А да направиш брис на некоја бактерија.. Може е уринарна некоја таа крева висока температура. Не паничи.
Не направивме брисеви зашто кс укажуваше на вирус. Не дека паничам, паниките беа претходните денови само не ми се искача надвор додека не сум сигурна дека сум негативна. Таман почна да стивнува, не би сакала да заразам некој. Маж ми прееска се тестираше, па чекаме резултати секој момент. Фала ви
Дали короната може да даде симптоми повраќање? Синчето имаше 1 ден страшно повраќање, вториот малку, после него малата и јас почнавме да повраќаме (односно ноќеска), неа веќе ништо не и е уште од ноќеска, а јас неможам да застанам на нозе од повраќање, одма имам бетер нагони. Но дигнав и температура, а и маж ми си дојде од раб дигнал температура и има многу јаки болки и грчеви во нозете... Дали е сепак стомачен или е сосема друго... Не му се повраќа него, само е омалаксан со темп и болки грчеви што има. Он има примено една доза Фајзер..
Од стомачниот ви е температурата. Ова е класичен стомачен кој кружи. И јас и сестра ми и брат ми имавме температура со стомачниот.
Стомачен е , сестра ми беше така со грчеви страшни. 2-3 дена и мине. Се што познавам околу се испоразболе со стомачниов , бетер од корона е.
Да да знам за нас што повраќаме дека е апла стомачен. Но кај маж ми не личи на стомачен па затоа, само згрчени нозе и болки низ нозе, температура 38.5... Нит му е лошо, нит му се повраќа (додека ја црева истурив од 1 ноќеска, не сум станата цел ден од кревет)...
Маж ми минатата недела исто беше, до 38.8 идеше. Кс беше топ, освен железо ниско и земавме тест од аптека ради предострожност. Негативен беше. Ама дека малце сме паничари, отиде на интернист, испадна воспален желудец.
Јас сите вируси ги врвам така со грчеви и болки во мускули. И стомачен и корона така поминав. Стомачен со дијареа ок.,а корона со страшни главоболки и болки во мускули. Ако ви е шубе има тестови во Зегин или нека си направи тест. Ама мислам штом сите имате стомачен дома тоа е веројатно .
Има стомачен вирус, факт е многумина го закачија. еве и јас го поминав. Без повраќање и температура. Дијареа, болки во стомак и подуваност, главоболка, малаксаност имав. Дај Боже да е тоа. Но, да не ве паничам на маж ми првите симптоми на корона му беа дијареа, болки во нозете и општа слабост. Направи тест за ковид, беше негативен. Тоа траеше 4-5 дена. Потоа крена ниска температура и направи втор пат тест и пак беше негативен. Дури после три дена температура кога стана над 38 тогаш доби позитивен резултат. Ако не се смирува, може не е лошо да се тестирате подоцна.