1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    5.517
    Еден од симптомите, да. Кога бев во домашна изолација ради контакт ми рекоа веднаш да се јавам при болка или гребење на грло. Нека се јави обавезно. Секако, не мора нужно да е корона, но нека се јави кај матичен подобро.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    909
    Dali nemanje zelba za jadenje e od koronata, rodninata moj veke 15dena skoro nisto ne saka da jade, tecnosti pie po malku. Koga obicno se vraka apetitot

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    На што е отечена? Оток може и гнојна ангина да е, може и увото да е.

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.380
    Допаѓања:
    42.012
    Беше на лекар, ушето било воспалено, го чистија, од него и крајникот отекол и нормално имала мала температура пошто сепак е воспаление, и препишаа антибиотик за увото, веќе наредниот ден беше добра, нема качувано температура повторно и веќе нема ниту оток. Подобра е.

На happygirl, KidA и kristina.k им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.380
    Допаѓања:
    42.012
    И брат ми качил температура пред некој саат и малаксал, матичниот му рекол по тел да пие парацетемол и ако не му се спушти до утре ќе закаже за тестирање и за двајцата, околу 37,5 му де движила на секој саат мери. Многу сум загрижена за мајка ми има астма и прима хронична терапија за срце...иако ме уверува дека се чувствува добро, дека нема тешкотија со дишењето и дека има апетит и осеќа мирис и вкус пак ми е многу на мисла, цел ден сум на штрек. Четири дена поминаа од нејзиниот прв симптом, ужасно сум исплашена.

6. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Жени пред една недела бев испадната кај другарка во стан, внатре беше прежешко, и се препотив , чорби пот течеа од мене. Испаднавме надвор дуваше ладен ветер и ме пресече мислам, многу ми достуде и стресе, а бев на рамки гола, другата ден веќе ме болеше главата , па малаксана бев , носот затнат ми беше и ми тече, температура два дена имав, и сега од како немам темп. Не сеќавам мириси, а близок од фамилија се јави за да праша дали да ме однесе да ми стават инфузија рекла не , многу имало болни, таа жената што работи таму и таа имала корона таа ништо немала никакви симптоми само мирисот го изгубила, и кога ми кажа мене дека го изгубила мирисот и јас го изгубив, дали е психа и паника незнам, а дома сум со бебенце шетам со маска и се дезинфицирам цело време. Ми е страв, Имунитетот ми е нула, сега не мие ништо само носот ми тече и не осеќам мирис.
    А не сум појдена никаде значи освен кај мајками и кај другаркава и таа е со дете а нејзе ништо не и е. И се јавив на матичната рече најверојатно си преладена, ќе почекаме до понеделник рече. Леле преплашена сум, за бебето највеќе ми е страв. Ве молам за мислење и совет.

7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Штом си имала температура и не осеќаш мирис би ти препорачал да се тестираш и намалиш контакти, плус задолжително при секој контакт да носиш маска.

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    А како сакаш да имаш мирис, а носот ти е затнат? :) Најлесно е да се увериш дека немаш мирис од стрес. И како сакаш да не качиш температура ако испотена си искочила надвор и си смрзнала. И јас пред недела дена во викендица смрзнав, ко за на плажа облечена и нормално дека настинав, треска и температура имав, кивав и кашлав. Да не требаше ко абдал да идам да се тестирам, плус трудна сум. Не знам што да очекувам ако сум измрзнала, глупо би било да не настинам.

На eli25 и Frosty! им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Температура се крева ако телото го напаѓа нешто, вирус, бактерија, некоја инфекција. Мора нешто да го нападни одбранбениот систем за да се брани со покачување на телесната температура. Од потење, ладно, жешко не се крева, освен во случај на сончаница.

На tinka-mace, Ahoy, Celltica и 3 други им се допаѓа ова.
  10. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Чудно, имам кренато температура уште пред вирусов да е ин, само што заспав со вентилатор уклучен на најјако пред мене цела ноќ. Тоа изглеа било вентиларона. :)

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.891
    Ако не си имала други контакти најверојатно не е корона.Затоа што и да била заразена таа жената каде што си била, не може за еден ден да ти се појават симптоми.За да не бидеш под стрес, натерај ја матичната да ти закаже тестирање, имаш право на тоа.

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.334
    Допаѓања:
    249.325
    Сите вие што го игнорирате вирусот, браво, сакав да го имам вашиот памет и да сум лабава.
    Да вирусот не постои, вирусче, ама затоа еве од болници не може да се отарасам.

Луѓе, тоа се симптоми на корона, барајте тест. Не е воопшто наивен вирусот. Аман чувајте се и одете на лекар. Нема ништо страшно.

На GirlRose, tinka-mace, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  13. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Па ти најде да збориш што заглави дома 2 месеци без никакви симптоми. Да сум на твое место веројатно појше би верувала во чиповите на Б.Г.
    Луѓе, тоа се симптоми на секоја бутур настинка и дај престанете да ги плашите луѓето со идиотштини. Државата разлабави мерки, вие окорелите останавте овде најпаметни. За се ако сте вакви, ебате животот, ебате.

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Не знам, ова го кажувам од доктор што ми има кажано.

15. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Од милион работи можеш да качиш температура, а највеќе ако си преладен, што е нормална реакција на телото по изложеност на ладно.
    На крај ќе искочи дека само од корона температура се качува. :)

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Јас сепак мислам дека исклучиво од вирус, бактерија или некоја инфекција се крева температура.
    Еве пребарај на интернет на сите медицински страни истото ќе го прочиташ.
    Обична настинка од ладно не се карактеризира со покачена температура.

На Annath, tinka-mace и Ahoy им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.334
    Допаѓања:
    249.325
    Да, да, еве чипирана сум(facepalm)
    Инаку, околу 1 месец седев дома:)

На tinka-mace, bicycle, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    27.828
    Нема што мислиме или не мислиме, некој докажал дека температура над 37.5 се крева од воспалителна активност која не е настинка. Од настинка температура може 37.1-37.5 не повеќе. Инаку не мора да е вирус, луѓе со слепо црево напади имаат температури, но настинка не е воспалителна рекација.
    Од прелада температура мало морген.

На Annath, tinka-mace, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Што ќе барам на нет кога ти кажувам дека по секое мрзнење надвор сум качувала температура. Не е можно на секоја промена на време топло кон ладно да се короносувам.
    Плус, има врсти на покачена температура. Ако е до 37.5 па и 38 не е опасна. Ваљда тоа што го збориш за вируси и инфекции е 40ка.
    @JuLleE не те напаѓам туку ми е чудно како толку веруваш во нешто, за кое и самата си сигурна дека не постоело, барем кај тебе лично. :) Тоа ти е како да ми речат дека имам скршен заб, ама не се гледа скршеното и после да ги убедувам сите што имаат видлив цел заб, дека им е скршен, ама не се гледа. Па по црнокошуљашко од ова нема, заеби Гејтс со чиповите. :yawn::D

20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Да, само што од настинка досега колку што знам никој не починал ма 30- 40 години, нели?

Прифатиле вие или не, моментално меѓу нас има опасен вирус и секој симптом кој асоцира на истиот треба да се земе сериозно!
    Подобро да превенираме отколку да лечиме :)

На Annath, tinka-mace и bicycle им се допаѓа ова.