Симптоми на коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Dream-Girl, Mar 20, 2020.

1. lilly57

lilly57 Истакнат член

Здраво.
    Вие што сте биле поз на ковид, и сте изгубиле вкус и мирис како ви беше постепено го губевте или?
    Јас сум болна 3 дена немам температура , затната сум и ми течи носот, и болки по телото.
    Пијам буквално се од витамини.
    Ама со чувството за вкус нешто не ми е како што треба.Онака осеќам вкус и осет кисело,благо,луто ама некои работи како бледо онака, не знам да објаснам чудно.

Korija and Maya12 like this.
  2. Maya12

Maya12 Популарен член

Јас имав контакт со позитивен,после 5 дена се тестирав негативен тест а после 11 ден наеднаш изгубив мирис целосно и вкус баш како што објасни сеќавам благо солено кисело благо но со чудно чувство на храната не знам како да објаснан блуткаво.. мене ми се затна носот и ем ми беше затнат ем ми течеше и наеднаш се случи,станав сабајле и не сеќавав.Еве веќе 5 ден па не знам до кога ќе трае

3. lilly57

lilly57 Истакнат член

Еее баш така ми е со вкусот, и не памтам дали некогаш ми било вака исто.Знам дека ко сум била болна сум немала вкус , ама овојпат е чудно некако.
    Сакам да се тестирам ама нема термини, и што треба да направам прво да се јавам кај матичната? Јас немам можност за во приватна да се тестирам.
    Сега веќе ме фати паника огрооомна.
    Кај баба ми која е со мозочен и дедо ми со канцер влегував и сега се плашам премногу.

4. Maya12

Maya12 Популарен член

Јави се кај матичната и кажи и дека изгуби вкусни мирис бидејќи е ова сигурен симптом за ковид,ако немаш можност за на приватно може ќе најдеш на државно за брзите тестови.Како и да е,веднаш јави и де на матичната.Други симптоми имаш

5. lilly57

lilly57 Истакнат член

Само благи болки во зглобови, и зборувам назално а сепак немам затнат нос не знам како да објаснам , и ми тече носот по малку.

6. lilly57

lilly57 Истакнат член

Плус да кажам дека пред 4 дена пиев многу ладна лимонада со мраз со цел памет , и бев слабо облечена и истиот ден ми се случи да се тресам и да ме боли грлото.

7. pepapa

pepapa Популарен член

Vo petokot vo dvor mi dojde komsika, so maska bese na distanca, potoa ja izvadi maska ama pak stoese na distanca. Denes mi se javi deka e pozitivina. Ima li sansi da me zarazila?

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Абе луѓе, една кивавица сега ќе ни алудира на Ковид. Немојте да паничите под бр.1, еве цело време се кажуваат, се пишуваат симптоми, следете и колку можете изолирајте се од луѓе. Вирусот е насекаде, тоа е факт, ама дека секое солзење на очоо, кивање и сл е Ковид, не мора да значи.
    И најважно, сите имаме матични, кои сигурно имаат далеку повеќе знаење отколку да прашаме на форум. Обавезна консултација со лекар за се.

mariz likes this.
  9. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Денес се тестирала и веднаш резултати дали знаела дека ќе се тестира и ти дошла во двор ? Може и да не те заразила .

10. pepapa

pepapa Популарен член

Vcera dobila simptomi, se testirala denes i pozitivna e

11. mariz

mariz Форумски идол

Мн мали. Мене сестра ми не ме зарази, ниту никој друг со кој беше во контакт. А бев во контакт ден пред да избие она симптоми.

pepapa likes this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Сестра ми сирота секој можен симптом го помина на коронава. Од кашлање, болки на тело и кожа, воспаление на мускулите, главоболка, температура, вкус и мирис не осеќа и денес и е 7ми ден и пак еднаш дигна темп, ама почна да има пролив и да повраќа, од се и се гади.. И многу ме плаши, нормално ли е сето ова? Сеуште има и болки низ тело, по нозе највеќе. Диимери не испита, матичната не ја праќа, се надевам дека и се ок. 25г е иначе она.

13. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Гледам дека тука има доста што имаат/имале корона. Може да ми кажете што пиете од витамини и суплементи? Сопругот има и бронхо-пневмонија во зачеток, дали освен антибиотик земавте и нешто друго плус за тоа?

14. duffi

duffi Форумски идол

Пробиотик обавезно.
    Вит Ц 2000
    Вит Д 2000
    Цинк 15мг

Butterfly1107, fana and Pelargonium like this.
  15. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Луќе ово шо ми се дешавс е стрсшно држи држи не се додржува татко ми ми го задржаја оденаш се влоши состојбата и сега е на кислородна подршка ..Леле умирам од страв свекорми го изгубивме дали требаше и татко ми а јас трудница и башка и двете фамили сме позз сс
    Амо мајка ми се држи ..само Госпо да ни е напомош

tina2018 and lilly57 like this.
  16. lilly57

lilly57 Истакнат член

VIT C so prolongirano dejstvo
    D3
    Mg + B6
    Maticen mlec
    Oligosel

Антибиотик не пијам , нема потреба за вирус.Тој се дава за секундарна бактериска инфекција кај ковид.

Butterfly1107 and Pelargonium like this.
  17. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Пробиотик од утре ќе вклучиме, другово го пие, само вит ц ќе појачаме. Пробиотик Линекс имам моментално, може тој?

duffi likes this.
  18. lilly57

lilly57 Истакнат член

2000мг вит Ц?
    Мислам дека е премногу.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Со помин да е :hug:

Тежок период не чека сите, и јас имам и по мм и од моја страна во фамилија заразени од денес и хоспитализирани, се надевам ќе го надминат ова сите без компликации..:(

tina2018 and lilly57 like this.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Може. По две нека пие .

Таман е.
    1000 е стандард доза. 2000 кога организмот се бори и му треба дополнителна подршка.

Butterfly1107 and Pelargonium like this.