Мене ми зуеше во ушите ама многу кратко, ден-два само. Баш читав дека новите соеви предизвикуваат тинитус, покрај другите симптоми. Не знам дали со некој овде правев муабет дека ми зуе во уши? Гласот ми беше фатен недела дена ама тоа ми е стандард мене при секоја настинка, веднаш на гласни жици ми мава.
Незнам да објаснувам, реков. Иначе нема мирис ни вкус ни боја, дефиницијата од 3то одд така кажуваше.
Длабоко се извинувам. Знам како "знам една продавницаа така и така кажува". И незнам како "незнам колку е точно".
Јас сега прв пат сум заразена по една година и нешто како дивее вирусов . Симптоми за чудо , немам . Направив тест бидејќи маж ми имаше симптоми минатиот понеделник ( на 29-ти март ) , по што тестот му испадна позитивен на Ковид-19 , а јас како негов контакт бев во изолација , но , симптоми се јавија и кај децата од кои прво кај Александра , а потоа и кај Милош и Михаела . Правевме тест и јас и Александра сме позитивни , по што сите сме во изолација сега . Таа има симптоми , сега повеќе кашлање , само првите 48 часа качуваше температура . Јас сум потврден асимптоматски случај , а Милош и Михаела се потврдени со лесна клиничка слика . Засега пиеме само витамини , децата Пиковит сируп , јас и маж ми таблети што се викаат A-Z ( ќе ставам слика подолу ) и парацетамол , доколку има потреба и таблети за главоболка . Среќа што нашите контакти беа минимални во последниов период , па одма се јавивме и кажавме на сите со кои сме биле во контакт да се тестираат и изолираат превентивно . Ова се таблетите што ги пиеме јас и маж ми : П . С . Заборавив да кажам и дека покрај терапијата , внесуваме витамини и преку овошје и општо преку исхрана , и многу , многу течности ( вода , чаеви и цедени лимон и портокал претежно , супи итн. ) . Кој сој го имаме , ниту ни кажаа , ни па сум прочитала некаде .. Со лесно да е само , дај боже кај секој заразен вака лесно да минува ..
За ковид се препорачува поголема доза на витамин, во овие има помала концентрација не знам дали знаеш? На пример за витамин ц ,се препорачува од 1000-2000 ,во овие има помалку од 1000мг.
1000 мг витамин ц е доволно, повеќе може само вишок да е. Витамин Д од 1000 исто така можете да земате. @CrazyGirl15
Zdrabo denes mi e 20 ti sen od prviot simtom no ete denska stanav i grloto me boli pak gledam so tel crveno mi e ja barav maticnata mi vika deka sum nastinla nesto dojdi da vidam dali si za antibiotik ?vika nema vrska so koronata aman vise stvarno sekoj sen nesto iskaca
Дали знаете која е цената да се испитаат ИгГ антитела во Биотек, знам беше 650 но некои кажуваат сега дека тоа било акција до 31.03, некои викаат уште дека е толку. Исто сакам да прашам дали можам во било кое време од денот да се тестирам, дали сабајле на гладно да немаш внесено ништо или нема врска?
Јас овие витамини месеци наназад ги пијам превентивно, можеби и поради тоа кога се заразив немав потешкотии, освен изгубени мирис и вкус и затнат нос, ниту температура ниту болки во мускули. Не тврдам но можеби до некаде и ми помогнаа
Може во било кое време, не мора на гладно, а цената би требало да е иста акцијата мислам дека беше ако ги правиш и двете игг и игм пакет 1200 денари, а вака поединечно се 650.
Пред колку време ја прележа короната? Мој совет е да почекаш да поминат бар 2-3 месеци па да направиш проверка. Тогаш резултатите се најверодостојни, како и веројатноста дека имаш поголем број антитела.
Некој имал ли подолго време сува кашлица, и после повлекување на другите симптоми и излегување од изолација?