Бруфен земај за болка а и ја намалува инфламацијата и многу течности и витамини. Чај од ѓумбир мед и лимон го јакне имунитетот и помага многу при настинки.
Дали ви дојде на некого дома полиција за време на изолацијава? Мене само на телефон ми се јавија од здравство
Dali ova znachi sum prelezhala a ne znam? na 06.10 se porodiv, prethodno cela nedela imav zatnat nos so kivanje i omalaksanost.. od togash nishto,nikakva nastinka. Pocna obemno da mi pagja kosata, maticnata me posovetuva da zirnam antitela, slucajno da ne sum prelezala kovid, zatoa sto postkovid imalo mnogu opagjanje na kosa, a i plus deka se porodiv..ne mi e jasno, dali sum prelezala ili ne
Zarem e mozhno od togash? Bozhe mili, se chudam cela vecher od koga mi stignaa rez. Zatoa shto dva dena pred da odam vo bolnica znachi pred 04.10 pravev dva testa antigena cisto za sebesi bea negativni, i testot na GAK bese negativen denta na 04.10 koga me primija..
Косата е нормално да паѓа и тоа доста после пораѓај. Се средува за некој месец паѓањето. Не значи дека е од ковид. За другово не го разбирам резултатот
Mazmi e vakciniran so tri dozi fajzer,od denes pozitiven na brz test,pcr pravese ceka rezultat,so bolka vo grlo,tecenje na nos,bolka vo predel na celo,se izolirase denes,a sega jas sum idplasena ako moze i mene da me fati pak,ednas prelezav deltata vo avgust mesec i vakcinirana pred 2nedeli so prva doza Fajzer
Реално може да те фати ако е омикрон во прашање. Добрата вест е дека си прележана, па ќе го поминеш многу лесно, како обична настинка. Само опуштено, многумина го поминаа без никаков проблем.
Кога му беше нему трета доза? Иначе, јас не префатив од мм и од син ми, а не бев изолирана. Не знам која варијанта беше. Немам прележано, имам две дози вакцина. Не се плаши, имаш и вакцина и прележана си. Ако е изводливо можеш дистанца плус маска. Ако е омикронот и не те рипне, ќе поминеш како со настинка. Со лесно.
Да, си прележала имаш 23 антитела, е сега паѓањето на косата можи да е и од ковидот или после пораѓај, тука не можиш да знаеш баш точно која е причината
Ме интересира , близок мој позитивен на брз тест, а само болки во цело тело и малаксаност. Има ли некој такво искуство, без ниеден друг симптом ?
Jas vo cetvrtok osetiv oti imam krajnici, vo petok veke i grloto pocna da me boli, vcera stanav so faten glas i poleka pocna da me boli celo telo.. denes sum mnogu podobra. Imam nogu slajmovi..ne kaslam , nemam temp... mozno li da e kovid?