Сега прашав,хахахах имам комшивка сестра мед ама не сакам да ја трујам на работа е,ако имало компликации бронхопнеум или бронхит качувало,ама нешто паѓаше па да не беше хдл незнам јас не се разбирам ич,знам дека денеска како да ме гуши дали од желудников незнам ама од сабајле имам панични напади
Чудни ми беа главоболките некако, исто со аналгин ми се смируваа. Ама чим навечер ти се само веројатно од напнатост и што мислиш дали ти е нешто
Во петокот дојдов кај дечко ми не сме од исти град мајка му во недела се тестираше и излезе позитивна јас не знаев дека ќе се тестира не ми кажаа. Тие 2 дена седевме во иста просторија сега незнам што да правам дали да си одам дома или да чекам да помине уште некој ден па да се тестирам. Бидејки дома имам хронично болно лице. Мислење ве молам?
И јас така мислев да одам дома и да бидам изолирана од домашните, дечко ми ми вика да седам тука кај него 2 недели или додека да се тестираме. Е сега ние седиме посебно но сите јадат во иста просторија не заедно и мајка му која е болна.
Нема правило, индивидуално е и се прави по потреба. Зависи како се чувствува пациентот. Ова во Мк не важи. Кај нас на температура 37,2° прават ренгени, крвни слики и триста чуда, даваат еден куп лекарства, што може во 20% од случаите се потребни. Како на лента, за жал.
Дали имате дијареа?Еве два пати одам во вц почна и дијареа а Фала му на Господ супер се осеќам имам енергија расположена сум осеќам некако деф средатво и киселина како да ги мириснав..Немам главоболка,пиев вит парацетамол магнезиум вит ц со цинк супа јадев..Добра сум не митечи носот ни мие затнат но вкус мирис немам.Извинете ако замарам али ссе плашам некао
Имам впечаток дека кај скоро сите симптомите се појавуваат на 4- 6 ден периодов... Пцр тест е најдобро да се направи 5- 7 дена по контакт.
@AAKG Извини, а колку време немаше осет за мирис и вкус? По колку време ти се врати? Јас други симптоми немам, кашлам од време на време ама ова со мирисот ме излудува.
За мене не замараш воопшто зошто јас сум бетар од тебе хахахах,јас вчера го изгубив мирисот,вкус имам,ама половината ме боли мн пак од вчера,и јас се плашам мн мене денес осми ден ми е,сабајле ме фати некоја паника како да почнав да се гушам ама имам и анксиозност
Јас к.с направив 5-7 ден од симптоми, и во консултација со сите што тој период правеле, укажува на Ковид. Пример, брат ми, к.с на 2-3 ден по симптоми ( само тт тогаш имаше) црп 4, прави по недела дена црп 20, исто позитивен.
Не нема тестови,ама ми рече и подобро да не одиш инфективно да не си закачиш нешто др.а вчера и директоро на прилепската болница имаше изјава да не се трча одма со тестирање на тие што имаат благи симптоми да се остави ред на потешките слуачаеви абе лудница е овде кај нас,незнам од каде си ама овде во Прилеп ако ги тестираат сите имам кажано дека Скопје вода ќе можи да ни носи
Oд Битола и овде така е за тоа вика матичниот седи дома не мрдај подобро...Изгледа е полесна слика..ДајБоже така да биди
Ниски леукоцити ,покачено црп ,покачена седиментацијљ,можно е ниско железо кај секого е скоро различно.
И јас така си велам ама нешто денес нерново на најако ми е се напив и диезепам ме смири малку ама пак некако почнува,мене психата ме уби,можи и времево влијае на нервите