Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    се сетив пак на ова видео, за сите што се лечат во домашни услови многу многу го препорачувам, има превод на македонски. Да успеам да седнам некогаш ќе ги напишам главните совети во текст..

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    26.269
    Најверојатно не сте заразени зошто најчесто дава симптоми 5/6 дена по зараза. Но, бидејќи може да се појават симптоми и покасно (после 10 дена) кога излегуваш носи маска секаде.

36.9 не е температура. Инаку малаксаност е често прв симптом.
    2 до 3 дена пред развој на симптоми и до 14 дена по развој на симптоми болниот е заразн.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.099
    Кренав температура до 37 и после тоа почна да паѓа. Сега имам само болно грло. Незнам дали е почетен симптом или пак е настинка..

4. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Последна измена: 22 октомври 2020
    На Rose96, KuklickaSk и babybubu им се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    34.149
    Луѓе, јас се избезумив целосно. Два дена имав болно грло и ми студеше,без малаксаност,немам тегоби во гради.Но со оглед на тоа дека не сум воопшто болежлива личност, па и не обрнав внимание. Утрово се беше ок, кога наеднаш јас која имам страшно јако сетило за мирис, почнав да не чувствувам толку многу. Вкусот е ок и мирис осеќам али не како до вчера. Не знам дали психички сум преоптеретена со се што слушам, но премногу се грижам најпрво зашто детево оди во школо, мм на работа, за сите околу мене...
    Ѕвонам кај матичната( која е зафатена цело време) и ќе ја молам веднаш да направам тест.
    П.С дури има време за редактирање, контакт со заразен сум немала, а неделава и не ни сум остварила таков контакт. Секаде каде одам носам маска, без разлика дали на отворен или затворен простор.

Последна измена: 22 октомври 2020
  6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    На мајка ми кога и закажаа тестирање, ноќта имав ужасна главоболка како никогаш до сега главата мислев ќе ми прсне, тогаш си мислев може од стрес, а имав благо гребење во грло, следните денови и мерев температура до 37.2 идеше, за тоа прашувам дали таа е нормална температура или и јас сум била може корона позитивна. Мајка ми излезе позитивна, бев во изолација, но не се тестирав, за една недела ми престана гребењето во грло. Друг никој не покажа никаков симптом, ќерката само два дена на рачето имаше како алергија а никогаш не била алергична на нешто. Тогаш не мислев дека сме може позитивни , сега не знам , дали да се тестирам за антитела дали имам?

7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.206
    Допаѓања:
    181.257
    37.2 е минимално покачена температура. Сѐ што е 37 и над тоа, е покачена температура.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.421
    Допаѓања:
    38.404
    Денес синчето има дијареа и еднаш поврати и малку покачена температура. Дали има стомачен вирус некој или короната може да е? :worried: Ама рано некако , мажот ми во понеделник имаше контакт, не се ни 5 дена поминати.
    И има баш специфична дијареа како за стомачен вирус, а ние немаме никакви симптоми.
    Во неделата последно бевме излезени, по цел месец кај свекрва ми, па во понеделникот свекор ми имал исто дијареа и повраќање, па не знам дали од тогаш може дури сега да појави симптоми ако е стомачен. :|

@NarCis@ какви симптоми имавте вие?

9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.206
    Допаѓања:
    181.257
    Различни симптоми имавме јас и маж ми, децата ништо, не знаеме ни дали се заразени, затоа што не им правеа тест. Двајцата имавме благо покачена температура, маж ми со јака болка во грлото, а јас повеќе бев малаксана и болки во мускулите, коските. Осет за вкус и мирис имавме, на моменти гадење и вртоглавица, ама без дијареа и повраќање. Може да му е стомачен вирус. Ама најдобро консултирајте се со доктор, веќе и ковидот не е со типичните симптоми.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    И јас сум позитивна, денес добив резултати.

Сега за сега сум океј, нормално функционирам, немам изгубено никаков осет. Страв ми е за моите, али гледам да ограничам шетање по дома и интеракција.

Се надевам ќе помине побрзо и без последици и влошувања.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Дали е опасно за тие што имаат синуси? Дали се влошува состојбата?

12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.924
    Допаѓања:
    3.862
    Drugi simptomi imas? Kako se imas zarazeno znaes? Prasuvam oti vikaat nekoi lesno se prenesuva, drugi vikaat tesko...
    So lesno brzo da mine :)

13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    34.149
    Ај да прашам искуства, дали има некој што ги поминал следниве симптоми, вкус ок, али мирисов не ми е објасниво. Сите природни мириси( сварено кафе, геврек, дим од цигара и сл) ги осеќам, али овие обоените како детергенти, сјаеви, парфеми, ептен малку скоро и ич. Други потешкотии немам, освен што психа ме мачи премногу, милион прашања без одговори, али јбг ете моја среќа била( ако веќе сум позитивна)

14. Aronika

Aronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    26
    Од познати позитивни знам дека целосно се губи мирисот одеднаш а постепено се враќа. Не паничи но тестирај се ако имаш можност зошто тоа е најчест симптом.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.423
    Допаѓања:
    34.149
    Во консултација со матичната вика дека не треба веднаш да се прави тест, само терапија ми даде. Напоменав и дека не сум била во контакт со заразен периодов, ама и не излегувам, зошто не работам, земам дете од школо, во маркет и дома. Како се трефнав да сум толкав баксуз се чудам. Јас секако нема да одржувам близок контакт со никој, освен со домашниве. Вика знаеш, сите дома имаме по некој хроничен за кој се грижиме, не треба веднаш да се оди на тест, зошто моменталнава состојба укажува само на корона, не постојат повеќе други настинки, грипови и вирози.

На Aronika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    566
    татко на другарка испадна позитивен во вторникот, а таа имаше температура во средата ама не ја тестирале и веќе од вчера е без симптоми. последно со неа бев во контакт мината сабота, ете денес 6 ден. Има ли место за паника?

17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Do 37.5 se tolerira. 38 e veke temperatura, mene normalna mi e 37-37.2 osobeno pred dobivanje taka da ne panicete. 37.2 e totalno okej.
    Nemam Mk podrshka momentalno.

18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Прв симптом на другарка ти бил во средата?

19. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    566
    да, само во средата имаше температура и беше омалаксана. вчера и денес ништо нема.

20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Немап ризик, таа почнала да биде заразна за другите во понеделникот :)