Aaa gotovo zatvoraat,si velam ke mi pomini a mozi i of zelidnikov mi e i toj tapan mi e napraveno,da nebese koronava ke si znaev so mi e vaka Dr misli me tepaat
Моето не префати од татко му, а лепенка е за него. Јас одма се јавив кај матичната од синчето и ми рече да му давам 5 капки д3 месец дена( дотогаш по 2 му давав), вит ц во капки (7 капки) и сируп дефендил ( му давав и пред да заболи татко му).
Џабе ако се изолира кога веќе во најзаразените денови е со нив. @Sesil Мојот не пројави ништо, а тие што пројавиле било ептен малце.
Vo sabotata pocna da me zaboluva grloto, pa pocna i nosot da mi tece i glava da me boli. Denes pravev krvna slika dobro e se , ama ne ispitavme crp. Maticnata vika tipicna viroza ama sledi simptomi. Nemam tt, imam miris i vkus sega za sega. Mozno e da sum pozitivina iako nemam drugi simptomi i mi e dobra krv slika. I do koj den moze da ocekuvam simptomi. Denes mi e petti den od kako me zabole grloto
Нека се тестираат ако се негативни нека се изолира. Вака ако и они се позитивни зашто да се изолира. Еден куп околу мене има позитивни фамилии со мали дечиња и бремени жени, фала му на бога сите се супер.
Минатиот четврток направена крвна слика на 4ти ден од симптоми ( седим. 12 на горна граница, црп 3,70 од 6, леукпцити на долна граница, ддимери 399, железото 8 и нешто.) Температура имав 7 дена, најмногу до 37 со 5. Вчера направена крвна слика, 10 ти ден од симптоми , 6 дена разлика од првите резилтати(во меѓувреме добив месечен циклус) резултатите се следни (леукоцити 5,93, седиментација 20, црп 4,50, ддимери 309, железо паднало на 6.60 ) Прашањето ми е како може да се покачени овие вредности, јас немам веќе температура и некои други симптоми. Исто така сум и без антикоагулантна терапија, затоа што сум алергична на аспирин. Дали на овие ддимери е потребна терапија? Јас сум многу исплашена.
Од сите суспектни досега никој се нема пожалено на болки во грло и течење на нос. Веројатно е настинка, грло, крајници. Прави гаргара со солена вода, пиј течности, пилешка супа, вит. ц, одмарај колку можеш и следи симптоми. Тие вредности уште долго време ќе се менуваат зошто не завршува со престанувањето на симптомите. Чувај се општо. ДДимерите не ти се страшни не се плаши. Обично препорачуваат аспирин протект, ама ако си алергична и ако сакаш да се заштитиш барај замена за аспирин. Најважно е да одмараш и да следиш ситуација. Да си процениш како се чувствуваш од ден на ден?! Течности, витамини, храна богата со железо.
Матичната ми рече немало замена за аспирин, а по групите читам има некои што пиеле ксарелто или така нешто беше лекот за високи ддимери. Сакам да пијам, затоа што ако не пијам ќе треба на 5 дена да ги испитувам ддимерите. Инаку се чувствувам добро, немав многу изразени симптоми. Главоболка еден ден, еден ден болно грло, 7 дена температура 37 со 5 максимум, ми варираше цело време, не ја ни осеќав. Витамини зимам секако, течности пијам, само послабо јадам. Мирисот и вкусот минимално ми се вратија.
Најдобро е да си правиш како ти кажува матичната. На своја рака лекарства не оти може да си ја влошиш состојбата. Доколку се чувствуваш добро тргни ја на страна крвната слика и кулирај.
Мене ми кажа само со далерон да спуштам температура, дополнително пие Киндер Имуно ама тоа од предходно. Ми кажа ако кашла да ја контактирам за да и даде антибиотици. Јас имав отечени, црвено и болно грло и ми течеше носот, исто матичниот ми рече веројатно не е ковид, па на крај ковид испадна.
Можеби, но не треба да се пристапува веднаш со третирање како да е Ковид. А и Ковид да е ако има лесна клиничка слика може и без антибиотик да помине. Тоа за возрасни, за деца има друг пристап во лекување.
Најпрв симптом на корона вирус кој е? Подобро да слушнам од некој со искуство тука. Мала зашеметеност има некаква врска? Не е главоболка. Колешка испадна позитивна па сега ние што сме имале поблизок контакт мора на тестирање, ама немам некој симптом освен ова што пишав. А поминаа 6 дена откако последно имавме контакт.
Замор Болки во главата Лутење на очите. Можи како прв симптом да биди губење на осетот за мирос и вкус, сува кашлица, температута, трески, болки во коски и мускули.
Кај сите различно се манифестира, но симптомите се тие. Болки во телото, покачена тт, сува кашлица, целосно губење на осет за мирис и вкус.
Дечки преплашена сум, мајка ми има огромни болки во бубрезите. А претходно со симптоми на корона и не ја тестираа. И рекле спуштена ти е инфекцијата на вирусот на бубрезите. Без крвна слика , без ртг само со преглед и рекле така. Некој да не имал слично искуство? Што ви помогна и како се справивте?