Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да прашам чисто онака информативно на мн можеби и ќе ни затреба,дали некој се има јавено на телеф за психичка подршка за вирусов?или нема повеќе како во првите месеци кога бевме затворени

2. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    469
    сопругот понеделникот качи темп максумун до 37,5 и болка во нозете, четбрток се тестираше испадна негативен. Добар беше од четвртокот немаше темп денес пак качи до 37,5 почна и ретко да кашла , дали рано се тестирал?

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Штом се тестирал кога имал симптом, мислам да е точен тестот.
    Имал ли ризичен контакт и колку време пред тестот?

4. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.492
    Два дена имав 37 тт, макс 37.3 и тоа навечер.
    Грлото еден ден само ме болеше и толку, е сега скоро една недела имам болки во желудникот. Некој со сличен симптом ( со желудник проблем?)
    Матичната ми рече не сум ги имала сите симптоми но сепак да се изолирам дома.

5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Истите симптоми се појавуваат доколку имаш обичен грип или настинка. Од 36,5 до 37,5 e нормална температура.

На Macito007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.492
    Заборавив да пишам предходно дека бев во контакт со заболен ( првиот ден кога кај личноста се појавиле симптоми) на отворено место и двете со маски.

7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Мислам дека цело време мислиш на тоа и од таа причина се создаваат симптоми. Психа. Температура немаш бидејќи 37.3 е нормална. Варира од 36.5 до 37.5 во зависност од тоа каде се наоѓате дали сте физички активни и слично. Почекај доколку не поминеале 2 недели. Доколку нема сериозни симптоми нема потреба за паника. Не мисли на тоа бидејќи доколку цело време мислиш на симптоми телото навистина ќе развие сиптоми. Болки во желудник како што знам јас немаат врска со корона. Знам дека кај некои се појавува дијареа и тоа е тоа.

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Желудникот може од стрес те боли.

9. an.97

an.97 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Zdravo na site, pred dve nedeli tatko mi pravese test ispadna negativen ( majkami i sestra mi pozitivni) pred 5 dena pocna da kacuva 38 tem i od togas navamu celo vreme mu varira do 38 i oseka treska, maticen doktor odbiva ponovo testiranje i go leci so.amoksiklav so izgovor deka e nastinka. Vase mislenje koi ispituvanja da se napravat i sto da pie do ponedelnik za da ja regulira treskata i temp?

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Најверојатно и тој е позитивен.
    Испитувања:крвна слика,црп,д димери,лдх. Ако кашла ренген. Висока температура блокмакс, многу течности да не дехидрира.
    Витамини, нешто за имунитет. На матичниве шемата им е :сумамед па панцеф (fingers)

На Reja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Нека не престојува во топла просторија. Нека пие течности, многу вода препорачливо. Парацетамол на секои 5 часа нека пие. Незнам инаку која е таа легенда од доктор што лечи настинка обична со амоксиклав.

12. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Незнам кој е тој паметен доктор што лечи амоксиклав без да направи испитувања.
    Нека направи крвна слика, на неа секако ќе покаже дали постои некое жариште, витамин д, цинк, витамин ц, повеќе овошје, зеленчук.

13. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    469
    не немаше контакт со позитивен од дома работи онлине се пазиме со мало дете сме и си се мислевме ако е поз од каде...

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Најверојатно е негативен на вирусот.

15. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    1.395
    Осетот за вкус ми се враќа постепено. Осетот за мирис итој лека полека се враќа. Нов тест правев и сум позитивен. Кашлицата тук ја има тук ја нема.
    Болката во градите се намали ама проблем ми е телесната температура. Цело време качувам темперстура сега дири до 38 и неспаѓа ни со парацетамол. Морам да пијам парацетамол и аналгин за да спадни барем до 37/3.
    Секој ден на работа простум по 8 саати така го врвев вирусот се до денес. Омалаксаност немам ко за чудо. Со помин да ни е на сите.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Рендген на бели дробови обавезно .

17. B-s

B-s Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    I jas se testirav so simptom izlegov negativna lazno negativna....rano se testiral najverojatno....no site onie koi razvivaat temperatura najmnogu do 37,5 i gubat miris i vkus najcesto pominuvaat bez nekoi pogolemi komplikacii. Takvo bese i moeto iskustvo. Srekno....izolirajte se i cuvajte se

18. B-s

B-s Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Na ova bi dodala zatoa sto vo poveke gradovi nema reagensi za d dimeri da posocis da ti ispitaat i fibrinogen

На KidA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Одеше на работа досега со вирус,или не разбрав добро јас?

На tina2018, riba79, Erika.greeneyes и 2 други им се допаѓа ова.
  20. an.97

an.97 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    A plus istiot toj doktor ne mu dava boleduvanje bidejki pominaa 14 dena samoizolacija so negativen test nemal pravo na povtorno testiranje i neli deka e obicna nastinka treba da ide na rabota so 38 tem. Jas stvarno neznam kako da mu pomognam, bidejki doktorot e mnogu neazuren i za toj amoksiklav go molea da mu prepise nekoj antibiotik bidejki covekot ne se osekase dobro. Uzas