Делумно губење на осет за мирис, односно можам јаки мириси да осетсм, ама со послаб интензитет ги доживувам, носот ми е како полу затнат... На некој вака да не му почнаа симптомите?
Знам дека прашањево е глупо, но дали има врска доколку мерам температура со вертикално поставен топломер покриен со рака?
Имам само дијареа цел ден и од оваа мрдната ситуација почнува да ме фаќа страв, на никој околу мене не му е ништо ама ми работи психата. Пишува дека е симптом не знам што да правам, дали имал некој вакво искуство со коронава
Кај мене дијареа се појави 5ти ден од појава на симптоми или 1 ден по тестирањето. Со пробиотик се средува.
Нема Ниту јас никој не заразив, а од кој јас се заразив - не знам. Меѓу последниот ден на работа и првиот ден со симптоми поминаа 7 дена. На работа никој од тие со кои работев, дома никој - а само со нив (надвор) се гледав. Не го заразив ни вереникот со кој живеам. Колешка со која работевме на пола метро растојание 3-4 дена со симптоми одеше на работа, од неа се зарази маж и', но никој друг со нас што работи.
Точно е дека нема ред. И јас никој не заразив, но навреме сетив симптоми и веднаш се изолирав. Од кој се заразив... Кога си го враќам филмот наназад, единствен ,,поблизок,, контакт имав при посета на гинеколог( за кого по неколку дена разбрав дека е позитивен)кој носеше маска али не ракавици. И мислиме дека со мм се заразивме од различни места. Тој по недела дена на работа со маска, го возел цел ден газдата во кола со тт и кашлица. По еден ден му кажа дека е позитивен за мм по 2-3 дена да развие симптоми. Нема правила со ова чудо.
Мене ми е 10ти ден од контакт, не чувствувам ништо ама сепак ми е страв да се движам меѓу луѓе. Цело време мислам дека ќе пренесам... Дома нема никој симптоми. Стварно не знам што да мислам..
И еве после 2 ипол дена, пак исто, само делумно изгубено сетило за мирис, целосно се нема изгубено. После колку време се појавуваат др. симптоми и кои на пример?
Немам апсолутно никакви други симптоми, ниту пак сум била во контакт со заразен, ама не знам се пореметив психички
Јас би да напоменам да не заборавиме дека може да сте позитивни и асимптоматски. Ако сте имале контакт со позитивен или тестирање после 4 до 7 дена или изолација барем 14. Мајка ми се зарази од колешка што била во контакт со позитивен, немала никакви симптоми, била да се тестира и си дошла на работа. Целата изолација жената немаше ниту еден симптом освен еден ден главоболка ама ете мајка ми фати од нејзе и мене ме зарази и ние се изнамачивме. Уште се осеќам максимално утепано и почна многу да ми паѓа косата, ама наводно и тоа било последица.
Луѓе, ако сте пиеле јаки лекарства како сумамед, можеби и тоа е причина за паѓањето на коса. Некогаш јаките лекарства имаат таков ефект.
Луѓе, свекрва ми правела серолошки тест за IgM и IgG антитела и сега не знаеме да ги протоллкуваме резултатите. Излегле вака: IgM=2.6 , IgG=24,6. Знае некој да ми каже како се читаат?
Дали после 15 дена лице заболено со ковид 19 со лесни симптоми може да го пренесува вирусот? Бидејќи некои велат дека после 12 ти ден го има во лицето но не се пренесува?