дена ништо, па кивање, па носот течење и викам ајде се преладив одев по ладно, па велосипед возев.....температура мерев често, само еднаш имав 37.2 Се до вчера кога приметив немам малку мирис ииии денес скроз немам, плус грбот ме боли од денес, плус болно грло(фул симптоми)..малку се уплашив, утре ќе се чујам со матичната, крвна слика да си направам и да видам ако има термин за тест......
Во петокот го изгубив вкусот и мирисот и почна да ме пече носот, саботата почнав да кивам. Можно е да биде алергија + ковид.
Се тестирав дечки, негативна сум Најверојатно е алергија... ете немора се да е Ковид. Али ќе правам и антитела за секој случај. Фала ви на сите за одговорите.
Epa vaka deneska mi e 7 den so simptomi,misev deka e nastin se do vecera dodeka ne go izgubiv mirisor,e sega nezam dali da se testiram dali ke pokaze testot bidejki poveke vreme pomina,vcera se slusnav so matucnata mi dade sumamed bidejki me bolat sinusite
8 дена после прв симптом покажа позитивен тестот. Ако е од стандардните тедтови ќе ти покаже точен резултат. Брзите не се баш точни.
Имам двајца познаници кој покрај сите симптоми, изгубија глас и слух. Крвна слика, ртг, во ред се. Некој со вакво искуство?
За глас немам слушнато, а за слух читав дека има поврзаност. Баш мм ми се жалеше дека не слуша добро и баравме на интернет тогаш, излезе дека е од тоа и кај голем број заразени се случува. А гласот му се промени него тогаш, како задебелен, знам и случаи кај што се зарипнати, ама целосно да се изгуби не знам.