Немора да значи дека се заразил додека носел маска, најчесто се заразуваат кога имаш долг контакт тоа се подразбира дома со твоите или пријателите , колегите со нив поминуваме подолго време и незаштитени. Не можеш да се заразиш во маркет или аптека за 5 минута контакт со вработениот (плус маски на вас). Така ако беше немаше да има негативни сите позитивни ќе беа.
Далеку од тоа дека лажеш, не ме сфаќај погрешно, само не ми е веродостојно, ете јас и мој пример кажав. Да не те излажеле тие тебе? Да извадиле маска барем и на 10 секунди, и да се почешаат за нос, или да се фатат за уста, толку е, џабе носиш маска во затворена просторија, ако нон стоп ја вадиш и се чепкаш, џабе е. А не постојат докази, дека вирусот се пренесува по друг пат, освен по капков, не ми се совпаѓа едноставно.
Јас Ц исто од 1000 ама прочитав некој имаше пишано од 2000, па затоа сакав да прашам. Инаку на рефус го земав, не знам на која фирма е, 8 ден парче. А д3 од 2000 пиев на пливит. Колку се добри овие не знам.
Мајка ми е со симптоми од петокот. Матичнава и рече не е корона,настинка било, а ја лечи со сумамед од понеделникот. Од тогаш и нема вкус и мирис,тт најмногу до 37.2 качи и тоа само еден ден, горчило во уста,изгубен апетит и главоболка. Оваа докторкава и рекла денес ааа па не знам зошто не те тестиравме И ќе оди сама на своја рака утре во Скопје некаде да се тестира. Ние бевме заедно речиси секој ден,дента пред да ги пројави симптомите беше кај мене на гости. Ама ни кашлаше ни киваше. До кога да чекам дали ќе пројавам симптоми? Стварно ми е страв, во 7ми месец од бременост сум...
Мислиш дека не е ? Кај сите се јавуваат различни симптоми. На познаничка исто со болно грло, после некој ден изгубила мирис и вкус, се нема тестирано ама прима терапија за позитивна, зашто сестра и е исто позитивна. Вчера се тестирала преку крв, рече имала антитела.
Епа изгубила мирис и вкус тоа е типично за корона. Инаку баш читав статија по што се разликува грип и корона пошто слични им се симптомите, болно грло и течење на нос има само кај грип а не кај корона .. додека пак температура болки во зглобови коски омалксаност кашлање и слично им се заеднички симптоми
Еве мене носот не ми тече, туку ми е сув, сабајле имав малку како секрет кој го исфрлив низ нос, не знам преку уста. Температура повисока од 34 со 7 немав. Дај боже нека остане на ова и нека поминува кај сите. Ти имаш ли симптоми ?
Да ви кажам дека брат ми пиеше 4 апчиња од 1000ка витамин ц. А подалечен тетин заврши на инфективна и таму си зимал по 6 апчиња. Од витамин ц може пролив да фати, си се исфрла од организмот. Доколку не сте болни доволно е 1000ка ама со позитивен тест убаво е да појачате. Инаку другарка моја што ја спомнав претходно, се има заразено од надвор на дистанца ама без маски. И тоа само она од 4ца што биле таму. Пак ќе кажам свеки и золвата во стан од 50квадрати не се заразија од зетот, а беа со него и кога качи темп. Нема правила вирусов, баш и докторите коментираат дека одредени болести си имаат одредена клиничка слика. А на ова ковидов не можеш крај да му најдеш.
Витамин Ц е додаток во исхрана и доволно е да се пие од 500млг. Моментално има вирус со болки и лошење во желудник, блага покачена температура, болки во коски и мускули. Ако е ковид при секое кашлање има болки во градите, многу јаки болки во мускули, не се осеќа мирис ни вкус, црвенило наа очите, тешко дишење. Иначе и од обичен грип се губи сетилото за мирис и вкус.