Да, другарка ми со 3 Каде се тестираше тој? Не го прашаа за контакти? Мислам дека прашуваат за контакти во последните 72 часа. Јас добив симптоми по 5 ти ден од контакт.
Mu kazale dokolku nemame simptomi nema potreba od nisto, znaci do koga najkasno jas da ocekuvam da se javat simptomi? Denes 6ti den I uste edno prasanje iskustvo so korona virusot i dijabet kaj povozrasni lica?
Дали може оф прскање на прополис да го осеќаш непцето во устата како отрпнато,сношти особено како да си прснав само на едно место а не да ми се распрска низ целата уста и денес го осеќам како отрпнато местото а вкус осекам.
Еве сум и јас, од денес официјално корона позитивна. Не сум имала контакт со заболен од корона, но ете..... Добив симптоми се тестирав и сум позитивна. Дома се лекувам со витамини и антибиоток Панцеф. Би сакала да пишете искуства како сте поминале, кога било најризично и како сте сега. Поздрав и чувајте се
Колку дена од контакт со позитивно леце најчесто се појавуваат симптомите? Во петокот имам краток контакт со маски со лице која денес доби позитивен тест.
Me molam za sovet i mislenje. Minatata sreda imav kontakt so 99% pozitivno lice (99% zatoa shto ima lesni simptomi i maticniot lekar i rekol dzabe ke se testiras duri da dobies termin ke ozdravis ) kontaktot projavil prvi simptomi vo petokot megjutoa bev izvestena duri vo nedelata. Vo nedelata jas bev vo poseta na staro lice vnimavav kolku shto mozev. Denes ne znam dali na psihicka baza pocnuvam da bidam omalaksana postojano mislam da ne go zaraziv liceto vo nedelata. Kolkavi se shansite za toa? Liceto od nedelata pa se do denes e vo red nema nikakvi simptomi ama mislam deka e rano...
И еве, да пишам пак, само за да не се олабавувате. Пред 5 дена ми заврши самоизолацијата, имав позитивен тест и 10 дена домашен карантин. Немав апсолутно никакви симптоми. Истиот ден кога ми заврши изолацијата, пак имав контакти со заразенИ луѓе (појма немавме) и еве ме, денес имам тешки симптоми. Притоа напоменувам дека и јас и тие носевме маски. Почна со треска, лабава температура 37.8, болки како двоспратен автобус да ме згазил еднаш, па да се вратил уште еднаш да ме досмачка, од вчера официјално ни мирис ни вкус, кои ги изгубив постепено. Јадам колку за да преживеам, апетит уопште немам, а вчера имав и дијареа. Не пишувам со цел да предизвикам паника, напротив, сфатете најдобронамерно дека нема играчка. Мојава состојба + постар човек + дополнителна болештија, верувам дека не би имала убав исход. Чувајте се!
Па ти реално не си ни била негативна тогаш, ама многу чудно, на зараза плус зараза му доаѓа. Сигурно е сега корона?
Ајде и ова да прашам. Дали познавате некое лице со ревматско заболување да имало корона и како ја поминало? Ме мачи ова прашање