Не мора да се грешни,може поспоро ги развивал игг,има луѓе и немаат игг,а вадат на другиве. Во синлаб се 1500 на спајк.авицена не знам.
И сега што е побитно да испитаме, дали пак ќе се заразиме N или дали ќе се заштитиме од тешка клиничка болест Ѕ?
Тука е подобро објаснето Razlika između serološkog testa na IgG antitela i novog IgG testa na spajk protein je u tipu antitela. Serološki test na igG antitela meri antitela na nukleokapsid virusa, koja najbrže nastaju, ali, najbrže i nestaju iz cirkulacije. Ova antitela su preporučena da se provere kod osoba koje su preležale kovid-19 , najmanje mesec dana od pojave simptoma, a najviše 6 meseci od pojave istih. SARS-CoV-2 IgG antitela na Spajk protein nastaju nešto kasnije, ali duže opstaju, pa se preporučuju za praćenje stepena imunizacije nakon druge doze vakcine (najmanje 2 nedelje od imunizacije). Takodje se preporučuje i za praćenje stepena imunizacije nakon prirodno preležane bolesti (najmanje mesec dana od pojave prvih simptoma bolesti).
Вчера и завчера имав мигрена и многу омалаксано се чувствував, а вчера и денес имам дијареа и немам апетит. Дали е можно да сум заразена од корона?
Да да , знам , затоа и дополнително пиеме сите сок од лимон и портокал , цедени дома не купени . Земаме Детрикал 2000 , не знам колку витамин Д има точно во него , но знам дека е чисто витамин Д , верувам појака доза е . И маж ми исто ги пие заради исцрпувачки обврски на работа , и тој искрено лесно помина , два дена имаше температура до 38.2 повисока од тоа не , и неколку дена главоболка . Среќа што јас се испитав навремено , инаку немаше ни да знам дека сум преносител на вирусот . Немам буквално никакви симптоми , освен замор , што го имам и обично кога работам повеќе низ дома .
Да напишам споредба. Пред 5 месеци 16,сега 13. За 5 месеци се изгубиле 3 антитела. Со вакцинирање ќе почекам до лето,есен.
Познавам сличен случај, од 7 на 3 во 5 месеци, но не бев сигурен затоа што двата пати имаа испитано во различна лаб 7ката беше 3-4 месеци после прележан Ковид, тогаш прв пат испитано
После колку дена од контакт со заразен да очекувам симтоми? значи во средата бев во контакт денес позитивен тест имаше таа особа во паника сум многу
Дента кога се видовме болка во грбот само осеќаше ништо друго,наредниот ден други симтоми се мислам уште утре да се тестирам за сигурно
Значи денес ти е 4. ден од контакт, веќе може да имаш симптоми, а ако си заразена тогаш симптомите најверојатно ќе се појават најкасно утре или задутре, потоа не би требало. Можно е да си асимптоматска, биди претпазлива со тие околу тебе. А можно е и ништо да нема, се надевам дека е така
Дај боже да нема ништо,значи една недела ако нема ништо не би требало да сум заразена така. гледам со никого да немам контакт додека не се тестирам
Многу чудно. Јас и мајка кога заболевме после 12-14 дена пројавивме симптоми после долгата изложеност на вирусот. Е сега, не знам кој сој дава толкав инкубациски период? Бразилскиот, јужноафриканскиот можеби?