Максимум 10 дена во пракса (инаку правило е 14 дена), но најчесто симптомите се појавуваат 5- 6 дена после контактот.
Не, вие покасно. Секако ако детето е заразено, а се надевам дека не е. Доколку сеуште нема симптоми детето, вие избегнувајте контакт со него и ќе бидете безбедни.
Prijatelka moja bese pozitivna pred dve nedeli vo izolacija 21den,od rabota i baraat pak test i dva pati pravese test i pak e pozitvna,vcera bese na kafe kaj mene, mozno e da e zarazna uste iako nema simptomi
E aman be luge da se sekne covek..zar do lani ne kivavme ne kaslavme i ne nastinuvavme..sekoj simptom korona e! I ovie testovive ic ne mi se za vera ..eden prijatel ispadna pozitiven,simptomi na nastinka koi veke gi nema prvo majka mu so istite simptomi negativna sega toj pozitiven ..i sega veke son ne me faka,mazmi bese vo kontak so nego ...
Кај девер ми беше симптом растечениот нос и имаше позитивен тест. Кај девојче што го познавам па затнат нос беше симптом и исто имаше позитивен тест. Во превод, нема правила и немаат сите исти симптоми па на форум нема да знаат да ти кажат точно. Најбитни се контактите, т. е дали сте се мешале со некој што има корона.
Сестра ми утре ќе оди на прослава кај другарка дома во затворено, ја убедував да не оди ама она е упорна и одлучи дека ќе оди. Е сега заедно спиеме во иста соба, па сакам да се тргнам од нејзе неколку дена за секој случај. Ме интересира кои денови се најкритични за ширење на вирусот ?
Самиот ден на појавување на симптоми р всушност најзарниот. Исто така двата дена пред тоа и 3- 5 дена после тоа. Понатака заразноста опаѓа, иако постои неколку дена. Симптомите во пракса се појавуваат најчесто на 5- 6. ден и максимум на 10ти ден, иако во теорија е до 14ти ден.