Една пријателка пред една-две недели единствен симптом кој и беше (и излезе поз.) беше губење на осет за мирис и вкус. @sweet-cherry Можно е. Ако е делта тогаш грло гребење, нос течење и кивање се најчести симптоми. Минува со лесно не се плаши.
мајка ми имаше симптоми како стомачен вирус без температура без ништо ама бидејќи сестра ми беше позитивна и во фаза на оздравување (со 2 негативни теста) се реши да се тестира и беше позитивна. Сестра ми беше позитивна со гребење на грлото и тт 38. Тестирај се никако вакцина прво тест. Ќе си се искомплицираш сама за џабе
Денес или утре обавезно се тестирам. Утрово сум спиела многу долго и одма кога се разбудив измерив 38,5 меѓутоа имам и нагони за повраќање и повратив малку. Дали смеам да мијам глава кога се туширам за да ја симнам температурата?
Од вторник почнав да дигам температура, денес највисока 39,4 дали да идам да се тестирам, само температура имам од симптоми.
39,4 е веќе висока температура. Не тврдам дали е КОВИД или не но секако мораш да направиш прво тест за КОВИД а доколку излезе негативен тогаш диференцијална крвна слика , ЦРП и да видиш да не станува збор за бактериска инфекција. Периодов освен КОВИД владее и стомачен вирус , брат ми имаше обилна дијареа пред 2 недели и температура до 37,7 степени , се напи парацетамол и многу течности + витамин Ц и му пројде утредента и немаше ништо.
Да сопругот има главоболки и само мирис нема и носот му е затнат се тестираше pcr тест излезе негативен наредниот ден направи брз тест испадна позитивен
Доктор ми кажа дека рапид тестовите биле точни подоцна. Јас вчера направив рапид тест, излезе позитивен, докторот ми кажа дека најмалце пет дена го имам вирусот.
Здраво , ме интересира дали и на некој друг му има случено постковид муслулни болки на подколениците , веќе 2 недели имам болки-грчеви-слабост кога стојам на нозе или на пешки одам , ( магнезиум , вит Ц , мултивитамини редовно веке 10 дена ги пијам но немам некоја евидетно подобрување ) П.С Сарс ков 2 го поминав пред 3 недели .!
на трет ден од симптоми правев брз тест од аптека испадна негативен. Следниот ден затнат нос денес не осеќам воопшто мирис.
Сопругот правеше прц тест испадна негативен наредниот ден правеше тест од аптека пак негативен и вечњрта направи бра тест во лабараторија позитивен.Нема врска со тестовите сите различно покажуваат,неми е јасно прц тестот како може да биде негативен а брзиот позитивен,инаку и тој има затнат нос и нема мирис затоа правеше тест
Бев во контакт со лице заразено од ковид. Носев маска , заразеното лице не носеше и се поздравивме со ракување и доста блиску зборевме иако сето тоа траеше кратко. Маската после тоа веднаш ја извадив и кога стигнав дома ја фрлив како и детална дезинфекција на рацете,телефонот исто со алкохол. Кои се шансите и јас да сум заразена и после колку дена да се тестирам?
Вирусот може да се пренесе од 3 до 5 ден по конктат со заразено лице но во пракса велат можат да се појават симптоми дури и после 14 дена.Сопругот веќе 6 дена е нез мирис а пред тоа можеби една недела имаше болки во рацете и нозете киваше и кашлаше еве јас се уште немам ниту еден симптом до сега па ќе видиме постојано бевме заедно
Добра сум. Сите резултати се добри, само димери покачени и се боцкам со фраксипарин. Немам тт, само затнат нос, суво грло, повремена кашлица, прв ден болки во кичма. Тоа беа горе долу симптомите, сега сум добра. Уште носот да се одзатне и мирисот да се врати. Утре на седми ден од симптоми ќе правам контрола, инаку си бев на преглед кај матичен, во ред е, бар така ми кажа. А вака и се осеќам добро физички, фала Богу.
Кога се користи фавира? Дали може на пичегок на симптомите? И дали може заедно со ивермектин и изопринозин? Или многу е се наеднаш. Имавме многу тешки случаи во фамилија и затоа сме исплашени.
Многу е се наеднаш. Фавира од старт најубаво да се почне, по шема. Не мешајте со други лекови и консултирајте се со доктор за тоа, не на своја рака.