1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Мислам дека е стомачен вирус кој владее периодов.
    За секој случај тестирај си се.

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Една пријателка пред една-две недели единствен симптом кој и беше (и излезе поз.) беше губење на осет за мирис и вкус.
    @sweet-cherry Можно е. Ако е делта тогаш грло гребење, нос течење и кивање се најчести симптоми. Минува со лесно не се плаши.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.399
    мајка ми имаше симптоми како стомачен вирус без температура без ништо ама бидејќи сестра ми беше позитивна и во фаза на оздравување (со 2 негативни теста) се реши да се тестира и беше позитивна. Сестра ми беше позитивна со гребење на грлото и тт 38. Тестирај се никако вакцина прво тест. Ќе си се искомплицираш сама за џабе

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    Денес или утре обавезно се тестирам. Утрово сум спиела многу долго и одма кога се разбудив измерив 38,5 меѓутоа имам и нагони за повраќање и повратив малку.

Дали смеам да мијам глава кога се туширам за да ја симнам температурата?

5. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    Од вторник почнав да дигам температура, денес највисока 39,4 дали да идам да се тестирам, само температура имам од симптоми.

6. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.979
    39,4 е веќе висока температура. Не тврдам дали е КОВИД или не но секако мораш да направиш прво тест за КОВИД а доколку излезе негативен тогаш диференцијална крвна слика , ЦРП и да видиш да не станува збор за бактериска инфекција.

Периодов освен КОВИД владее и стомачен вирус , брат ми имаше обилна дијареа пред 2 недели и температура до 37,7 степени , се напи парацетамол и многу течности + витамин Ц и му пројде утредента и немаше ништо.

На _Naumche_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Да сопругот има главоболки и само мирис нема и носот му е затнат се тестираше pcr тест излезе негативен наредниот ден направи брз тест испадна позитивен

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.155
    Допаѓања:
    169.436
    И ова со тестовите е чудно
    Тато на 11 ден доби позитивен брз тест пред тоа се негативни

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.284
    Доктор ми кажа дека рапид тестовите биле точни подоцна. Јас вчера направив рапид тест, излезе позитивен, докторот ми кажа дека најмалце пет дена го имам вирусот.

10. Becksboy

Becksboy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Здраво , ме интересира дали и на некој друг му има случено постковид муслулни болки на подколениците , веќе 2 недели имам болки-грчеви-слабост кога стојам на нозе или на пешки одам , ( магнезиум , вит Ц , мултивитамини редовно веке 10 дена ги пијам но немам некоја евидетно подобрување ) П.С Сарс ков 2 го поминав пред 3 недели .!

11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.399
    при туширање за време на температурата не се капи главата.

12. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.000
    Допаѓања:
    14.399
    на трет ден од симптоми правев брз тест од аптека испадна негативен. Следниот ден затнат нос денес не осеќам воопшто мирис.

13. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Сопругот правеше прц тест испадна негативен наредниот ден правеше тест од аптека пак негативен и вечњрта направи бра тест во лабараторија позитивен.Нема врска со тестовите сите различно покажуваат,неми е јасно прц тестот како може да биде негативен а брзиот позитивен,инаку и тој има затнат нос и нема мирис затоа правеше тест

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Пцр тест се извинувам за грешката

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  15. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Бев во контакт со лице заразено од ковид. Носев маска , заразеното лице не носеше и се поздравивме со ракување и доста блиску зборевме иако сето тоа траеше кратко. Маската после тоа веднаш ја извадив и кога стигнав дома ја фрлив како и детална дезинфекција на рацете,телефонот исто со алкохол. Кои се шансите и јас да сум заразена и после колку дена да се тестирам?

16. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Вирусот може да се пренесе од 3 до 5 ден по конктат со заразено лице но во пракса велат можат да се појават симптоми дури и после 14 дена.Сопругот веќе 6 дена е нез мирис а пред тоа можеби една недела имаше болки во рацете и нозете киваше и кашлаше еве јас се уште немам ниту еден симптом до сега па ќе видиме постојано бевме заедно

17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    Ана бе. Како си? Се надевам проаѓаш лесно.

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.284
    Добра сум. Сите резултати се добри, само димери покачени и се боцкам со фраксипарин.
    Немам тт, само затнат нос, суво грло, повремена кашлица, прв ден болки во кичма. Тоа беа горе долу симптомите, сега сум добра. Уште носот да се одзатне и мирисот да се врати. Утре на седми ден од симптоми ќе правам контрола, инаку си бев на преглед кај матичен, во ред е, бар така ми кажа. А вака и се осеќам добро физички, фала Богу.

На Принцезичка1, mimiiiii, Cosmic Girl и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Puppy1

Puppy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Кога се користи фавира? Дали може на пичегок на симптомите? И дали може заедно со ивермектин и изопринозин? Или многу е се наеднаш. Имавме многу тешки случаи во фамилија и затоа сме исплашени.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.284
    Многу е се наеднаш. Фавира од старт најубаво да се почне, по шема. Не мешајте со други лекови и консултирајте се со доктор за тоа, не на своја рака.