1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    На петиот сабајлето имав, до вечерта веќе не чувствував ни мирис ни вкус. После 27 дена еве уште не ми е 100% вратено, се надевам за брзо ќе се врати.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    И јас бев позитивна имав и мирис и вкус и ништо не ми беше ви посакувам исто да минете

На Lima24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Да прашам. Маж ми има треска, температура 37,5 и сега почна и да кашла. Но има два симптома за кои би сакала да ми одговорите дали се типични за корона. Исплукува големи парчиња шлајм и притисокот му е покачен?

Корона тест преку матичен има закажано дури во вторник, дотогаш пие витамини, пробиотик и парацетамол.

Ке полудам.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мене ми се покачи притисокот кога бев позитивна и тахикардија имав исто.

5. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Цело време кашла со мали паузи, страв ме фаќа, незнам што да правам.

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.844
    Ништо не можеш да направиш, за жал :(
    Ако има пневмонија температурата нема да се спушти, ќе трае сл денови.
    Со лесно :(

7. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Ти благодарам на вниманието, ова кашлање о цело време ме плаши, нормално ли е, или посочува на потешка слика? Му велам, на лекар да го однесе брат му - не сака, да не го зарази и него. Изолиран е и од мене, се затвори у спална и никого не пушта внатре ;(

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    @Nikolina35

Не паничете.
    Кашлав и јас. Цел месец скоро, со назален секрет кој се спушташе до белите дробови, па пак не развив бронхитис или пневмонија. Само течности нека пие ако смее од притисокот, полесна храна - овошје, зеленчук и со малку поддршка ќе биде океј.

Ивермектин му препишаа или доцна е за конзумација на тој лек моментално?

На MarijaMi90 и fana им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.844
    Не, не е нормално толку да кашла.
    Нека оди на лекар сам.

10. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Нема таков лек, само парацетамол вит д, цинк, селен и магнезиум. Он имаше ниска температура 37 и омалаксаност цела недела, од вчера му е 2ра недела од контакт со болен. Не очекував дека вторава недела полошо ке биде.

11. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...телесна температура до 37.5 С се смета во границите на нормала, тремор или треска е од покачениот притисок кој ако нагло ако се покачува телото реагира со вознемиреност и грозница, самото тоа што искшалува шлаем од тука е и самиот рефлекс на телото со „кашлање“ за да го исфрли истото, нека се напие лекови против покачен крвен притисок и некој седатив и топли напитоци за да може да искашла и ништо друго, немојте да се загрижувате толку, стресот е лоша работа, а тука нема нешто толку за паника!

Последна измена: 24 април 2021
    На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ух, штом е така, морате итно на клиника.
    Не чекајте тест. Замолете во 8-ми септември да го примат. Бар да му дадат инфузија, направат ртг и крвна слика. Штом е втора недела од вирусот со кашлица и не се подобрува значи дека вирусот зима замав и прогресира.

На bicycle и fana им се допаѓа ова.
  13. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... многу лошо постапувате на недокажана работа, таман работа вака да реагирате на проблеми што секој ги има во животот, ти си таа да го опуштиш, не правите нешто од ништо, не си калемете дека имате коронавирус, стравот е најлоша работа, а паниката уште полоша!

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ajде ако не да се лажат дека немаат коронавирус? :^)
    Не тропајте глупости ако немате нешто паметно да кажете само за да утешите бидејќи може да се добие спротивен ефект со лош исход.

На BoaVista, Doozy, mimiiiii и 7 други им се допаѓа ова.
  15. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...ова „тропајте“ често го применуваш кога даваш совети околу здравје? значи ти даваш твое мислење, јас кажав свое мислење, не знам што проблем имаш околу тоа? ако некој каже дека овие симптоми не се од инфекција со коронавирус треба да не биде „непаметен коментар“?
    и кој тоа препорача да се пие парацетамол со нормална температура од 37,5 С?
    симптоми од коронавирус се јавува веднаш после втор, трет ден од контакт со позитивна особа и тоа под услов да бидат подолг период заедно и да вдиши доволна количина на патоген, а не после две недели, ништо нема нејзиниот маж, блага настинка и покачен крвен притисок кој мора да се регулира со антихипертензивни и нешто да се смири од големиот страв дека се има коронавирус и кој знае што се случува, не се плашите така полошо ќе направите на вашето здравје!

16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    А кој се тогаш симптоми на Ковид, ако не наведените?

Тоа во 98% од случаите, кои го фатиле Британскиот сој. Јас сум изгледа во другите 2%, па симптоми појавив на 6. ден од контакт.

На Doozy, Nigredo Odor и fana им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.844
    Не, грешка си.
    За здравствен проблем не се дава мислење, како прво.

А како второ, ако се развиваа симптоми по трет ден, зошто изолацијата при контакт со позитивен трае две недели? Оти Венко така сака?
    Пример, по твое може 5 дена да е изолацијава, нели?

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Се надевам дека си во право, но мм не бил вака болен никогаш за овие 6 год. брак. Контактот му е колега со кој заедно патуваат на работа и назад со наша кола и болен е мм веќе 1 недела со ниска тем. и омалаксаност, само не кашлаше вака - тоа ме плаши.

На Nigredo Odor и fana им се допаѓа ова.
  19. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... секоја година постои сезонски грип, риновируси, па вируси од група на коронавируси кои се одговорни за настиката на твојот маж на пример, ако немал ништо 6 години ете сега настинал, све е тоа нормално и природно не знам зошто таква паника, не е све Sars- koV-2, туку подобро гледај да се смирите да си го регулира притисокот и јас сум сигурна, дека во понеделник нема да има ништо!

На Mala_plava и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  20. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ајдеее...
    Пројавата на први симптоми од коронавирус се јавуваат во зависност од сојот, денот на контакт и имуниот одговор на личноста. Како одлучи дека се работи за блага настинка Шерлок, според кои параметри?
    Членката кажува дека ситуацијата на сопругот се влошува, а ти даваш одговор дека кашлицата е одлика на ,,благ" симптом после втората недела од болеста?! Fuck logic. :D

Читај горе, јасно кажува дека имал контакт и претходната недела и бил малаксан, додека оваа недела веќе развива кашлица. Не можеш поред вакви симптоми да дадеш совет да се третира со антихипертензив. Не си доктор. А и да си, не се даваат виртуелни дијагнози.

На LaTama, bicycle, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.