Zdravo sakam da prasam pred dva dena mi bese mnogu ladno dobro sedev i pod a i poladno bese premrznav..vcera osekav deka malce me zezi grloto denes koga stanav osekam ko vnatresna temp i epten malce podkasluvam,merev temp 37 imav posle nekoe vreme pak 36 dali sum samo nastinata ili i jas sum go fatila glupiov virus (plus nevakcinirana i ne sum go prelezala )
Luge denes mi e 6ti den.od poz.test pcr.na 05.01.222 mi.pokaza A 9 den od prv simptom.I do vcera bev ok full energija, a denes temeratura do 37.5 i mi studese.cel den sum taka plus i dobiv strasno krvaram. Sea mi se namali temp, utre ke idam pluka da snimam mi zakazaa vo Bukurest a D Demeri vo sreda vo idadija (Mlin Balkan) mi zakazaa.Toa e tocno edna nedela od prvicnata krvna slika. VALJDA NE E DOCNA TAMAN E. Mn.sum.uplasena nekako, neznam eptem mi e strav. ANTIBIOTIK NE PRIMAM SAMO VITAMINI.Dali e normalno se ova ili mi spustilo i ma pluka.A ne kaslam samo vlazno na sabajle so sekret.
blagodaram na odgovorot,se nadevam deka ke bide taka i deka nis nema da se desi,posto deltata ja minev ,ne bi i ovoj
Болка во чело, темепература со 38 со 7 кај дете и затнат нос. Дали се симптоми за Омикрон или грип. Негативен е брзиот, пцр утре ќе правам. Некни го печеа очоте едвај заспа.
Пред помалку од две недели маж два дена изгоре од тт, особено ноќе беше како печка, печење во очите, страшна главоболка,затнат нос,релативно брзо премина во обемно течење на шлајмови,омалаксаност страшна и гребење во грло. Се изолиравме една недела, јас бремена 7ми месец, поминав со гребење во грло, затнат нос и кај мене брзо почна со шлајмови и слабо гребење во грло. Синко појави само влажна кашлица која беше изразена само наутро. Не се тестиравме мислејќи дека беше грип, а по симптомиве што ги читам, можеби и Омикрон да си пречекавме. П.С маж прележан пред година и вакциниран со две дози Фајзер, јас само прележана исто пред година дена.
Јуле симптомите, па и кр слика се скоро исти. Омикрон со грип. Само тест ги граничи. Кај деца башка и вирози куп.
Пред десет минути почна да ме тера на спиење, малаксано се осеќам, топло во лицето. Не знам дали да се тестирам, некако не ми се оди, ладно ми е, ќе донастинам.
Slaba bolka vo grlo Kako grebenje zapisen nos kaslanje no jas pusam cigari redovno kaslam I nesto iskasluvam ko da mi se sobira vo grloto I go iskaslam I nekoja slabost Kako zasamutena moze li da se simptomi na k19..?Temperatura nemam no se potam a pretoa cela nedela glava me bolese
Да. Деновиве ми е вака, буквално сето тело ме боли. Плус носот што ми се затнува. И крај нема на глупавите настинки или што и да е. Завршив стомачен, па ова сега.
Личност заразена на 1ви, а тестирана на 10ти со позитивен резултат дали се уште е голем ризик за пренесување вирус?
Mislam ne.ako e pozitivna toa ne znaci i deka go prenesuva virusot. Karantin Sega davaat samo 5 dena vo USA.
Дали некој заразен со омикрон има проблем со синуси? Секој ден се будам со отечени очи и болки во синуси, друг симптом немам освен првиот ден што го поминав со температура.
Јас бев два дена со покачена температура, па од третиот ден еве до петти ден ми е денес со затнати и болни синуси, а утрово и ушите ми беа затнати.