Интернист може да ви даде упат за д димери или пак на приватно може да се испитаат, околу 800 денари е. И убаво е да се испитаат чим има таква историја.
Маж ми денека првеше ренген, воспаление на плуќа и лоша крвна слика. Повеке денови температуа 37 со 7-8. Му дадоа лекарства, некој со вакво искуство, многу сум згрижена.
Читав и по интернет и дома видов тие шо не губат мирис и вкус доста полошо минат со коронава, Јас само 2-3 дена до 38 темп и чат-пат кашлање и изгубив мирис 3тиот ден од појавување на симптомите додека пак мајка ми веќе 10 дена никакво подобрување, болки цело тело, температура, дијареа, за болница е али нема места нигде
Различно е. Кај мене наеднаш се изгуби и мирис и вкус. Ама целосно, апсолутно ништо не чувствувам ниту пак имам мирис. Еве веќе 10 ден. А познавам луѓе кои делумно изгубиле мирис и вкус, додека кај некои процесот одел постепено.
Мене ми се изгуби и мирисот и вкусот делумно,еве веќе 9 ден вкусот скоро ми е повратен ама мирисот абер нема
Zdravo na site. Mislam deka i mene treba da mi "cestitate" vlez u klubov....ne sum oficijalno dijagnosticiran, ali skoro sum ubeden deka sum pozitiven. Prvo blaga bolka vo grlo, pa hronicen zamor i nenaspanost pridruzena so bolka vo telo 3 dena za da sledi naglo gubitok na miris i vkus i zvucam ko da sum nastinat. Se nadevam na ova ke ostane, pomina vekje nedela dena i se dodeka ne izgubiv miris i vkus ne mislev deka e korona. I da, do sega nemav temperatura, ali voljata za zivot ko da mi e izgubena, ko usporen snimak se pravam.....vi posakuvam brz i lesen oporavok na site.
Со лесно. Исто и мене ми беше така. Сега сум без вкус и мирис.Некои мириси само ги сеќавам како кафе,риби,ацетон пробав ама ептен малку осеќав. Пробај со олфакторен тест. Пробај да мирисаш појаки мириси, за да се навикни мозокот и да ги процесира. Прави инхалации со вода сол и лук, гаргарај вода со сол и ќе се подобрат. Јас сум 8 ден изолирана ..ќе ни помини. Јас не знам дали имам корона нема тестови кај нас, и сега мајка ми јави симптоми и татко ми ... веројатно сум позз.
И кај нас нема тестови,и јас чекам сабајле ја прашував матичната нема вика сето што беше пуштено денес се зафати,а и ќерка ми појави симптоми и со мезе денес пак по уреди,дај боже со лесно да поминува кај сите,температура немам повеќе со енергија сега засега сум одлично со вкусови некако и апетитот денес послабо,носов како затнат ми е,депресијата до плафон само филмови ме тепаат ,дури да не тестираат ќе помина сите симптоми дај боже да сме негативни или па само вака да поминуваме со лесно,мене ме плашат тоа што велат дека од 9_11 ден е најризичен
Ако некој знае сега кој е заболен кој не тешка работа,јас не сум тестирана ама се водам за суспектна пошто нема тестови а од каде се заболив појма немам знам само дека таму каде што работам врија од позитивни,ама како имам читано од 3_14дена затоа е таа изолација од две недели, доколку не појавиш симптоми нема потреба од тест,на да и со симптоми нема тестови хахсх