Јас минатата недела, пишував понапред. Сите симптоми до еден, 2 негативни теста. Еве денес после 7 -8 дена веќе сум супер
Ако си вакциниран и прележан не. До позитивен тест користиш денови од одмор или плаќаш приватно пцр за да потврдиш дали си позитивна.После е друго.
. Мене како прележана ми дадоа изолација 14 дена зашто дома сите тројца се позитивни, добив одма наредниот ден решение, а ако бев вакцинирана рекоа дека не ми следува (не сум вакцинирана).
Можеби не е прашањево за тука, но ме интересира бидејќи не се тестирав дали можеби сум прележала корона во ноември со овие симптоми: омалаксаност, болка во мускулите, затнат нос и изгубен мирис 2-3 дена, горчлив вкусво устата, болка кај пределот веднаш над очите (буквално ме болеше штом погледнев нагоре) и повремена слаба кашлица?
Според симптомите, ќе да била корона. Јас имав 37,3⁰, болка во тело општо, мала омалаксаност и следните дена изгубив мирис кој ми се враќаше две или три недели.
Бев во иста куќа со заболен кој се тестира вчера и испадна позитивен, пред три дена коа станав од спиење прво ме болеа мускулите и малку подкашлував... Вчера исто и синоќа кренав температура 39 а сеа горам имам 40... Ке правам брз тест некој да ми каже дали би имало потреба од обичен или може брз? и симптоми имам висока температура, веќе трет ден болка во мускули и слаба кашлица со болка во грло.. Ви благодарам
Само што се вратив од таму, негативен е и направив преглед немам ништо на прегледот, утре ми закажаа крвна слика за да видат дали имам потреба од ПСР. Ти благодарам❤️
Дали некој што бил позитивен на корона имал главоболка? Веќе една недела како имам главоболка, и само мирис немам. Не ми поминува без апчиња. Менувам парацетамол и ибупрофен. Вчера кога станав десното око ми беше цело вцрвенето, денес е подобро.
Па мислам дека нема човек што помина корона без главоболка и тоа пресилна . Ама сепак провери си може и од друго глава да боли
Од ноќеска кренав температура 38,5, многу сум омалаксана, грлото ме боли и имам чудна главоболка како што имав кога бев позитивна претходниот пат. Не сум имала контакт со никој освен со моите, они се двајцата вакцинирани и немаат никакви симптоми. И јас сум вакцинирана, и прележав во ноември. Дали е можно да сум толкав малер пак да имам закачено некако. И дали со брз тест од аптека би покажало валидно?
Со вакви симптоми матичната може да закаже и ПЦР или брз тест, што мислам дека е подобро. А ако сакате сепак денес да проверите тестот од аптека според мое искуство ако добро се земе примерок е доста точен. Матичната ми рече дека е најточен ако се направи во првите три дена од појавата на симптомите. Подоцна можело да даде лажно негативен, не знам колку е точно тоа, ваљда такви искуства имале во пракса.
Јас се испаничив! Имам огромна болка во мускулите на рацете, нозете и вратот, имам дијареа и малку ме гребе грлото. Температура сега мерев 38. Дали е можно да има нешто? Вакцинирана сум со прва доза и за 4 дена треба да примам втора. Ама луѓе јас моментално не работам, не одам нигде, не излегувам, не се мешам со никој апсолутно, опсесивно одржување хигиена и од активности пешачам сама секој втор ден и тоа е тоа. Сите луѓе со кои сум во контакт (моите дома и дечко ми) немаат ништо и се вакцинирани. Дали е можно некако да имам закачено корона?
Можно е. Штом треба да се ревакцинираш, тестирај се обавезно, да не си направиш поголема беља ако е корона во прашање.
Се мислам да не е стомачен вирус бидејќи многумина се жалат ама ќе се консултирам обавезно со лекар деновиве. Ако сум позитивна, не знам што да кажам, две години од дома не искочив БУКВАЛНО!