Neli so noviot algoritam posle 21 den od simptomi se vodi kako ozdraven, dali dokolku i posle 21den napravis test( od rabota ti baraat) i izlezes pozitiven moze da zarazis drugi ili ne iako nemas simptomi
Na moja drugarka ( zivee vo stranstvo) od cdc ja kontaktiraa oti beshe pozitivna I prvo ja prashuvaa dali bila vo kontakt so nekoj a potoa I kazal posle 10 dena da se vrati na rabota ( da ne pravi povtorno test oti mozi da e pozitivna uste mesec dena a I povekje) normalno so maska I red drugi raboti... isto i za decata Mozat da se vratat vo shkolo posle 10 dena.site imaat mali simtomi ( zatnat nos i mala kashlica). Malku me zacudi.
Не можеш да заразиш други во тој период, без разлика дали си позитивен и дали имаш или немаш симптоми. Само што ако излезеш позитивен пак ќе треба да бидеш во самоизолација. Не е за чудење Иако тие го имаат вирусот во себе, тој после 10. ден е многу слаб и не е вијабилен, односно не може да заразува други. Вирусот е највијабилен 2 дена пред појавување симптоми, на самиот ден на појавување на симптоми и наредните 3 дена по појавувањето на симптоми. После тоа вијабилноста постојано опаѓа и по 10. ден вирусот веќе нема способност да заразува други.
Sakam da odam da se vidam so rodninata sto bese pozitiven, od pred nekolku dena e izlezen od samoizolacija i nema simptomi, ako vlezam vnatre moze da se zarazam, jas mislam ne ama pak da prasam od pusti strav
Јас само би те замолила да носиш маска додека си со роднината, за негова безбедност. По вирусот имунитетот сигурно многу му е нарушен, а периодов хараат најразлични стомачни вируси и слично.
Pred dva dena imav tempertura 37.5 na rabota mi rekoa da ne idam i matocniot mi rece da napravam test no eve cekam termin , denes pak pocna nekako i grloto me boli maticniot rece da mi da antibiotik ne mozev da odam ostana za utre dali moze da sum pozitivna ili ne
Може. Но тоа не мора да значи ништо страшно. Пиј многу течности и витамини (Вит. Д и Ц обавезно), и секако позитивни мисли Со помин и ти посакувам негативен тест
Знаеш што сѐ поминавме... Еве 5-ти месец ќе почне уште малку, нас човек не ни влегол во куќа. Само во двор со маска, ептен пошто најблиските сакаат да го видат болниот. Ни рекоа стрикно никој на посета, А ПОСЕБНО НЕ ДЕЦА. Сите се плашеа и пазеа од нас, ама после прележан ковид обратно треба да е.
Јас искрено не се сетив на ова, и се мешав и со деца. А втор пат настинувам, ем сум со хипер имунитет. Ова може и да објасни зошто после корона уште се чувствуваат последици. Всушност имунитетот ни е нарушен.
Баба ми е подобра исто, ја снимаа не ја оставија во болница, има брохопневмонија ама во процес на лечење рекле дека е, покачени ддимери и дале терапија и за тоа. Веќе си јаде, се движи и свежа е, де надевам дека во скоро време ќе биде подобра и ќе прескрца. Мајка ми денес беше крвна слика да и прават, седиментсцијата и е висока уште 35/60, докторот рекол дека другите вредности се во граница, сакала да направи контрола и на ддимери докторот и рекол нема потреба наводно по крвта се гледало ако се покачени, вистина е или само ја лаже да ја маане од глава? Некое медицинско лице да ми каже ако не е проблем дали стварно по крвна слика може да се види?
Се може да е симптом, јас кај моите видов толку различни симптоми што веќе не знам што е, а што не е симптом.
Не знам како се гледа по крв, и мојот матичен сметаше дека нема потреба и тоа само кога ме виде, викаше дека нема зошто и кс. И за се излезе во право. Мене ми ги згрешија резултатите на димерите, и во тоа се посомнева. Ако ви е добар матичниот, верувајте му, а ако сака да си е мирна нека провери ама на трансфузиологија, на државно. Само таму се веродостојни.
Го гледавте ли Др. Никола Пановски во Само вистина? Некако поинакви информации изнакажа од тие до сега што ми се познати. Сега као вирусов не се пренесувал така лесно.