Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Ај да пишам и јас искуство со корона.
    Брат ми- скроз асимптоматски, никаков симптом, се тестираше зошто имаше контакт. Не зарази никој од моите.
    Зетот- температура 40 пет дена, стегање гради, течење нос, малаксаност. Беше во контакт со жена му, бебето и свекрвата, не зарази никој. Не знае од кај е заразен.
    Другарка- не цели 48часа по контакт крева темп и одма се тестира. Помина со кашлање и малаксаност. Не зарази никој.
    Братучед на мм- Температура, губење мирис и вкус, малаксаност. Не знае од кој се заразил. Не зарази никој иако стави 30 луѓе во изолација.

На thelittle17 и S.W.A.G им се допаѓа ова.
  2. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ехе со колку само луѓе кои биле заразени несвесно сме биле во контакт. Не мисли на тоа.

На S.W.A.G му/ѝ се допаѓа ова.
  3. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Јас читав дека асимптоматските случаеви скоро и да не можат да пренесат вирус, ова го рекле од СЗО. Така малце се утешив дека можеби немам ни фатено а и ако имам дека нема да им пренесам на најблиските бидејќи еве 8 дена поминаа а јас немам уште ништо.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Многу често слушам за вакви ситуации. И баш е чудно како некој може да зарази 30 луѓе на пример, а некој ниеден.
    Ама и подобро што е вака бидејќи пола Македонија ќе беше заразена ако беше спротивното.

5. Catwimen

Catwimen Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site, denes majka mi izleze pozitivna, ama jas ne veruvam mnogu vo testovite vo drzavna, dali mozebi znaete kade mozam privatno da se testiram i kolku pari e?
    Prasav sistina 2700 denari e
    i zan mitrev okolu 4000

6. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Ете видиш заборавив да пишам имам уште примери:D
    Другар на брат ми асимптоматски ја зарази девојката, мајка му, татко му и баба му. Го доби од асимптоматски другар, кој се тестирал за да патува и така дознал.
    А на брат ми другарка исто асимптоматска спиела со мајка и ама не ја заразила.
    На сестра ми другар имал односи со девојката, следниот ден дига темп, позитивен, девојката негативна.

7. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Леле хаос. Ова нема ред.

8. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    563
    Каа мислам да се опуштиш пиј мн течности одмарај ако немаш други симптоми тоа и не е баш некоја покачена тт
    Стресот е страшна раб од искуство кажувам свесна сум за се и пак успеваат вестиве да влијаат
    А со каква терапија поминаа знаеш? Лечење по телефон или... ? Со антибиотик или само со витамини?

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Зетот беше за ртг на бели дробови, крвна слика и д димери и секој ден по неколку инфузии му ставаа додека имаше темп. Две дози сумамед испи и стандард витамини. Другарката моја исто две дози сумамед зошто кашлаше. А братучедот на мм помина само со витамини и парацетамол.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.401
    Допаѓања:
    8.412
    После колку дена не си заразен веќе?

11. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    563
    На форумов прочитав 2 дена пред симптоми и 3 дена после симптоми си заразен ...послле 3 ден не, еве и 5 нека се.
    А носител (позитивен) може да си и еден месец ама не пренесуваш

На Ines24 и oblace1 им се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ние дома сите сме позитивни ,не ги тестиравме само децата ,незнаеме од каде имаме фатено сме немале контакт со позитивно лице.Прва јас минатата среда качив температура ,во четвртокот исто имав контактирав матичен ми напраи лабараторија и ми рече дека е настинка ,во четвртокот исто свекрва ми се пожали на малаксаност ,во петокот маж ми се пожали на малаксаност,свекрва ми викендот почна сува кашлица да има во понеделникот матичната ја испрати на тестирање искочи позитивна ,денес зе тестиравме јас и маж ми и ние сме позитивни,свекор ми качи темп денес така да верувам и он е позитивен ,он ќе се тестира во петок.Јас и маж ми немаме други симптоми освен носот затнат тече по некогаш.Свекрва ми е со кашлица уште .Децава фала богу се добро и двете немаат симптоми.Вкус и мирис сите имаме никој не изгуби .Кажете ми вие што имате мали деца дома како поминаа ?

13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Зависи, нема пишано правило.

Во овој период си најмногу заразен за околината, а после тоа способноста да заразуваш полека се намалува, а на 0 ќе биде после неколку денови.

14. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.164
    Допаѓања:
    17.666
    Со лесно нека ви е. Побрзо оздравување :hug:

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Леле луѓе страшна кај нас не само што сите сме позитивни и тоа јас сум трудница засега само носот ми е затнат и имам темчература нависоката 37 со 6 се консултирав со инфњктолог ми кажа дека неможи ништо да се случи со бебето кај нас заврши со смртен случај на свекорот тој пројави симптоми во средата мин и во неделата ни почина шок татко ми сопругот и свекрва ми се тешки со тешка кашлица само мајка ме асимптоматска мн ми тешко не можам да си поверувам емто заразата е најверојагно од свекорот и мажот ми што одеа на раб никаде на др место ,а моите род дојдоја да ме видат и се заразија ;(;(;(

16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    29.340
    Мајка ми е позитивна, нема температура, кашла зрело многу, омалаксаност и болки во мускули има, осеќа мирис вкус. И почна со јаки главоболки.
    Јас и татко ми треба да се тестираме, јас веќе имам симптоми, ми почна со јаки главоболки нетипични, болка во грлото и ушите, отечени лимфни жлезди и голем умор. Денес веќе многу ми се повраќа и од кревет не можам да станам

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.287
    Со лесно да е. Децата може да поминат и без симптоми. Во нашиот случај така беше.

На elcezelce и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    После колку време добивте негативен тест, вие што сте биле позитивни и со симптоми? Кога да се направи друг тест, после колку време е најпаметно?

19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Не се препорачува тест контролен никаде во светот ,после 10 дена од болеста вирулентноста опаѓа не си повеќе заразен ,а позитивен тест можеш да имаш и 2 месеци.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Сакаш да кажеш дека после 10 дена не може да заразува други луѓе? Моите дома се заразени, па чекам да поминат симптоми за да можам да отидам да ги видам, па прашувам кое би било нај соодветното решение.:(