Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Најчесто после 5- 6, но може од 2 до 10-11 дена.

На Srcka28 и Ygritte им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.568
    Мајка ми и брат ми прво имаа температура над 37,5 два три дена па после изгубија осет за мирис и вкус.

На mal.ecka и Ygritte им се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Мене после 6-7 дена.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    На GirlRose, 1209 и Ahoy им се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    @Ygritte нема на што, што и' да треба :)

Инаку, официјално е од 2 до 14 дена, ама во пракса никој не појавил симптоми по 9- 10 ден летово, веројатно измутира вирусот.

На mal.ecka и Ygritte им се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Може лп да ти пишам?

7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Слободно :)

8. Tajchix3

Tajchix3 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    38
    Дали главоболка и вртоглавица се симптоми за коронавирусот?

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.568
    Јас мислам веќе се може да е симптом. Мајка ми прв симптом и беше воспаление на ушето, загноен крајник и главоболка. Не можеш да знаеш и да исклучиш работи. Снаа ми имаше исто кашлање, температура, загноето грло ама испадна негативна. Нема правила.
    Јас имам уште едно прашање на мајка ми малку и падна притисокот два дена по ред 90/70, 100/60, таа и онака има низок ама пак ме плаши ова ради последиците со крвта што ги дава ковид. Со храна и се враќа во нормала,може да е и од седење дома две недели веќе ама сепак...
    Денес 13 ден, нема веќе симптоми освен повремен замор и се врати и осет за мирис и вкус, апетит, не кашла, не диши тешко, нема помодреност на уста, бледило и трпнење што би укажало на ниска сатурација, не знам дали има место за паника или си правам филмови.
    @JuLleE @CameliaMiller имавте ваква промена?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    26.242
    Не е поврзан низок притисок. направете крвна слика со црп и ддимери да бидете мирни и да исклучите др компликации

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    @1209
    Се осеќам ко да те спамам веќе :D
    Јас онака имам хронично низок притисок, и кога имав Корона се ми зуеја ушите и ми беше низок.
    Реално, се дешаваат промени во организамот. Секој различно се боре со Короната. Се додека не е озбилно нема потреба од паника.
    Едино, мене не ми е исто после прележана Корона. Многу се уморувам, не е баш шала иако сум млада.

На 1209 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.962
    Допаѓања:
    179.658
    А тебе ти напраија некои испитувања после короната?

13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Да.
    Се испитав јас главни работи и се е уредно.

На 1209 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.392
    Допаѓања:
    250.194
    Јас сум со низок притисок, така да не знам. И не мерев. Од симптоми само кратка некласична дијареа, температура до 37 со 4, и тоа 2 до 3 часа, болка во препони и напони и киселини страшни. Пред тоа имав болка во грло слична ко што боли умник.
    Тоа. И апетит немав 12 дена, и ме болеа нозете, ама не знам дали е поврзано.
    После тоа јас сум ок, кс е добра.
    И д димери се нормални, 200, ми ги згрешија во лабораторија. Бев и на трансфузиологија и хомостаза проверив. Се е ок.
    Уште чекам за плазма да ме викнат.

На mal.ecka, 1209, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.568
    Фала ви женски, јас се осеќам како да замарам ама се ме загрижува. Денес е веќе подобра и најавија дека најверојатно до среда ќе е изолацијата па после се ќе може да испитаат.
    Јас кога мислев дека сум болна во март во Лондон, со маж ми ги имав истите симптоми и со месеци после немав сила и лесно се уморував, ама ете заборавам у паника дек исто ми било. Маж ми пак пред два месеци почна да осеќа различен вкус на одредена храна која ја обожаваше и вели дека веќе не може да го поднесе ни мирисот, ни вкусот, изменети му биле. Рекоа дека е од прележана потешка инфекција вирусна или бактериска на дишните патишта пред некое време, притоа со толку луѓе заразени бевме во контакт, а не се заразивме така да се си мислам дека стварно прележавме. Има последици и му треба време на организмот да се врати у нормала.
    Фала ви уште еднаш, следно ќе ви пишам дека се е во ред и не ве замарам веќе.

На mal.ecka, kristina.k, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.781
    Јас мислам дека и симптомиве се индивидуални , сопругот мој имаше температура неколку дена не повисока од 38,6 , после неколку дена јави кашлица , намален апетит, дијареа , освен тоа други симптоми немаше , за разлика од колегите негови кои имаа губење на вкус и мирис , главоболки , повисоки температури , мислам дека повеќе ниту еден симптом неможеме да исклучиме за жал , ако имате сомневање најдобро тест со брис

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    38.382
    @1209 како се твоите?

На mal.ecka и Ahoy им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.568
    Веќе добри, мајка ми денес ја видов пред врата и веќе беше свежа, нормално си изгледаше како пред болеста. Брат ми уште се зашематува на периоди ама добар е. Денес пак баба ми ја тестираа, качила малку температура и имала бронхит на преглед, ама таа одамна има незалечен бронхит па често фаќа, се тешам дека од тоа е температурата. Инаку не се има видено со никој,сама живее едино татко ми и брат ми што работеа таму, ама татко ми немаше симптоми, а со брат ми се виде многу одамна па не верувам сега енос да дава симптоми. Ќе видиме.Фала ти што праша.:hug:

На Doozy, mal.ecka, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.568
    И баба ми доби резултати, позитивна е. Ќе пукнам веќе. Не знам како се има заразено, освен од брат ми пошто работи таму, ама 14 ден поминаа и повеќе од последен пат кога ја виде. Значи или многу касно пројавила симптоми или сега и се влошило со бронхит па затоа сега ја тестираа. Моите уште не можат д ги добијат решенијата за излегување иако докторот им рекол дека од системот веќе се водат како оздравени, никој нема да им каже до кога треба да седат. Таа е сама нема ни кој да проверува, со бронхит е, кашла, ќе пукнам веќе.

На mal.ecka и Ahoy им се допаѓа ова.
  20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Околу баба ти, мислам дека втората опција е.
    Или е една во премногу што толку касно појавила симптоми, ама не верувам.

Инаку, јавете се во полиција со име и презиме и кажете им дека ви заврши самоизолцијата и ќе бидете слободни, барем така беше пред месец- два, за да не чекате решенија.

На mal.ecka, 1209 и JuLleE им се допаѓа ова.