Мајка ми и брат ми прво имаа температура над 37,5 два три дена па после изгубија осет за мирис и вкус.
@Ygritte нема на што, што и' да треба Инаку, официјално е од 2 до 14 дена, ама во пракса никој не појавил симптоми по 9- 10 ден летово, веројатно измутира вирусот.
Јас мислам веќе се може да е симптом. Мајка ми прв симптом и беше воспаление на ушето, загноен крајник и главоболка. Не можеш да знаеш и да исклучиш работи. Снаа ми имаше исто кашлање, температура, загноето грло ама испадна негативна. Нема правила. Јас имам уште едно прашање на мајка ми малку и падна притисокот два дена по ред 90/70, 100/60, таа и онака има низок ама пак ме плаши ова ради последиците со крвта што ги дава ковид. Со храна и се враќа во нормала,може да е и од седење дома две недели веќе ама сепак... Денес 13 ден, нема веќе симптоми освен повремен замор и се врати и осет за мирис и вкус, апетит, не кашла, не диши тешко, нема помодреност на уста, бледило и трпнење што би укажало на ниска сатурација, не знам дали има место за паника или си правам филмови. @JuLleE @CameliaMiller имавте ваква промена?
Не е поврзан низок притисок. направете крвна слика со црп и ддимери да бидете мирни и да исклучите др компликации
@1209 Се осеќам ко да те спамам веќе Јас онака имам хронично низок притисок, и кога имав Корона се ми зуеја ушите и ми беше низок. Реално, се дешаваат промени во организамот. Секој различно се боре со Короната. Се додека не е озбилно нема потреба од паника. Едино, мене не ми е исто после прележана Корона. Многу се уморувам, не е баш шала иако сум млада.
Јас сум со низок притисок, така да не знам. И не мерев. Од симптоми само кратка некласична дијареа, температура до 37 со 4, и тоа 2 до 3 часа, болка во препони и напони и киселини страшни. Пред тоа имав болка во грло слична ко што боли умник. Тоа. И апетит немав 12 дена, и ме болеа нозете, ама не знам дали е поврзано. После тоа јас сум ок, кс е добра. И д димери се нормални, 200, ми ги згрешија во лабораторија. Бев и на трансфузиологија и хомостаза проверив. Се е ок. Уште чекам за плазма да ме викнат.
Фала ви женски, јас се осеќам како да замарам ама се ме загрижува. Денес е веќе подобра и најавија дека најверојатно до среда ќе е изолацијата па после се ќе може да испитаат. Јас кога мислев дека сум болна во март во Лондон, со маж ми ги имав истите симптоми и со месеци после немав сила и лесно се уморував, ама ете заборавам у паника дек исто ми било. Маж ми пак пред два месеци почна да осеќа различен вкус на одредена храна која ја обожаваше и вели дека веќе не може да го поднесе ни мирисот, ни вкусот, изменети му биле. Рекоа дека е од прележана потешка инфекција вирусна или бактериска на дишните патишта пред некое време, притоа со толку луѓе заразени бевме во контакт, а не се заразивме така да се си мислам дека стварно прележавме. Има последици и му треба време на организмот да се врати у нормала. Фала ви уште еднаш, следно ќе ви пишам дека се е во ред и не ве замарам веќе.
Јас мислам дека и симптомиве се индивидуални , сопругот мој имаше температура неколку дена не повисока од 38,6 , после неколку дена јави кашлица , намален апетит, дијареа , освен тоа други симптоми немаше , за разлика од колегите негови кои имаа губење на вкус и мирис , главоболки , повисоки температури , мислам дека повеќе ниту еден симптом неможеме да исклучиме за жал , ако имате сомневање најдобро тест со брис
Веќе добри, мајка ми денес ја видов пред врата и веќе беше свежа, нормално си изгледаше како пред болеста. Брат ми уште се зашематува на периоди ама добар е. Денес пак баба ми ја тестираа, качила малку температура и имала бронхит на преглед, ама таа одамна има незалечен бронхит па често фаќа, се тешам дека од тоа е температурата. Инаку не се има видено со никој,сама живее едино татко ми и брат ми што работеа таму, ама татко ми немаше симптоми, а со брат ми се виде многу одамна па не верувам сега енос да дава симптоми. Ќе видиме.Фала ти што праша.
И баба ми доби резултати, позитивна е. Ќе пукнам веќе. Не знам како се има заразено, освен од брат ми пошто работи таму, ама 14 ден поминаа и повеќе од последен пат кога ја виде. Значи или многу касно пројавила симптоми или сега и се влошило со бронхит па затоа сега ја тестираа. Моите уште не можат д ги добијат решенијата за излегување иако докторот им рекол дека од системот веќе се водат како оздравени, никој нема да им каже до кога треба да седат. Таа е сама нема ни кој да проверува, со бронхит е, кашла, ќе пукнам веќе.
Околу баба ти, мислам дека втората опција е. Или е една во премногу што толку касно појавила симптоми, ама не верувам. Инаку, јавете се во полиција со име и презиме и кажете им дека ви заврши самоизолцијата и ќе бидете слободни, барем така беше пред месец- два, за да не чекате решенија.