Буквално овие денови сум ептен со пореметена психа. Само јас ли поткашлувам овие денови? Температура нормална. А, поткашлувам чат пат и си правам филмови дека е корона
Ме искина грло, не можам да голтнам. И нос затнат имам. Друго ништо се си е ок. Знам дека не е корона, нема кај да ја фатам...( Ваљда)
Корона вирусот кај заболените лица главно се манифестира со сува кашлица и треска, како и болки на грлото, главата, телото и исцрпеност со помал интензитет. Лицата заразени од корона вирус не се карактеризираат со дијареја, кивање и затнат нос, кои обично се јавуваат при настинки. Кај обичниот грип се истакнува суво кашлање, треска, главоболка, болки во телото и исцрпеност.
Malku e strasno posto od koga ne odime na robota se doma sme bile osven do market i apteka i so nikogo kontakt ne sme imale samo majka sestra i starite doma, si mislam nema od kaj da fatime, treba malku po vise da ne izvestat ovie sto se bolni od kaj fatile da bideme malku svesni i nie
Сестрами има 4-5 дена температура 37.2 па после апче и паѓа на 36.7-8. Нема болки во грло, нормално дишење. Дали е е настинка или?
Таа температура ја има константно? И сабајле кога ќе стане? Јас заприметив дека кога сум во денови на овучација или пред да добијам имам покачена тт.
Дали е можно едномесечна кашлица да е симптом за срањево и две недели пред тоа активно кивање? Колку трае чудово воопшто?
Како си сега и колку време ти трае(ше)? Јас суво искашлувам бел исцедок,други симптоми немам. 5 години не сум настинала. Којзнае што е ова.
Кај мене кашлицата почна пред 25 дена, па се смири по 2-3 дена, две недели кашлав ретко, пред некој ден пак исто. Како плуќата да ми се полни со шлајм и кашлам.
Можно е веќе од многу мислење и дека се тоа се збори, да самата те тера така, на симптомите. Секако дека не сте болни луѓе, многу од вас запаѓаат и со право шо мислат така, ама мора малку да се кренете.