@volimto кај сите различно, кај мене постепено се губеше, се додека воопшто не осеќав никаков мирис. Еве од денес постепено и се враќа.
Му објаснив се на матичниот и тој ми вели дека е настинка и да почекаме 2 3 дена да видиме како ќе биде, но јас пак не сум мирна па да прашам и овде. Од неќна бев малку затната и поткашлував но тоа се должеше бидејќи на ладно испаѓав за цигаре, но од една страна од вчера не осеќам мирис, односно чуствувам но ептен минимално. Исто така на моменти и ми горчи грлото но имам вкус, го осеќам јадењето. Освен контакт со домашни со други сум немала, па сега прашањето ми е: има место за паника или? Инаку осеќам дека носот ми е како затнат али пак можам да дишам преку него, иако кога зборувам се осеќа дека на нос зборувам.
Како се губи мирисот? Одеднаш или постепено? Горок вкус дали имате? Температура колку? Главоболка? Болка во телото каква?
После колку време Ви се има вратено чувството за мирис и вкус? И дали постепено се враќа за некои работи само или целосно?
Кај мене постепено се изгуби во рок од еден ден. Сабајлето мирисав само појаки мириси, до вечерта веќе ништо. Горок вкус не сум имала. Главоболки имам стално така што не го сврстив тоа како дел од корона. Болка во телото имав еден ден, како малаксаност повеќе и болка во мускулите. Истото го чувствував и грип лани кога ме фати. Температура 1 ден 37.5.
Мажот ми, а исто и колегата кој прв беше позитивен, го изгуби наеднаш на петтиот ден од симптомите. Кај колегата се врати по 4 дена точно, кај мм е рано уште. Температура имаше прв ден до 39.5 и болки огромни, втор ден воопшто ништо ко да не бил ни болен, трет ден до кај 37.5-38. Други симптоми нема сега освен мирисот и вкусот. Ама апетит невиден. Не знам како јади и пие без да осеќа ништо.
Sepak prefati i mazot ti? te citav za kolegata so simptomi sto imale blizok kontakt, lele znaci maskive ne stitat ko sto si mislime i dvajcata neli nosele a ipak go zarazil So lesno da mine samo
Не. Јас не би се тестирала. Може да е вирусот ама само со тој симптом да го поминеш. Биди внимателна со околината за секој случај и сочекај уште некој ден да видиш дали промени ќе има.
Во недела сум била во контакт со позитивно лице. Бар претпоставувам дека е позитивно. Денес кренало температура и имало главоболка. Во случај да сум заразена кога да очекувам симптоми?
Да, по четири дена од тогаш крена температура. Носеле памучни маски двајцата, ама блиску работат и ете сепак префати за жал. @ubavka1 не сме изолирани, дома сме зошто синчето крена тт пред мажот ми. Ама според матичната и епидемиологот кај него беше стомачен, имаше и дијареа и повраќање. 2 дена температура, тогаш и повраќаше, а пролив 5 дена. Јас немам до сега ништо, ама психички сум ужас, не можам ни да јадам ни да пијам, а добри се сега двајцата. Малиот чувствува и мирис така што стварно не знам што беше кај него. Јас сум во исчекување постојано на симптоми и тоа ме уништи најмногу .. 6ти ден е на мм од први симптоми, 9ти од контакт .
Доколку си заразена, симптомите можеш да ги очекуваш најрано денес, најкасно според мене до наредна среда, а најверојатно во периодот помеѓу четврток и сабота.