Точно 8 дена. Еве веќе почнувам да осеќам и мирис и вкус се враќа постепено. Иначе 4ца колеги од работа исто се позитивни и едниот исто како мене 8 дена не осеќаше вкус ни мирис а другите само 4 дена не осејќаја вкус ни мирис. Кај секој е различно а како шо читам по форуми жените побрзо и полесно го поминуват вирусот.
Ova ti se bitni parametri: crp,ldh,trombociti,neutrofili,limfociti,d-dimeri ako nema reagensi za d-dimeri baraj fibrinogen.
Dali nekoj posle prelezuvanjeto na virusot imal glavobolki? Kaj mene krvnite sliki se vo red, mirisot mi se vrati...ne vo celost no sekoj den e se podobro....no imam glavobolki....so analgin se sreduva no sepak me buni toa sto sekoj den gi imam
Матичнито.ми мери сатурација беше 99 вика супер 3 дишењето тоа супер немам болки во грло ни кашлам фала богу..Само 37 со 2 темп имав и ми даде витамини чај супи и ништо штеди лежи дома амааа пукнав јадам нз шо јадам не мирисамммммм тоа ме пукна значи..
Мене ми рекоа дека наверојатно ми е прележана и покрај тоа што имам негативен тест. Два дена по ред имам главоболки. Посебно вчера дури и очите ме болеа. Девојки со каква вода се туширате за да ви спадне температурата? Измерив 37.3 се истуширав мерев 36.9... и веќе не знам до што е.
Hahahaha ke pomine.....isto mi bese i mene i eve mirisam ama mnogu malce Истиот одговор го добив од матичната....ми кажа дека нема потреба од испитување на д димери .....тие се испитувале само кај посериозните случаеви. Со оглед на тоа дека црпто и цела крвна слика е во ред ми рече регулирај ја болката со таблети
Многу добра е ова тема.Браво на тој што ја отворил.Си споделуваме мислења,искуства и многу добро ми делува психички повеќе вољја добивам.Да сме здрави и живи сите..Се да помине со лесно..
Азибот, сумамед едно те исто. Се пие еднаш на ден и со секој антибиотик се пие пробиотик со размак мегу аб и пробиотикот од најмалку 2,3 часа.
Не би рекла баш. Поарно е човек да не чита ништо. Сите имаат разл. симтоми. Како прво :главоболка. Па од мисла дали ќе развиеш симптоми, дали ќе се искомплицира нешто, ќе ја добиеш. Исто дијареа ( кај мене се јавува од стрес, од антибиотици). Губење / намален мирис и вкус... секогаш кога настинувам го имам ова сосема е логично.. Сакам да кажам повеќето симптоми, не е дека се од ковид. Олабавете Јас што ве читав ме заболе глава. Башка кај секого индивидуално е
Мене после 12 дена почна грлото да ме боли,црвено е жар. Дафааааак? Јас не знам што да кажам.Се нервирам сега , како од почеток да се разболвам.
Кои се симптомите на ниска сатурација ? Дали доколку нема наод на ртг снимката, се е во ред, може да има ниска сатурација ? @KuklickaSk @Cosmi Извинете што ве означив, видов дека имате доста познавање.
За да имаш ниска сатурација, треба да не можеш да дишиш. Чим ти е во ред РТГ и нема презентација на белите дробови, арна ти е сатурацијата.
Само константна тт која не се симнуваше од 38 подолу и изгубен мирис. Вчера направи и ртг, наод бронхопневмонија
Здраво коронарци од потенцијална коронарка Мм е тестиран ради контакт со позитивно лице во четвртокот, излезе позитивен, нема никаков симптом освен во понеделникот што се потеше невообичаено многу цела ноќ и толку, од тогаш наваму е сосем во ред но ете утрово излезе позитивен. Ме интересира вие што сте со мали деца и бебиња како ги штитевте нив т.е што превземавте, дека еве и јас ако сум позитивна детето мора да седи со нас, бебе е. Што со децата дома?