1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Брзиве тестови не се многу веродостојни така? Имам анти тела, прележано март веројатно ама без симптоми, нетестирана. После тоа проверив анти тела ,бидејќи маж ми беше позитивен. Е сега еве две недели не можам да се оправам(прво децата па јас). Благо покачена тт,болки во мускули, гадење, дијареа, малаксанист ,главоболка и сега кашлица. Тест од аптека и без тест во лаб негативни. Матичниот ми вели имунитетот е паднат , од март навака секоја настинка ме фаќа, а четири години не сум видела доктор фала му на Бога. Може ли по втор пат да бев позитивна а да не покажува на тест?

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.284

Не, друг вирус е.

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.112
    Допаѓања:
    112.704
    Има многу вируси сега. Не е се корона. Од лабораторија штом покажал негативен тогаш е друго.

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.792
    Допаѓања:
    270.530
    Очигледно кружи друг вирус многу сличен по симптоматологија со корона.
    А уште не почнала сезона на грипови.
    Незнам ама хаос зима не очекува...

На Chuchanov, Cosmic Girl и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  5. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Дали гној на крајници е симптом на Ковид? Син ми имаше, имав и јас, но не се тестиравме. Сопругот е позитивен, се изолиравме ама сопругот вели тој нема такво нешто..

6. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Накапав деновиве знам.. Еве сега мерев 37.6 имам.Утрово носот ми се затна.. Сопругот е позитивен. Правев брз тест излезе негативен. Ако добро го направив не знам.Си брцав неколку пати, ужасно чувство, кивав не знам колку пати. Се залепија мрсули ама не знам...

7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Може рано си го напрајла. Моја блиска со симптоми негативен брз тест, пср позитивен. Имало некој со плунка од зегин може полесно сп тој. Како што разбрав имале матичните некои термини барај. Температурата е таа и кај женава исто 37.5 цело време ја држеше. Со лесно. Значи фокусирај се на лечење на вирусот, а не на тестовите. Оди утре барај инфектолог, матичен прегледи итн...

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Од вчера сабајле сум со температура без прекин, горе доле оди, ама не ми паѓа скроз. Со апче ќе дојде до кај 37.4 и после пак оди нагоре до 38.8. Денес почнав и да подкашлувам како со шлајмови и да хрчам се додека не се искашлам и го одлепам, плус ме боли грлото и нос почна да ми тече. Знам дека има и други вируси ама вака со температура без прекин одамна не сум била. Во средата имав тест со бледа цртка (а немав симптоми тогаш), па правев и пцр кој беше негативен, тие ги правев дека маж ми кашлаше и плус на малата воспитувачката и е позитивна од вторникот. Може избрзав со пцр или не е па корона. Правев и крвна слика на која црп е океј, но леукоцити ми се 3. Плус и други параметри не се океј, што укажува на некој вирус. Имам тест закажано за вторник па ќе видиме. Но дали има и друг вирус периодов вака што до толку бута и возрасни? Децата ми се океј инаку...

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Направи уште еден од аптека ако не ти се чека до вторник, ако си позитивна ќе даде резултат. Лимофоцити и железо ако се паднати мпжно е да е корона.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Железото ми беше ниско летото 2, па на терапија сум од тогаш и ми беше во Септември 6, ама еве и сега е ниско...

Прикачени фајлови:

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.123
    Ниски леукоцити и железо, плус брз тест позитивен се знаци дека сепак си позитивна. Веројатно пцр е грешен.
    И кај мене темп од парацетамол не паѓаше целосно . Само со бруфен 600. Или два парацетамола.

На Cosmic Girl, mimiiiii, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Земав и Бруфен 600, го испив во 12 баш, спуштив до кај 37.2 37.4 ама еве камен ми се дланкиве пак и мерев пред малку 37.6, ќе си качам пак изглеа... Ме чуди што вчера направив пак од аптека и негативен скроз беше тој, ни најбледа црта немаше. Ќе си чекам до вторник за потврда, оно секако е вирус некој, но сакам да знам ако е корона, да правам и димери...

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.358
    Ми личи на ковид.
    знам дека имавте бледи брзи тестови. Чудно што пцр ви излезе негативно.
    Ние три пати се тестиравме дур не ни покажа . Дали дека сме вакцинирани….
    Нека направи еден од вас пцр пак, мислам дека ќе покаже бидејќи имате позиразени симптоми сега.
    како и да е со лесно
    инаку има и други вируси да , а и грипов е почнат

На mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Ако е Ковид, може рано направивме Пцр... Имам закажано за вторник тест. Плус ако изгубам вкус, мирис, многу веројатно да е ковид. Ќе видиме како ќе биде.. Можно е да е и некој грип, зошто волку утепана да сум од вирусче некое шанса нема :whew:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.358
    Јас после симптомите кога изгубив вкус и мирис на 3-4 ден, тој ден се тестирав - знаев дека е тоа ама сепак ради боледување и тогаш ми покажа.
    Истоштува и темоературата, таа е ептен никаква што те бутка само и само ти се лежи.

16. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Лимофоцити растат вообичаено кај другите вирусни инфекции, а кај ковид паѓаат. Личи на ковид, што и да е со лесно да минува. :hug:Јас мислам димери да провериш секако.

17. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Ковид е истите симптоми ги имаше и детето кај мене температура 5 дена ке се напие апче ке спадне и пак ке се покачи,а додека кај мене кашлица со секрет свирење на градите,отежнато дишење течење нос,кивање болки во нозете немање енергија и плус се боцкам двапати на ден со клексан

18. Smajli5

Smajli5 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Се тестирав во Авицена одма резултати за еден час а на дежавно требаше да чекам 5 дена

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Брз антигенски правеше во Авицена? Не се 5 дена државно, другиот ден има резултати.. Ама зависи термин како најдат за тест, ако на тоа мислиш... Да се чека, еве мене вторник ми закажаа. Ама океј е и да се почека па 2,3 дена од симптоми, за поверодостојни резултати..

На Smajli5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.358
    Државно даваат ист ден резултати. Само малку подоцна.