Пиеме алое на форевер ,пиеме вит Ц и цинк во ќесички што се комбинација плус вит Ц 1000мг на џејмисон ,конзумираме Вигантол капки.
Не не за малата, општо онака што правеле мои познати и јас правев Септ кога бев доста болна, негативни. А државно повеќето па позитивни, освен комшикава од тие брзите тестови што лажно негативна и покажа, а позитивна е. За јас кај да се тестирам се мислам, веќе по 3000ден налет... Сакам во центарот за јавно здравје да се тестирам, па затоа распрашувам. Ама и јавив и на сестра ми, 2 позитивни со симптоми има од центар и Авицена и две негативни другарки од Центар и Авицена(контакт со неа што имале ама немаат симптоми) , така да точни се тестовите значи.
Кај мене на работа сите во Авицена ги праќаат на тестирање. И има доста позитивни. Инаку логиката на државно да се повеќе позитивни зошто таму ретко кој без симптоми се тестира, додека во Авицена има и без симптоми ради контакт што одат или за патување и слично.
Лиѓенца прашање,незам дали дадогам паника. Сабајле ми беше ладно ме поттресуваше(неносрв долна маица)од кога облеков,океј ми беше,доагам дома мрзната од надвор,по туш бев,пиев чај,апетит нешо баш неам.Мерев сега темп. дека ме стресе,37со2...Мислење...
Двете братучетки, едната летото, другата сега, апла ковид симптоми, освен мирис и вкус што не изгубија, едната со наод на плуча и кс која покажа вирус, тестирани во државни лабаратории, негативни се. Јас со полесни симптоми, еве и без антитела, во државно, позитивна бев. Околу нив никој не се разболе, значи не е корона. Има и во државно негативни, ама поретки се, оти таму најчесто одат со изразени симптоми.
Здраво, дали некој имал вртоглавица како симптом? Близок мој има вртоглавици и кашлица со слуз, ама никакви други симптоми. Додека се тестира којзнае колку ќе помине.
Може да е ковид. Моја другарка имаше затнат нос мислеше дека е настинка никаков друг симптом и наеднаш изгуби мирис и вкус, се тестира и тестот беше позитивен
Истото и кајмене е денес. Додуша вака ми се има десено и од обичен настин да ме боли носо кога дишам и да ми е намален осетот а за вкус засега осеќам а температура имав 37.
Не се качува многу висока температура од ковид, освен ако не се влошила состојбата, така да следи ги симптомите и натаму, можно е