Zdr na site Sakam da ve prasam bevme vikendot vo dojran iako pazevme i slicno npsevme maski deneska dvete deca kacija temp noseto im tece i mi e strav pijat paaracetamol nz dali nekoj se soocil ovoj period ao nastinki za decata
Здраво дечки. Маж ми пројави симптоми на настинка пред 3 дена. Течење на нос, кивање и болка во грлото. Утредента јас, грлото ме болеше, со текот на време ми помина тоа, сега само кивам и носот ми протекува. Свекор ми е ист. Син ми денес почна да кива и носот да му тече. Има ли шанса да е корона? Сите не фати во рок од 3 дена.
Мене на секое менување на климата ова ми се случува. Цело лето кивам, нос ми протекува и грло чат пат ме фаќа. Ама кивавица не е симптом.
Бебево ми се откорна од плачење синоќа, еве го пак почна. Носот му е тапан, да беше корона мислам немаше волку малтретирање да биде. Сите сме болни, јас и бебе денес и т имавме до 37.5, ако продолжи вака ќе закажам тестирање во понеделник
Bev vo kontak na osoba koja pred 11 dena ima pojaveno simptomi na korona, maticniot duri denes mu zakaza za testiranje. Bev vo zatvoren prostor so maska i na distanca, koga izlegov vednas izmiv race i napraviv dezinfekcija. Ima li sansi ako e toj pozitiven da se zarazam i jas i koga da ocekuva da razvijam simptomi.
Kontaktot ne nosese maska jas nosev, i bevme zaedno okolu poloniva cas zaedno vo prostorija so otvorena vrata i prozor
КРАЈНО неодговорно од него што не носел маска. Далеку побитно било тој да носи отколку ти. Ич абер немал дека може да те зарази? Срамота!!! Зависи кои му се симптомите, ако нема видливи симптоми на инфекција на горните дишни патишта - веројатно не го шири веќе вирусот дури и да е позитивен. Во секој случај, смали контакти на крајно неопходни во следните 10тина дена.
@pepapa не се плаши, не се пренесува толку лесно. Само намали контакти, пиј си витамини ко за превентива. Брат ми беше заболен, цело време бевме заедно, ете ни јас ни брат ми не пројавивме симптоми.
10 дена поминаа мајка ми засега нема симптоми,матичната и рекла немора да биде веќе во самоизолација. Лицеро со кое беше во контакт е позитивно. Се надевам дека ризичните период е поминат е дека нема да пројави симптоми.
Sto terapija imase brat ti, osobata koja mozebi e pozitivna ne kasla, cist e na gradi, samo nema sila sa nisto, lezi ili spie postojano,omalaksan e premnogu, bled, odbiva da jade, pie samo elektroliti, rinostop i b kompleks
Витамин Ц, Витамин Д, Цинк, 3 дена сумамед, овошје, електролитот е ок, купете и тоа што набројав. Брат ми немаше осет за вкус и мирис, беше омалаксан и слабо апетит, за два дена се среди.
Да ја дополнам @bicycle И Парацетамол, ама само по потреба. Пример темп., ако каче или глава ако го боли. Бруфен никако Ако се појави дијареа, пробиотик Линекс. Во глобала витамини и минерали и повеќе овошје.