Да прашам чисто онака информативно на мн можеби и ќе ни затреба,дали некој се има јавено на телеф за психичка подршка за вирусов?или нема повеќе како во првите месеци кога бевме затворени
сопругот понеделникот качи темп максумун до 37,5 и болка во нозете, четбрток се тестираше испадна негативен. Добар беше од четвртокот немаше темп денес пак качи до 37,5 почна и ретко да кашла , дали рано се тестирал?
Штом се тестирал кога имал симптом, мислам да е точен тестот. Имал ли ризичен контакт и колку време пред тестот?
Два дена имав 37 тт, макс 37.3 и тоа навечер. Грлото еден ден само ме болеше и толку, е сега скоро една недела имам болки во желудникот. Некој со сличен симптом ( со желудник проблем?) Матичната ми рече не сум ги имала сите симптоми но сепак да се изолирам дома.
Истите симптоми се појавуваат доколку имаш обичен грип или настинка. Од 36,5 до 37,5 e нормална температура.
Заборавив да пишам предходно дека бев во контакт со заболен ( првиот ден кога кај личноста се појавиле симптоми) на отворено место и двете со маски.
Мислам дека цело време мислиш на тоа и од таа причина се создаваат симптоми. Психа. Температура немаш бидејќи 37.3 е нормална. Варира од 36.5 до 37.5 во зависност од тоа каде се наоѓате дали сте физички активни и слично. Почекај доколку не поминеале 2 недели. Доколку нема сериозни симптоми нема потреба за паника. Не мисли на тоа бидејќи доколку цело време мислиш на симптоми телото навистина ќе развие сиптоми. Болки во желудник како што знам јас немаат врска со корона. Знам дека кај некои се појавува дијареа и тоа е тоа.
Zdravo na site, pred dve nedeli tatko mi pravese test ispadna negativen ( majkami i sestra mi pozitivni) pred 5 dena pocna da kacuva 38 tem i od togas navamu celo vreme mu varira do 38 i oseka treska, maticen doktor odbiva ponovo testiranje i go leci so.amoksiklav so izgovor deka e nastinka. Vase mislenje koi ispituvanja da se napravat i sto da pie do ponedelnik za da ja regulira treskata i temp?
Најверојатно и тој е позитивен. Испитувања:крвна слика,црп,д димери,лдх. Ако кашла ренген. Висока температура блокмакс, многу течности да не дехидрира. Витамини, нешто за имунитет. На матичниве шемата им е :сумамед па панцеф
Нека не престојува во топла просторија. Нека пие течности, многу вода препорачливо. Парацетамол на секои 5 часа нека пие. Незнам инаку која е таа легенда од доктор што лечи настинка обична со амоксиклав.
Незнам кој е тој паметен доктор што лечи амоксиклав без да направи испитувања. Нека направи крвна слика, на неа секако ќе покаже дали постои некое жариште, витамин д, цинк, витамин ц, повеќе овошје, зеленчук.
не немаше контакт со позитивен од дома работи онлине се пазиме со мало дете сме и си се мислевме ако е поз од каде...
Осетот за вкус ми се враќа постепено. Осетот за мирис итој лека полека се враќа. Нов тест правев и сум позитивен. Кашлицата тук ја има тук ја нема. Болката во градите се намали ама проблем ми е телесната температура. Цело време качувам темперстура сега дири до 38 и неспаѓа ни со парацетамол. Морам да пијам парацетамол и аналгин за да спадни барем до 37/3. Секој ден на работа простум по 8 саати така го врвев вирусот се до денес. Омалаксаност немам ко за чудо. Со помин да ни е на сите.
I jas se testirav so simptom izlegov negativna lazno negativna....rano se testiral najverojatno....no site onie koi razvivaat temperatura najmnogu do 37,5 i gubat miris i vkus najcesto pominuvaat bez nekoi pogolemi komplikacii. Takvo bese i moeto iskustvo. Srekno....izolirajte se i cuvajte se
Na ova bi dodala zatoa sto vo poveke gradovi nema reagensi za d dimeri da posocis da ti ispitaat i fibrinogen
A plus istiot toj doktor ne mu dava boleduvanje bidejki pominaa 14 dena samoizolacija so negativen test nemal pravo na povtorno testiranje i neli deka e obicna nastinka treba da ide na rabota so 38 tem. Jas stvarno neznam kako da mu pomognam, bidejki doktorot e mnogu neazuren i za toj amoksiklav go molea da mu prepise nekoj antibiotik bidejki covekot ne se osekase dobro. Uzas