Eve i jas da vi gi kazam simptomite.....najprvo da vi kazam deka pravev test 5ti den od kontakt so zarazen i izleze negativen taka da nemoj da brzate so pravenje test bidejki se slucuva cesto da vide lazno negativen.....nekolku dena posle negativniot test bockanje vo grlo,neprijatno custvo,temperatura 4 dena maksimum 37,5 nikogas poveke od toa..... denot koga temperaturata mi spadna netipicno mozebi za korona no kivanje i nareden den totalno gubenje na mirisot i vkusot.....denes e 12 ti den osven izguben miris se drugo najnormalno
После колку време ви се врати осетот на мирис и вкус? Еве 5 ден денес кај што не осеќам мирис ни вкус. Башка ми се појави болка во градите кога кашлам.
Oh duso moja nikako moite ah tatko mi mi pocina ..majka mi od vcera so siste mi pocna se nadevam na podobro ..svelrca mi tsjs pocna na siste mi emto so i rekoja da lezi ama odbivme neznam.kaj mi e glata jas sum dejne vecer na siste mi ma da jass sum vo podobra sosotojba ....luke ne znajjte ovde vo prilep so e onaj samo so nepoosl na ona odelen infeltivno e kakvo e bukvalno gi nosa cumata e dojdena kislorod nema mlado go stavile na tolku pacienti . jas vcera bev med sestran na infektivno si ja barac sama instorija jas si ja najdov dr nemozaka demek da ja najda . I i vikam.treba i urbazon vo lobus i mi viks zakocenava ami.neznam.mozi 4¾⁴kako neznajs i vikam.vo istorijata pisuva ami.mozi da vidam a .na majka mi rakata otecena taja glupa settra zamislete so veli..jjas i.vikam.smeni branila na majka mi.i otrce rakata i mi vele jas nemozam nema da pogodam vena druga a dr sestri se gore ima hiten ako ja boli da go izbaime.sitemo i toj na pola bee ej i to so treba da tece saka.da go iskluci ta ko sum se psutila edna zaloceno 1 sat i mene ne mozese da minajdi vena a dr odma ta ko sum pi Spistila i vilam.ce go izvam ama na tvoja odgovornost i vikam.trgaj se jas ce si go izvam i jas i go izvadiv i zaminavme a stvarno sum.med sestra i ako ne se razbiras maf ti e plano
Еве јас изгубив мирис и вкус минатата среда , значи пред околу 10, 11 дена. Од вчера почна постепено да ми се враќа не е скроз ама почнав да осеќам и кога јадам и она ако на нешто замириса. Се надевам дека ке ми се врати скроз само ваљда треба време. Ќе помине. Со лесно
Jas sum i bez antibiotik i bez aspirin ako nemas nekoj poseriozni simptomi verovatno nema potreba.....
Здраво, се надевам подобро си сега. Јас утрово снемав осет за мирис. 2 3 дена сум настината, ама си реков обична настинка, температура немав, носот затнат и сува кашлица ептен малце, грлото не ме боли. Ама утрово кога го изгубив мирисот ме фати паника. Не знам дали сум била во контакт со позитивен. Работам со деца и сум во контакт со нив. Цело сабајле мирисам сешто, те ракија, те вино, средства за дезифекција и доместос на крај мириснав и ништо, ништоо не осетив. А вкус имам, лизнав сол, шеќер, ги осетив. Не знам што да правам. Ќе следам викендов, па понеделник на матичен, да видам дали ќе ме прати на тестирање.
Na krvnata slika e pokaceno samo crp 50 e. Drugoto se e vo red. Temperaturata ne pagja pomalce od 37 ne se ni pokacuva poveke od 38. Mu dadoa novi antibiotici.
Имам два негативни теста за корона, а симптоми сѐ уште имам. Температура имам веќе две недели, сув нос, кашлица, печење на очи. Дали некој имал вакво искуство?
Прво правев брз тест по една недела од симптомот, а вториот тест ПЦР по две недели од симптом. Не ми е типичен настин, примав терапија ко за позитивна. Ја прашав докторката претходно што друго може да биде, одговор добив дека сѐ укажува на корона.
Ако знае некој да ми каже, јас два дена изгубив мирис и од време на време ми се затнува носот, и претпоставувам е корона, не направив тест ама се изолирав, седам дома. Веќе ми е 9ти ден од кога добив симптоми, но и дечко ми е позитивен ама тој имаше температура, главоболка и други симптоми. Сега е подобар, но дали ако се видам со него може да ми се влоши состојбата или нема врска, јас си останувам со истите симптоми?
Mislam deka popametno bi bilo barem uste edna nedela da si na distanca bidejki veke znaes deka decko ti e pozitiven
Да пишам искуство... Веќе неколку дена со температура, и моите се со симптоми. Неколку дена бев омалаксана, ме болеа мускулите, зглобовите. Температура добив по 2-3 дена. Вчера немав температура, денес еве пак, ама каде каде сум подобра. Не ми е ниту мачно, ниту нешто ме боли. Но, веќе два дена со изгубено сетило за мирис и делумно за вкус. Така што најверојатно сум позитивна, ама ни рекоа рано е за тестирање. Во изолација сме доброволно, и чекаме да се тестираме. Во меѓувреме апчиња, чаеви, лимони... На сите што сте позитивни и во изолација, што се сомневате, ви посакувам побрзо оздравување и чувајте се.
Update: 8 ден без вкус, мирис се враќа по малку можеби 30% мирисам инаку 0% бев пред некој ден. Имам назална конгестија и сигурно од тоа ... На сите ви препорачувам инхалации ,лимон и вода со мед и ѓумбир ја ставам и куркума , и многу одмор и витамини+минерали.
После 10ти ден мислам дека опаѓа процентот да заразиш некого, разни статии, разни видеа гледав и прочитав доктор каде што рече дека после 10ти ден ако си вез симптоми како треска,кашлица може да излезиш од изолација.