Симптоми на коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Dream-Girl, Mar 20, 2020.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

@little chili имаш симптоми? Сепак од недела до денес е доволно време за развивање симптоми со оглед на тоа што кај британскиот е побрз процесот

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Ништо не лижев па од вчера симптоми денес сум позитивна. :drunk: :rofl:

mal.ecka likes this.
  3. LaTama

LaTama Истакнат член

Друг беше муабетот ;)

4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Нема на што , среќна сум кога можам да помогнам . На почетокот им течеа носињата на сите три , сега како се наближува крајот на изолацијата , симптомите се се помали . Знаат да поткашлаат еднаш на 2 часа , носињата не им течат повеќе , секрет скоро и да немаат , температура веќе воопшто не се качува кај ниту едно од трите . Ти благодарам , со помин и со лесно да е и кај вас , што побрзо да оздравите .

Туку ај да прашам ... Матичната ни препиша Цефаклор сирупи ( за секое дете по 1 сируп ) , Парацетамол , Проспан за искашлување и Пиковит за поголемите и Бејби Дропс за бебето ( Пиковитот е 1+ а малата за неколку дена ќе полни 6 месеци и не смее да пие Пиковит ) . Е сега , не им даде чист витамин Д3 ниту во форма на сируп , ниту капки .. Дали смеам да им давам и на поголемите деца од оние за бебиња капките Д3 ? На малата секако и давам , но што со поголемиве две ? Забележав дека на синко му се лупи кожата на рацете последниве 2 дена .. дали тоа значи дека има недостиг на витамин Д3 ? До сега не се случувало да имаат било каков здравствен проблем , крвната слика секогаш им била одлична , релативно здрави деца се , па не сме се соочиле со ваков проблем ..

friendy likes this.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Смееш слободно.
    Незнам колкави се. Ама 3 капки е доволно за поголеми дечиња.

CrazyGirl15 likes this.
  6. Saricka93

Saricka93 Нов член

Zdravo zenski.
    Nekolku dena sum so temperatura 37,5 vcera ispitav crp koj mi beshe 0,6 (spored niv od 1,1 e covid ili nekoj drug virus) i mi rekoa deka sum negativna. Denes ja imam istata temperatura, nikakov drug simptom. Dali postoj prostor za panika? Dali se slucilo nekoj da ima covid a nisko crp?

7. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Сите со послаби симптоми имаат ниско ЦРП, ама тоа не значи дека не е корона. Јас две пати испитивав црп, 0,9 ми беше, а имав корона.

8. luckyblonde

luckyblonde Истакнат член

Здраво на сите.Во ноември имам прележано корона а денеска се осетив некако малаксана и бев малку топла па измерив температура и имам 37.2.ШТО да правам во голема паника сум а цел ден го поминав со моите незнам што да правам помагајте целата сум вознемирена !!!

9. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Тоа е нормална температура како што знам.

10. luckyblonde

luckyblonde Истакнат член

Незнам веке што е нормално што не е јас се напив парацетамол се плашам повторно да не имам едвај преживеав првиот пат а оттогаш постојано имам панични напади...

11. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Не паничи би требало уште да имаш имунитет и јас бев ноември декември почеток позитивна сега правев антитела и ми рекоа до лето дека сум ај да кажеме безбедна бев во директен контакт со заболен сега и не префатив...37.2 е нормална тт :hug:

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Со мојот сопруг прележавме Ковид 19 во Август.По испитување на Igg тој 1,6 јас немав,под 1 беа.
    Во Ноември викенд контакт со внукот кој имаше ниска тт и затнато носе,за него потоа дознавме дека бил позитивен тогаш,ние не се заразивме по втор пат,но пренесе на сестричката и мајката.
    Од тогаш па до вчера сопругот во неколку наврати беше во контакт со Ковид позитивни(колеги од работа),но секогаш со маска!
    Денес реши повторно да направи Igg и вредноста е 59.34,анализа направена во иста лабораторија.
    Ова го пишувам во негово име бидејќи сака да дарува крвна плазма кому е потребно(А1+)инаку е повеќекратен крводарител!
    Со лесно на сите!

Интересен случај.
    По логикава, тогаш прележаните не треба да избегнуваат контакт... Ама па ќе бидат преносители...

Igle, Kitten, Doozy and 13 others like this.
  13. fana

fana Форумски идол

Ист случај сум јас.
    Крај на октомври почеток на ноември имав изгубен мирис и вкус, тест негативен оти беше касно направен.
    Пред нова година 2.9 сега во март 18.2 во иста лаб. Јас не сум била во контакт со потвреден позитивен, а не се имам воопшто разболено од губењето на мирис и вкус па досега :|

Kitten, Doozy, mal.ecka and 4 others like this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

:o
    Многу интересно. Значи природниот имунитет се буста при повторен контакт?
    Само не разбрав, зошто би биле преносители?

mal.ecka and luckyblonde like this.
  15. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Не се ни преносители, од друго место заболеле тие од вас сигурно не.Така мене ми кажа доктор.Ама треба да сме претпазливи.

Kitten likes this.
  16. referentka

referentka Moderator Staff Member

Пренпсители се.
    Колешка од работа го прележа, релативно лесно.
    Откога го прележа, некако се ошушти , понекогаш на работа и без маска се движеше.
    Измери антитела ,и веа 12.
    После 3 месеци не пазење, ковид фатија мајка и татко и, таа се исплаши да не е и таа ппвторно болна (зашто со нив постојано) и таа се тестираше излезе негативна, но антитела 40 и се сторија.
    Епидемииологот им рекол дека мајка и и татко и се од неа заразњни.Нејзиниот имунитет се нафатирал добро, ама го пренела вирусот на родителите.

Значи нема да се разболат, ама се опасни за околината, не смеат да не внимаваат и да не носат маски.
    И Др.Никола Пановски истото го има на ТВ кажано.

@Lilit браво за маж ти што ќе дарува плазма.Многу племенита работа.

fana, mal.ecka, Ahoy and 1 other person like this.
  17. riba79

riba79 Популарен член

Kolku vreme se lugjeto prenositeli otkako prelezale korona?

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Според последни истражувања во јануари, луѓето кои се прележани ако се изложат на вирусот може повторно да го "закачат",но нема да се разболат туку ќе го носат во носот и грлото. При твој контакт без заштита со "прележаниот" од вирусот, може да ти биде пренесен преку кивање, искашлување...затоа и покрај тоа што е некој прележан треба да носи маска се додека ти не си прележана или вакцинирана... ова вака најпросто кажано

19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Како бил толку сигурен во ова тврдење, многу паушално мислење од еден доктор. Зарем не можеле да префатат од некој сосема трет, па жената од контакт со нив да го накачила имунитетот? А тоа дека "ама со никого друг немале контакт и многу пазеле" не држи вода, еден куп заразени излегоа со ваква мантра.
    Познавам луѓе кои беа асимптоматски и не пренесоа на ниеден член од семејството, за да по неколку месеци истите тие членови се заразија од којзнае кого, а асимптоматскиов од претходно тогаш излезе негативен и секако без никакви симптоми.

Kitten, redhead, riba79 and 2 others like this.
  20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Баш спротивно кажуваше Пановски. Само заразено лице може да шири вирус. Лице кое имало контакт со вирус, а не се заразило не може да шири вирус.
    E49A60BC-65B9-4633-BB37-56F6894D4021.jpeg

DDB55097-2B1E-492A-8832-30BF0B2F2B4B.jpeg

Last edited: Apr 17, 2021
    Kitten, Biljarkata, Doozy and 4 others like this.