1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Нормална температура е од 36-37.2. Нагоре не е нормално.
    38 не е нормална температура.

На Angie1432, tinka-mace, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.891
    Аман бе човек што си запнала за истово постојано.Како може да им речеш на луѓе што прележале, некои и не толку лесно, ништо не ти било, те лажеле?
    Оди следно речи им на луѓе што имаат рак дека ги лажат и не постои тоа.Без осет.
    На крајот на краиштата, отиди во лабораторија, замоли ги да те пуштат и види со свои очи.
    Ко да збориме за метафизика, не за вирус во 21 век, со сета технологија околу нас. (facepalm)
    Мислам, ти можеш да си веруваш дека не е толку опасно, ама да кажеш дека НЕ ПОСТОИ е игнорантно и трагично.Зашто по други постови не личиш на глуп човек.

На Annath, noteforself, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  3. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Кај виде дека пишав не постои?
    Тоа не е никаква тема на муабет.
    Не знам зошто ако на некој му е преку глава драмење од сево ова, одма мора да значи дека не верува во вирусот.
    Има вируси и заболувања од секаков карактер и ајде сега да умреме сите во параноја и секоја главоболка да трчам да фрлам пари на тестови од 60 евра.

4. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Не движам многу со луѓе. Скоро ич не движам се сум дома со малата, и нз што е ова што ме снајде , ќе полудам од страв.

5. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Ништо не ти е. Не ги слушај овие. :)

6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Пиши ми ЛП ќе ти помогнам колку можам.
    Од темава многу фајде ќе немаш очигледно. Пошто според некои се може да ти е, ама Корона нема шанси.
    Симптомите се тие инаку. И јас ги имав, вкус и мирис немав 1 ипол недела, после се врати.

На Celltica и Ahoy им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    27.828
    @belmoni Пробај да си смирена.
    Јави се кај матичен да ти закаже термин, не сум сигурна дали те разбрав, но мислам дека уште не си се јавила.
    За бебето не се секирај, зошто децата генерално лесно и асимптоматски го минуваат вирусот. Дури и се препорачува позитивни мајки да си продолжат доење со користење на маска. Добро е да лимитираш контакти.

Симптомите за жал се тие, јас би се јавила да закажам за тест.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Голем дел не знаат од каде се заразиле, консултирај се со матичен и барај тестирање слободно, симптомите се тие.
    Пиши ми лп слободно ако те интересира нешто.

9. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Матичната рече доколку не ми се врати мирисот до понеделник ќе ме пријави за тест :(

10. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    ^^^ Знам деκа е гρеота но, не сеκој може да биде леκаρ. Затоа тρеба да се слушаат пρепоρаκите и да се следат упатсвата.

11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Kako e ova mozno sekoj sto ke pise na forumov ne seta ne ide nigde a zarazen, a vi drugata tema me pravea paranoicna, pa koj nema da bide koga ke procita vakvo nesto, ispaga i od market moze da se zarazime ( velam market oti site pazarime) a tamu sme kratko vreme so maski. :worried:

На tinka-mace и Sahlene им се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.111
    Иако се многу мали шансите да се заразиш од маркет, сепак постојат, на пример доколку купиш контаминиран продукт, меѓутоа сепак во тој случај би поминала мноогу лесно, можеби и асимптоматски.

Најголемиот број од тие што не знаат каде се заразиле се млади лица кои присуствуваат на журки, претежно на затворен простор, каде нема ни 10цм дистанца, ниту маска, или од некој таков сличен собир, каде некој или крие дека има симптоми, или е во период пред појавување на симптоми, или пренесува асимптоматски, па така не знаат од кого точно се заразиле.

На butterflysk и bicycle им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.334
    Допаѓања:
    249.326
    Како не постоело, постоеше, еве имам проблеми со д димерите како последица. Цел месец по испитувања сум само.
    Од мојот град помлади од мене се во болница, не, нема вирус.

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    76.709
    Како не движиш и се си дома кога во претходниот пост си пишала дека кај другарка во стан си седела и плус со мајка ти се гледаш? :?:

Кога ќе ви стане јасно дека секој близок контакт со луѓе посебно во затворен простор без маска е потенцијална опасност од зараза? На никој не му пишува на чело дека има корона, не мора сите да кашлаат и да паѓаат од температура за да ви е знак дека се заразени.
    Не дека нешто ќе ми смени мене у животов, ама барем не кажувајте дека од дома немате мрднато и дека се пазите и со никој не се гледате. Пошо сами си се лажете, нас не.
    Никој дома под врата не ви го пушта вирусот.

Џабе стравот сега, на време се мисли.

На butterflysk, tinka-mace, Celltica и 3 други им се допаѓа ова.
  15. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Реков дека скоро ич не движам повеќе време сум дома скоро целото време трудна и сега со бебето го поминав дома, не дека сум целосно затворена,
    Никој не е така затворен , сите шетаат, така бевме кога беше карантинот.

16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    76.709
    Скоро ич и ич се две различни работи. И еднаш у 6 месеци да си отишла у затворен простор кај некој а не си носела маска постои ризик тој некој да е заразен и да ти пренел.
    А инаку сите што се мешате се вадите на муабетот - Никој не е затоворен, сите се мешаат.

17. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    А ти до сега проверуваше д-димери стално па знаеш дека ти се покачени од вирусот? Покачен д-димер често и не дава симптом за да биде испитан и пронајден. Може цело време ти биле покачени, а си немала појма.

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.334
    Допаѓања:
    249.326
    Ок, така е, сега ќе ме убедуваш за моето здравје?
    Знаеш ти дали сум проверувала или не.
    Верувај си во што сакаш.

19. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Па ти до сеа сама си раскажуваше, снема аргументи и оп, твое здравје е. :D
    Твое си е да, ама не го труј цел форум да иде да се тестира за нешто што ти сигурно не си го прележала.
    Луѓе со реална корона пнеумонија во рок од два дена качуваат сериозна температура и завршуваат на инфективно со вештачка плуќа, а ти се утепа од фалење со високиот д-димер, па уште последици имала. :)

20. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    smejte se kolku sakate ama ke prasam
    koga se potis i ti e toplo sigurno imas pokacena tempertura ili ne?
    jas realno toplo ic ne podnesuvam , odma se potam i sekogas soladna voda se mijam, race,noze lice duri i kosata natopam pa potoa ubavo ke me strese (toa pravam sekoj den po nekolku pati dnevno)..pijam i mn voda moze i 4-5 l dnevno ..eve i sega mi e toplo
    dali toa znaci deka celo vreme imam temperatura?
    ama ne sum omalaksana ..mislam deka korona nemam (otsekogas mi taka ) kojznae sto mi e

i uste nesto me interesira zatie d- dimeri ..preku obicna krvna slika kazuvaat ili nekoj posebna treba?