Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Без нервози и без паника , немора да сте заразени. Јас бев во ист кревет со маж ми се додека не крена температура 39, па се посомневавме дека е вирусот. Матичната исто кажа дека нема шанси да сум негативна.Тој е позитивен ,а јас и синот сме негативни. Се тестиравме после 7 дена .

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.256
    Значи океј е после 7 дена. Малава е негативна:sweat:

На elcezelce, Frosty!, Kitten и 5 други им се допаѓа ова.
  3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    29.347
    Дали некој искуси како боцкање од иглички, пецкање во пределот на градите и грбот? И јас и мајка ми тоа го имаме, на моменти е многу повеќе истакнато на моменти го нема. И дали некој бил симптоматски и го поминал вирусот без лекови? Вчера правев крвна слика, д димерите и црп-то се нормални, а седиментацијата, лимфоцитите и тромбоцитите ми се многу покачени. Матичната ми рече само аспирин 100 да пијам и витамини

4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.924
    Допаѓања:
    3.862
    Istite simptomi gi imase i braruceda mi so toa sto ona imase i bolki vo gradite nisto ne piese samo paracetamol i vitamini..
    Jas da te prasam kade pravese krvna slika, kako odi provedurata se najavuvas nekade deka odis da pravis?

5. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Minatiot vikend bev omalaksan temp 37.5/4 potoa se bese ok do sreda koga mi se pojavi suva kaslica, otidov na maticen napraviv kr na slika rezultato ekstra za merak da go gledas crp=7.10. Maticnio mi vika tebe ke te vodam za pozitiven (osven kaslica drugo ne mi e nisto imam miris vkus,nemam temp). Mu kazuvam da se testiram i mi pokazuva moj termin ne otvara blokiran, mu spomnuvam za tie brzi testovi pocna da se smee i mi kazuva ostaj ti politika edno se govore drugo se praa. Mi dade Herbion sirup, vitamini i vika odmaraj 1 nedela.

I sega jas neznam kako da se racunam pozitiven negativen sredno.

6. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    29.347
    Дома дојдоа да не боцнат, матичната на мајка ми договорила, а инаку мислам дека ако одиш таму да те боцнат треба во полиција да се најави.

Инаку епидемиолог уште не нема исконтактирано за да пријавиме контакти или за решение за изолација. Вчера едвај ги доби мајка ми и и рекоа требало на ред да дојдеме за да се јавеле. Значи некои други што се во ваква ситуација може да излегуваат слободно дур да им се јават, иако се позитивни. Хаос е се.

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.256
    Сестра ми е позитивна и она без лекови се лечи, само витамини. Првите 2 дена беше полошо, кашлица и болка по цело тело, кожата, главата страшно ја болеше, цела плуќа и грб ја болеше боцкаше. Веќе и е 5ти ден од симптомите, подобро е. Температура имаше само 2 дена и толку.. Ке видиме понатака, ваљда ке оди само на подобро.

На 1209, fana и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.924
    Допаѓања:
    3.862
    Od Skopje ste? Od koja laboratorija dojdoa?

9. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    29.347
    Да од Скопје, на резултатов пишува Биохемија Лаб

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Значи не е Ковид.
    Ако гледаме вака, 100% од дневно тестираните се позитивни оти кивале.

Без паника.
    Немање вкус и мирис не е симптом само и само за Ковид, туку и за обична настинка понекогаш.

Други симптоми има или не?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Dali mozite da mi kazite posle kolku vreme se vrajka mirisiot i vkusot na tie sto bile pozz bas e vaka grdo nisto da ne custvuvas ..jas imav dva dena temperatura i eve od vcera nemam

На Korija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Mila kolku sho procitav i ti si bremena i jas sum. Isto izgubiv vkus i miris pred 3 dena i bash me interesira nekoj da spodeli kolku vreme go drzelo. Nekade procitav nedela do dve a mozno i poveke

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.423
    Допаѓања:
    38.405
    @Mince1988 @Maya12 индивидуално е, може и подолго да е, а може и до недела-две. Кај мажот ми за 6 дена се врати, кај колегата за 4-5 дена.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.321
    Допаѓања:
    113.964
    Биотек, Авицена, Синлаб и многу други имаат домашна посета. Јавете се на телефон и прашајте како е, ги има на нет, на фб секаде. Ви посакувам побрзо оздравување.

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.273
    Допаѓања:
    112.544
    @Maya12 @Mince1988 на интернет читав за луѓе што во август биле позитивни и сеуште немаат мирис и вкус :|

16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ние дома сите 4 сме позитивни и сите имаме и вкус и мирис .Мене ми е 11 ден јас сум добра немам некој симптоми имав само ден ипол температура тоа и ми беше прв симптом .Кај мене се се поврза околу носот кивав затнат ,ми течеше прозирен секрет ,затоа мислеше матичната е настинка .Се лекував со витамини ,вчера на 10 ден и покрај одлична лабараторија,д димери мирни ми вклучија панцеф поради повремено стегање во градите ,осеќам и болка во кичмата од време на време .Маж ми еден ден малаксаност и темп 37.3 имаше се лекува со витамини само.Свекрва ми е со кашлица цело време пие сумамед ,панцеф и витамини.Свекор ми со продуктивна повремена кашлица и понекогаш е малаксан од вчера пие сумамед ,а да сите пиеме аспирин протект ,а јас и маж ми пиеме и серапептазе .

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Ако се само тие симптоми веројатно е ковид, се почесто слушам за лажно негативни:x, другар на маж со сите симптоми негативен значи тестот правен за време на симптоми не порано и сега правеше тест за антитела има и тоа добра количина. Татко на другарка 2 пати негативен, со симптоми и наод на плуќа а цела фамилија позитивни.

На Pelargonium, NarCis@, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.210
    Допаѓања:
    18.321
    Од кои витамини купувате?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.256
    А има некој позитивен да излегол на тест од Авицена? Зашто државно секој како оди, позитивен излегува.. Или случајно е тоа во наши и искуства на пријатели.

20. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Овие лажно негативни што ги зборам на државно и на жан се. За авицена што излегле позитивни, јас знам неколку луѓе, ако не се лажам и по 500 тестови прават.
    Ако се мислиш за малата, децата си фаќаат све и свашта за нив се нормални разни вируси и настинки, мислам тестот и е валиден,ние возрасните во оваа ситуација треба да се изолираме при симптоми па макар и имало негативен тест.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.