Било каков. Тој од 1000 е со продолжено дејство. Се искористува целосно. Има Каливита на парче, околу 8 ден апче. На Синерџи , 60 апчиња околу 550-600. На Амос Витал 6 ден парче. Разни цени. Сите се ок. И обичниот од 30 ден лента си ја врши функцијата.
Болно грло и температура 37 со 4 максимум, која се симнува со фервекс, дали се симптоми на корона вирус ? Немам ниту омалаксаност, ниту болки во тело, ниту главоболка.
Почекај денеска утре ќе видиш како ќе ти биде, не мора да значи дека баш се е корона. Сега и од ладното како и секоја претходна година може да се настине ако сакаш консултирај се со матичниот
Маж ми е позитивен. Јас чекам да ми се јави матичната за да ми каже кога има термин за да се тестирам. А немам потреба од тоа зошто знам дека и јас сум позитивна. Најтешкото помина. На нозе сме нон стоп. Овака веќе сме сокоро две недели. Само ми е страв за ќеркичката да не се зарази од нас двајца. Немам каде да ја оставам да ја чуваат. Нема никакви симптони. И бремена сум, и за ова бебуле ми е страв.. Се надевам дека нема никакви последици да му остави..
Се јавив кај матичната, ми рече ако и утре имам температура да се тестирам, затоа што имале доста пациенти со таква температура кои испаднале позитивни. А јас не ја чувствувам температурата, само малку ми жеже лицето, телото ми е ладно кога ќе се пипнам.
Не се плаши децата поминуваат најлесно, плус веќе е касно да ја изолираш. Витамин Ц, витамин Д и сируп за имунитет. Тоа давав, и помина од нога. 1 ден ниска температура и 1 ден дијареа.
Имав контакт со заразен во четвртокот 5,6часа, ама носевме маски. Во петокот разви симптоми и тестот беше позитивен. Јас не чувствувам ништо, ок сум. Дали е можно да не сум се заразила? Денеска е петти ден, кога може да се јават симптоми?до кога да очекувам да знам дали имам..
Секако дека е можно. Маж и жена што спијат заедно може едниот да е позитивен, а другиот да си биде негативен.
Сега гледам повеќето порано појавуваат симптоми, кај колешка дома сите на 1-2 дена имаа, исто и кај братучеда. Мажот ми на четвртиот ден од контакт појави симптоми. Кај нас поминаа 20 дена од првите симптоми, до сега се пазевме носеше маска мм, ама мислам веќе безбедно е да седи со нас без маска. Може и порано беше безбедно, ама од страв јас не можам да се опуштам никако.
Не си се заразила најверојатно, чим до сега немаш симптоми.. Јас имав контакт со заразена без маски, не се заразив. Мајка ми живее со сестра ми, 9ти ден веќе како е позитивна, мајка ми нема ништо. Незнам зашто така, но изгледа некои луѓе не се преносители..
Ние пред да дознаеме дека сме позитивни, всушност пред да се тестира сопругот седевме 5 дена кај свекорот свекрвата и золвата. Поминаа 6 дена никој сеуште нема никакви симптоми.
Јас имам случај кај тројца позитивни и тројцата носеа маски кој двајцата н95. Така да нит маските не се заштита
Некои се јаки преносители, а некои не се па ете ич. Мајка ми се тестираше негативна е, исто и ние во фамилија. Ај ние пред 10 дена бевме во контакт со неа, ама мајка ми секој ден е со неа, па не фати, чудно ептен. А сестра ми со сите можни симптоми помина. Денес е конечно подобра.
Ова до сега не сум чула, без воопшто да извади маска, цело време да е на тебе и тоа Н95, и да си позитивен, не ми е ич веројатно стварно, ете можно е ваљда, јас со медицинска маска имав контакт со заразен, па среќа не се заразив, ова за со Н95, ми е многу чудно и не сфатливо, искрено.