1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    462
    @little chili имаш симптоми? Сепак од недела до денес е доволно време за развивање симптоми со оглед на тоа што кај британскиот е побрз процесот

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.902
    Ништо не лижев па од вчера симптоми денес сум позитивна. :drunk: :rofl:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    462
    Друг беше муабетот ;)

4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Нема на што , среќна сум кога можам да помогнам . На почетокот им течеа носињата на сите три , сега како се наближува крајот на изолацијата , симптомите се се помали . Знаат да поткашлаат еднаш на 2 часа , носињата не им течат повеќе , секрет скоро и да немаат , температура веќе воопшто не се качува кај ниту едно од трите . Ти благодарам , со помин и со лесно да е и кај вас , што побрзо да оздравите .

Туку ај да прашам ... Матичната ни препиша Цефаклор сирупи ( за секое дете по 1 сируп ) , Парацетамол , Проспан за искашлување и Пиковит за поголемите и Бејби Дропс за бебето ( Пиковитот е 1+ а малата за неколку дена ќе полни 6 месеци и не смее да пие Пиковит ) . Е сега , не им даде чист витамин Д3 ниту во форма на сируп , ниту капки .. Дали смеам да им давам и на поголемите деца од оние за бебиња капките Д3 ? На малата секако и давам , но што со поголемиве две ? Забележав дека на синко му се лупи кожата на рацете последниве 2 дена .. дали тоа значи дека има недостиг на витамин Д3 ? До сега не се случувало да имаат било каков здравствен проблем , крвната слика секогаш им била одлична , релативно здрави деца се , па не сме се соочиле со ваков проблем ..

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.124
    Смееш слободно.
    Незнам колкави се. Ама 3 капки е доволно за поголеми дечиња.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Saricka93

Saricka93 Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zenski.
    Nekolku dena sum so temperatura 37,5 vcera ispitav crp koj mi beshe 0,6 (spored niv od 1,1 e covid ili nekoj drug virus) i mi rekoa deka sum negativna. Denes ja imam istata temperatura, nikakov drug simptom. Dali postoj prostor za panika? Dali se slucilo nekoj da ima covid a nisko crp?

7. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Сите со послаби симптоми имаат ниско ЦРП, ама тоа не значи дека не е корона. Јас две пати испитивав црп, 0,9 ми беше, а имав корона.

8. luckyblonde

luckyblonde Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Здраво на сите.Во ноември имам прележано корона а денеска се осетив некако малаксана и бев малку топла па измерив температура и имам 37.2.ШТО да правам во голема паника сум а цел ден го поминав со моите незнам што да правам помагајте целата сум вознемирена !!!

9. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.459
    Тоа е нормална температура како што знам.

10. luckyblonde

luckyblonde Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Незнам веке што е нормално што не е јас се напив парацетамол се плашам повторно да не имам едвај преживеав првиот пат а оттогаш постојано имам панични напади...

11. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    511
    Не паничи би требало уште да имаш имунитет и јас бев ноември декември почеток позитивна сега правев антитела и ми рекоа до лето дека сум ај да кажеме безбедна бев во директен контакт со заболен сега и не префатив...37.2 е нормална тт :hug:

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.130
    Допаѓања:
    156.106
    Со мојот сопруг прележавме Ковид 19 во Август.По испитување на Igg тој 1,6 јас немав,под 1 беа.
    Во Ноември викенд контакт со внукот кој имаше ниска тт и затнато носе,за него потоа дознавме дека бил позитивен тогаш,ние не се заразивме по втор пат,но пренесе на сестричката и мајката.
    Од тогаш па до вчера сопругот во неколку наврати беше во контакт со Ковид позитивни(колеги од работа),но секогаш со маска!
    Денес реши повторно да направи Igg и вредноста е 59.34,анализа направена во иста лабораторија.
    Ова го пишувам во негово име бидејќи сака да дарува крвна плазма кому е потребно(А1+)инаку е повеќекратен крводарител!
    Со лесно на сите!

Интересен случај.
    По логикава, тогаш прележаните не треба да избегнуваат контакт... Ама па ќе бидат преносители...

На Igle, Kitten, Doozy и 13 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.203
    Допаѓања:
    111.856
    Ист случај сум јас.
    Крај на октомври почеток на ноември имав изгубен мирис и вкус, тест негативен оти беше касно направен.
    Пред нова година 2.9 сега во март 18.2 во иста лаб. Јас не сум била во контакт со потвреден позитивен, а не се имам воопшто разболено од губењето на мирис и вкус па досега :|

На Kitten, Doozy, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.871
    Допаѓања:
    178.911
    :o
    Многу интересно. Значи природниот имунитет се буста при повторен контакт?
    Само не разбрав, зошто би биле преносители?

На mal.ecka и luckyblonde им се допаѓа ова.
  15. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    511
    Не се ни преносители, од друго место заболеле тие од вас сигурно не.Така мене ми кажа доктор.Ама треба да сме претпазливи.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Пренпсители се.
    Колешка од работа го прележа, релативно лесно.
    Откога го прележа, некако се ошушти , понекогаш на работа и без маска се движеше.
    Измери антитела ,и веа 12.
    После 3 месеци не пазење, ковид фатија мајка и татко и, таа се исплаши да не е и таа ппвторно болна (зашто со нив постојано) и таа се тестираше излезе негативна, но антитела 40 и се сторија.
    Епидемииологот им рекол дека мајка и и татко и се од неа заразњни.Нејзиниот имунитет се нафатирал добро, ама го пренела вирусот на родителите.

Значи нема да се разболат, ама се опасни за околината, не смеат да не внимаваат и да не носат маски.
    И Др.Никола Пановски истото го има на ТВ кажано.

@Lilit браво за маж ти што ќе дарува плазма.Многу племенита работа.

На fana, mal.ecka, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    5.313
    Kolku vreme se lugjeto prenositeli otkako prelezale korona?

18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Според последни истражувања во јануари, луѓето кои се прележани ако се изложат на вирусот може повторно да го "закачат",но нема да се разболат туку ќе го носат во носот и грлото. При твој контакт без заштита со "прележаниот" од вирусот, може да ти биде пренесен преку кивање, искашлување...затоа и покрај тоа што е некој прележан треба да носи маска се додека ти не си прележана или вакцинирана... ова вака најпросто кажано

На Biljarkata, riba79, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.566
    Како бил толку сигурен во ова тврдење, многу паушално мислење од еден доктор. Зарем не можеле да префатат од некој сосема трет, па жената од контакт со нив да го накачила имунитетот? А тоа дека "ама со никого друг немале контакт и многу пазеле" не држи вода, еден куп заразени излегоа со ваква мантра.
    Познавам луѓе кои беа асимптоматски и не пренесоа на ниеден член од семејството, за да по неколку месеци истите тие членови се заразија од којзнае кого, а асимптоматскиов од претходно тогаш излезе негативен и секако без никакви симптоми.

На Kitten, redhead, riba79 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Баш спротивно кажуваше Пановски. Само заразено лице може да шири вирус. Лице кое имало контакт со вирус, а не се заразило не може да шири вирус.
    E49A60BC-65B9-4633-BB37-56F6894D4021.jpeg

DDB55097-2B1E-492A-8832-30BF0B2F2B4B.jpeg

Последна измена: 17 април 2021
    На Kitten, Biljarkata, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.