Се бидува и се поминува. Важно да сте добри. Се ќе помине. Ќе дојдат подобри денови. Стабилизирај се лека полека
Најчесто по 5- 6 денови после контактот, максимум 10- 11 дена во пракса, иако во теорија е до 14 дена.
Имам да, а имаат и децата мои и тетка на маж ми која ми ги чуваше децата петокот... може е и обичен вирус и дај боже да не е корона. Јас сум со темп 37.5 од вчера, главата ми тежеше, кивам и затната сум скроз, кашлам, омалаксана. Тетката не осеќа вкус и мирис, а децава само кашлаат чудно...
Pa i jas imav tem 37.5 samo ednas i tolku crveni grolo ama ne bilo za antibiotik , a i decata imaa tem samo po eden den i sega samo kaslat i nosot im tece , kaj mene drugi simtomi nemam ama od vcera nesto dali paihicki bidejki deneska napraviv test i cekam rez se ne mozam da disam ubavo celo vreme na toa mislam a predhodno ne sum imala nikakvi problemi so bronhotis ili slicno ... me faka panika za rez sega
Да, бев во Авицена.. ми стигнаа резз вечерва негативна сум Вирус некој е, 3 дена температура имам, грлото хаос едвај зборам, кашлам, почнав Сумамед од денеска... Децава океј се, малата само малку си подкашлува сеуште..
Уф, ајде барем психички ќе си пораат. А за другото ќе помине. За жал сега на секое ќивнување ќе се тресеме што сме закачиле, а зимата допрва иде.
Абе се додека не качив температура не се плашев, плус теткава што ги чуваше дечкиве во петокот болна и она и затоа паника. Еве ме уште со температура и денес си бев, само со парацетамол ме пушта. Ке треба да си земам нешто за имунитет иначе на секое ако вака фаќам вируси налет..