1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.023
    Нема шанси да е ковид пак, за грлото земи некои пастили или спреј, бабини лекови не помагаат баш :)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Ај брцнете пцр па пиши што е. Сите 'настинати', никој не се тестирал.

До тогаш се надевам изолирани сте.

На chocolateheart, mimiiiii, Ljubova и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Не се за жал, повеќето. 10 луѓе сите заедно славеле н.г сите настинати(замисли) во исто време ама не е ковид настинка е. И продолжуваат по кафичи, дружби. Или брз тест кој не е веродостоен (особено за омикрон) и негативен и грип им е. А сите болни:?: Е вакви во периодов еден тон познавам, да не речам секој трет! И океј вакцинирани се ете полесни симптоми ама барем да се сериозни да не се рашетаваат и шират даље. Ама тоа е!
    П.С. Или сега прележав нема шанси пак! Не, има шанси! Сегде се пишува и збори дека вакцинирани и прележани сега се пак инфицирани. Ама не, грип или настинка им е. Грев за постарите и болните што неможат да се изборат така лесно како "настинативе".

На chocolateheart, mimiiiii, Ljubova и 5 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Точно. Ние дома бевме а пред Католичкиот Божиќ овде бројката преку ноќ рипна. Над 15.000 заразени има.

На butterflysk и Сара Лав им се допаѓа ова.
  5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Пастили кај мене не помагаат. Лек ми се Фишерменс бонбоните, екстра стронгот. Денес сум добра, сепак настинка ќе да беше:^)

На Polnoletniot му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Главоболките ти се од синусите, затната си од грлото цела се е поврзано. Мирис може да се изгуби и од синуси ама се враќа.
    Ти треба антибиотик за синусите ( исти симптоми се за ковид за жал,ако си негативна тогаш се синуси). Притисокот ти е висок од паника, не ти е многу висок. Ако си негативна значи:
    Антибиотик мораш на доктор
    Капки за нос
    За грло и за кашлица сируп, за главоболките беналгин + магнезиум со Б6 одлична комбинација многу опушта.

За имунитет Витамин Ц и Витамин Д3 по едно на ден секој ден па дури и кога ќе оздравиш добро е да се пие.

Со лесно и само да знаеш на синусите им треба најмалку 7 дена лечење ако се обични, ако не ги третираш може да преминат во хронични. И не се паничи смири се.

Со помин…

На Dejanaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    И грип да е, треба да се изолираат.

На Сара Лав и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  8. Dejanaaaa

Dejanaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    350
    Уште како мала имав проблеми со синуси и често завршував на болница и примав инекции, имав и големо воспаление. Капки за нос користам веќе долго време, можеби 2 години без прекин (знам не е во ред, ама неможам да дишам без нив), денеска сум добро, имам мирис и вкус, главоболките поминаа, само кашлицата остана. Витамини и течности пијам со денови. Ама сеуште имам паника, вчера направивме повторно тест и негативно беше, на вереникот веќе му помина. Утре сум кај матичната па се надевам дека ќе биде се во ред. Само да не биде корона :( Иначе фала ти мила :l:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.889
    Воопшто не и треба антибиотик ако и е вирусна инфекција, што најверојатно е според симптомите.
    Па не мора, ама вирус е, а моментално најактуелен е...ковид и најголеми се шансите да е тоа. Така што барем изолирајте се неколку дена.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.372
    Готово помина критичниот период, никој од домашните не се зарази. Којзнае шо беше..

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    И треба за синусите.

12. Dejanaaaa

Dejanaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    350
    Никој не појави симптоми освен вереникот ама нему му помина побрзо... Јас најмногу бев загрижена за мојте, мајка ми со шеќер а татко ми со висок притисок, сестра ми исто со никаков симптом. Ќе одам утре кај матичната па ќе видиме што било, и што терапија ќе ми даде.

13. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    148
    Dali imate iskustvo vo Idadija za covid pacienti, za d demeri koe vreme pistaat ili moze i sega da otidam

14. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    kolku vreme e prenosen ovoj omikron od prv den na simptom?kolegava so e so mene po cel den u kola bese pozitiven na 26dekwmvri od denes na rab,uste kasla i cel e zatmat,se plasam za mene na povtorna reinfekcija

15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    На температура 39 и лесна кашлица нели не се зема на своја рака сумамед? Кои се нус-појави без личноста да направи тест и преглед?

16. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    sumamedot e mn jak i mn cesto pravi tahikardii na srceto,jas licno ne bi zemala nikako

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    Не земам ниту јас и сум многу против истото без наод и совет од доктор. Како инфо ме интересираше, бидејќи една блиска личност веќе зеде на своја рака. Ти благодарам.

18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    Не знам за во Македонија ама тука во Америка од Нова година го намалија карантинот на само 5 дена, а пред тоа беше 10. Ние бевме во карантин од 14ти до 24 декември.

19. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    lele eve i vo Danska e taka isto,zatoa ovoj so mene sto raboti trgna na rab,a kasla,smrka,cel e zatnat

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.472
    Допаѓања:
    201.269
    Ако имал позитивен тест на 26, досега веќе не е заразен. Шмркање, кашлање, кивање, а особено кашлање може да потраат уште некое време после ковид. Не се плаши, биди си раат.

На Nena Jovanova и ane.bella им се допаѓа ова.