Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Нема шанси да е ковид пак, за грлото земи некои пастили или спреј, бабини лекови не помагаат баш :)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.798
    Ај брцнете пцр па пиши што е. Сите 'настинати', никој не се тестирал.

До тогаш се надевам изолирани сте.

На chocolateheart, mimiiiii, Ljubova и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Не се за жал, повеќето. 10 луѓе сите заедно славеле н.г сите настинати(замисли) во исто време ама не е ковид настинка е. И продолжуваат по кафичи, дружби. Или брз тест кој не е веродостоен (особено за омикрон) и негативен и грип им е. А сите болни:?: Е вакви во периодов еден тон познавам, да не речам секој трет! И океј вакцинирани се ете полесни симптоми ама барем да се сериозни да не се рашетаваат и шират даље. Ама тоа е!
    П.С. Или сега прележав нема шанси пак! Не, има шанси! Сегде се пишува и збори дека вакцинирани и прележани сега се пак инфицирани. Ама не, грип или настинка им е. Грев за постарите и болните што неможат да се изборат така лесно како "настинативе".

На chocolateheart, mimiiiii, Ljubova и 5 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Точно. Ние дома бевме а пред Католичкиот Божиќ овде бројката преку ноќ рипна. Над 15.000 заразени има.

На butterflysk и Сара Лав им се допаѓа ова.
  5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Пастили кај мене не помагаат. Лек ми се Фишерменс бонбоните, екстра стронгот. Денес сум добра, сепак настинка ќе да беше:^)

На Polnoletniot му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Главоболките ти се од синусите, затната си од грлото цела се е поврзано. Мирис може да се изгуби и од синуси ама се враќа.
    Ти треба антибиотик за синусите ( исти симптоми се за ковид за жал,ако си негативна тогаш се синуси). Притисокот ти е висок од паника, не ти е многу висок. Ако си негативна значи:
    Антибиотик мораш на доктор
    Капки за нос
    За грло и за кашлица сируп, за главоболките беналгин + магнезиум со Б6 одлична комбинација многу опушта.

За имунитет Витамин Ц и Витамин Д3 по едно на ден секој ден па дури и кога ќе оздравиш добро е да се пие.

Со лесно и само да знаеш на синусите им треба најмалку 7 дена лечење ако се обични, ако не ги третираш може да преминат во хронични. И не се паничи смири се.

Со помин…

На Dejanaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.798
    И грип да е, треба да се изолираат.

На Сара Лав и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  8. Dejanaaaa

Dejanaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    355
    Уште како мала имав проблеми со синуси и често завршував на болница и примав инекции, имав и големо воспаление. Капки за нос користам веќе долго време, можеби 2 години без прекин (знам не е во ред, ама неможам да дишам без нив), денеска сум добро, имам мирис и вкус, главоболките поминаа, само кашлицата остана. Витамини и течности пијам со денови. Ама сеуште имам паника, вчера направивме повторно тест и негативно беше, на вереникот веќе му помина. Утре сум кај матичната па се надевам дека ќе биде се во ред. Само да не биде корона :( Иначе фала ти мила :l:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    40.521
    Воопшто не и треба антибиотик ако и е вирусна инфекција, што најверојатно е според симптомите.
    Па не мора, ама вирус е, а моментално најактуелен е...ковид и најголеми се шансите да е тоа. Така што барем изолирајте се неколку дена.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    21.440
    Готово помина критичниот период, никој од домашните не се зарази. Којзнае шо беше..

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    И треба за синусите.

12. Dejanaaaa

Dejanaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    355
    Никој не појави симптоми освен вереникот ама нему му помина побрзо... Јас најмногу бев загрижена за мојте, мајка ми со шеќер а татко ми со висок притисок, сестра ми исто со никаков симптом. Ќе одам утре кај матичната па ќе видиме што било, и што терапија ќе ми даде.

13. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Dali imate iskustvo vo Idadija za covid pacienti, za d demeri koe vreme pistaat ili moze i sega da otidam

14. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    kolku vreme e prenosen ovoj omikron od prv den na simptom?kolegava so e so mene po cel den u kola bese pozitiven na 26dekwmvri od denes na rab,uste kasla i cel e zatmat,se plasam za mene na povtorna reinfekcija

15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.839
    Допаѓања:
    11.825
    На температура 39 и лесна кашлица нели не се зема на своја рака сумамед? Кои се нус-појави без личноста да направи тест и преглед?

16. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    sumamedot e mn jak i mn cesto pravi tahikardii na srceto,jas licno ne bi zemala nikako

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.839
    Допаѓања:
    11.825
    Не земам ниту јас и сум многу против истото без наод и совет од доктор. Како инфо ме интересираше, бидејќи една блиска личност веќе зеде на своја рака. Ти благодарам.

18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    Не знам за во Македонија ама тука во Америка од Нова година го намалија карантинот на само 5 дена, а пред тоа беше 10. Ние бевме во карантин од 14ти до 24 декември.

19. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    lele eve i vo Danska e taka isto,zatoa ovoj so mene sto raboti trgna na rab,a kasla,smrka,cel e zatnat

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.786
    Допаѓања:
    202.709
    Ако имал позитивен тест на 26, досега веќе не е заразен. Шмркање, кашлање, кивање, а особено кашлање може да потраат уште некое време после ковид. Не се плаши, биди си раат.

На Nena Jovanova и ane.bella им се допаѓа ова.