За ковидов конкретно им одредуваат по 1000 мг дневно, нема правило кога да ги испиеш, можеш две таблети од 500 мг наеднаш дур не ти помине, само не ја надминувај таа дневна доза. И смири се, не ти е ништо најверојатно. Не ја читај темата на форумот, тука е се преувеличено.
Да, сега тубете и во главата и од Витамин Ц дека се умира. Нема гајле, мене за јакнење на имунитетот ми беше препорачано по толку да пијам, испробано милион пати од милион луѓе, ајт.
ne se smej ozbilno , nekako ko da sum visoka metar i.20-30 cm i bas barav po net toa cusyvo imale ako im padne pritisokot taka da ne e panika
Еден добронамерен совет од мене, никогаш, ама никогаш не пребарувај на Гугл за симптоми, мртва ќе те направат од главоболка.
toa uspat ..barav po net takvo custvo imale ako pritisokot e malku nizok ..100/60 mi e nee mn nizok neznam moze od toa imie taka moze ne epa strav mi e i sto sega ?
Никој не рече дека ќе умреш туку дека две таблетки витамин ц не се пие дневно туку една. Ти ако сакаш пиј и 20 дневно сама на себе си правиш штета,само немој да советуваш други да пијат 20. Дали сега ти е појасно?
@magnolija09 немој да ја слушаш по две таблети. Еве колку е препорачливо да пиеш. На крај изборот е твој.
Ц витамин можеш до 2 грама на ден да пиеш ако си здрава и до 5 грама ако си болна, настината, грипозна итн. Јас имам примано по 5 гр во инфузија а секој ден пијам по едно апче Ц 1000 на Natural wealth.
Девојко дали воопшто си заразена со вирусов? Или дали ти можеби имаш повеќе знаење од докторите? Јас сум ковид позитивна и пијам по две. Ок? Ај сега чао
ako mislis za mene ne znam realno i ne sakam samo prasav ,,,a C vitamin cel mesec pijam po edno redovno
Ама ти си позитивна на ковид и затоа пиеш. Здравите треба по 500мг дневно по една таблетка. И не сум докторка,доволно сум паметна за да знам кој лек колку треба да се пие. Фала многу пријатно. #сведрскинафорумов