Еве ако немам корона пошо не ме прати матичната да се тестирам, од досегашното учење изгубен вкус и мирис кај грип трае 3 до 7 дена ама да имаш симптоми и други не само тоа.А кај корона некои немале осет ниту после 2 недели... ми се плачи сега. Ако сама побарам тест ќе ме тестираат?
Јас имав само благо покачена температура и слаби болки во грлото, ден ипол. Денес само некоја главоболка кај очите и сув нос. Друго ништо од ова набројаново. Матичната ми рече дека на организмот му треба поддржка и се да појачам, витамин Ц од 2000, цинк од 50мг и Д3 од 4000 ие. А и како што читам други зимале и повеќе.
Што сте позитивни, на сите ви се изгуби осетот за мирис, тоест и ако сте изгубиле за колку време ви се вратил?
Јас имав негативен тест зс ковид,после 7 дена од тестот а после 11 ден од контакт изгубив мирис и вкус делумно бидејќи деќавам благо солено луто... еве веќе 7 ден уште ми се нема вратено
Ако изгубиш осет за мирис автомацки губиш и осет за вкус. Секоја година обавезно настинувам и обавезно не ја осеќам храната. Имам три колешки позитивни се на ковид и двете се жалат не тешко дишење и цело време кашлат. Има вирус моментално така да не се плаши воопшто пошто мемора да значи дека е ковид ако крениш температура и изгубиш осет на вкус и мирис. Иначе можиш да си напрсвиш тест за ковид преку матичната и се чека некаде недела дена а приватно одма ти прават тест и нареден ден ги имаш резултатите. @BurstBerry Баш сега бев кај матичната и ми рече дека доволно било од 500 до 1000млг витамин ц и да внесувам доволно зеленчук и овошје за поддршка на организмот. Ијас исто имам покачена темперстура 37/2 цело време еве веќе 4 ден. Само мене ми се искомплицира со синусите, ми се воспалиа попара ми е глата, неможам дс дишам и ми дадоа вибрамицин антибиотик.
Приватно имам пари а немам со кола моментално ни кој да ме однеси до ск. Инаку низ лабораторииве низ градовите може преку крв за антитела да се провери? Воопшто ништо не ми кажа матичната, нема наод кај мене а антибиотик ми даде хх.
Дечки прашање.. како поминуваат со вирусов тие што имаат извадено крајници ? Нели зашо викаат побрзо им слева надолу ..
Јас денес бев кај матичната правев црп и лдх беа добри ама ми рече рано е понеделник да ги повторам,инаку од вчера почнав да покажувам симптоми температура, болки во мускулите,грлово малку ме наболува дишењево ми е добро ама како читам така почнувам да се гушам,имам главоболка,ми даде Панцеф да пијам,леле ме фаќа страв од што почнав да читам глупости
Сопругот мој нема крајници, ама немаше ни кашлица. Мислам дека нема врска, зависи каква форма ќе развие вирусот.
Сите сме исти, сите читаме и што треба и што не треба, се пласираат секакви информации, кои се вистинити, кои се за да шират паника. Избегнувај колку можеш, мисли позитивно, ќе помине.
Леле се трудам ама сега како да почнав да се гушам,градиве ме стегаат сега,со комшивката ми не позитивна таа е медиц сестра,нејзе и правеа тест ако анализите од крвта и беја добри како моите пак излезе позитивна имаше само сиптоми ,сега страв ме фаќа да не ми се влоши ситуацијата ова она триста филмови си направив
И јас и малиот немаме никакви симптоми, последен контакт со мм ни беше пред 7 дена. Се надевам дека не сме се заразиле. После еден негативен тест, а со симптоми вчера повторно го тестираа и чекаме резултати. Нема изгубено вкус и мирис, не го боли грло. Ама за жал разви пневмонија и денес почна почесто да кашла. Температура дури денес после 7 дена нема, а главоболката му е константна од прв ден. Симптомите варираат од човек до човек, ама според мм одма се чувствувало дека не е обична настинка.
Да. И зато паники се креват пошто скоро сите мислиме дека е ковид а уствари ковид е каде каде подруг вирус.
Има брз тест можиш да се провериш. Низ цела мк мислам дека има апарати за тестирсње на ковид,немора да одиш до ск.