Не е висока температура ова, само пробај да не паничиш, полошо ќе ти биде. Мислам дека е хаос, па затоа не можеш да ги добиеш, вчера се слушнав јас со нив, а денес не знам дали ќе се јават воопшто. Ако имаш витамини, пиј ги редовно како досега, се' друго од лекови што ти рекле да пиеш исто и пиј вода, чаеви или смути.
Ne mi rekle nisto. Ne mozam da gi dobijam, petok razviv simptomi, denes e nedela i ne rabotat. Eve sega merev TT 37.1 imam. Apetit imam, mi se jade, nemam izgubeno ni miris ni vkus. Ne me boli nisto, samo me tera na spienje i plus TT se kacuva blago od vreme na vreme. Mi e strav beli drobovi da ne mi nastradaat, crp, zgrutchuvanje ili nekoja komplikacija. Pamet nemam veke. Kaj ke odam utre po bolnici, ke dobijam pnevmonija cekajki redici.
Не паничи. Имаш блага температура. Утре ќе се чуеш со матичен и ќе ти даде витамини и сигурно сумамеди Ќе следиш и ако треба снимка направи во жан,толовски... Крвна слика во некоја лабораторија . Пиј супи,чаеви ,витамини и со лесно !
Fala vi sto pisavte drugarcinja. Taka ke napravam, ne panicam za bezvrska samo sakam da bidam podgotvena ako planira da udri jako. Mnogu mi pomaga temava.
Minatiot januari koga uste ne bese raspostranet ovoj virus, blizok chlen od semejstvo izgubi miris i vkus polni 5 meseci. Setilata mu se vratija duri vo avgust mesec.
дали има некој искуство со 2 госишно дете како поминува? син ми има температура 38.4 и дијареа . Колку дена трае кај деца?
Прашања кои ме мачат: На кој ден се испитуваат Д Димери ? И дали рентген е задолжителен и кај тие со полесни симптоми ? Сува повремена кашлица ,без температура (макс 37) Иначе22 Ден од прв симптом .
Леле луѓе ова не се издржува. Не можам да дишам, температура немам голема 37.2-3 максимум. Ама главоболка ужасна, што и да јадам нема вкус ни мирис, сите косли ме болат на телото, а уште не змам дали е корона, ама што и да е језиво.
Многу прашања за вкусот и мирисот, релативна работа е. Јас немав 3-4 дена, после почна да ми се враќа постепено за 3 дена се врати целосно. И не е хопрокултура, туку копрокултура се извинувам што се мешам.
Уште не, во четвртокот качив температура се напив парацетамол ми се спушти и толку, во петокот дома сите каачија некоја ниска температура јас ништо, и вчера во рок од пола саат се ми се деси. Баравме термини за тестирање немаше, ќе видам утре пак
Од четвртокот сум со симптоми. Прво почна како класична настинка, болки во грло, течење нос и омалаксаност. Тоа траеше два дена, потоа третиот изгубив вкус и мирис. Вкус многу многу малце осеќам пример благо, а мирис воопшто. Страшни болки во мускули и коски. Температура немам сеуште. Не сум тестирана бидејќи матичната ми рече да почекам кога се слушнав во четвртокот само не знам до кога, и ѕвонам не ми крева телефон, од такт ме вади. Ке оздравам додека се истестирам ако ја чекам нејзе.. Не знам дали да си одам приватно.. Во самоизолација да бидам 10 дена ми кажа. Сигурна сум дека имам, дечко ми е позитивен, и јас со симптомиве сигурно сум. Пијам парацетамол (по препорака од матичната), витамин ц, магнезиум и плус алое вера гел што си го пиев и предходно за имунитет. Не знам дали антибиотик би ми помогнало, како што кажав не можам да ја добијам матичната за да се советувам. Во принцип сега за сега сум прилично добра, дај боже да помине вака... Се плашам само за мирисот до кога ке биде вака, многу е лошо... Ви посакувам полесно закрепнување на сите.
За вкус и мирис матичната на татко ми му рече од 3-6 недели дека ке му се врати, и он испадна позитиве на брис, преку крв немаше ништо, а нема само мирис. На брат ми девојчето веќе месец ипол како нема мирис и вкус, а два теста негативни и излегоа. Мајка и е доктор и самата не знае да каже кога ке и се врати. Мислам дека тоа индивидуално си е.
Антибиотици некако не препишуваат матичниве, мајка ми беше со исти симптоми како тебе, пиеше плус витамин Д и цинк, матичната не и даде да се тестира демек немало потреба а имаше вирусна инфекција на крвта ама не била ковид. После 5 дена стана од кревет. Е после тоа татко ми изгуби мирис и излезе позитивен...
Мене самото тоа што не ми крева на телефон ме нервира, не дај боже нешто да е, како може да не креваат не ми е јасно, минатата недела два пати и ѕвонев и уште љута, сме замарале... Страшно. Во врска со антибиотикот не знам дали е потребен, дали помага во побрзо оздравување или не. Ако не помага тогаш нема потреба дополнително "труење" со апчиња поготово кај мене што имам болен желудник па секогаш имам болки кога пијам антибиотици, плус фаќам кандида обавезно и покрај тоа што секогаш пијам пробиотик.. Докторкава на тел првиот пат ми рече, не мора да значи дека е корона, може е грип, и затоа највеќе сакам да се тестирам да знам дали сум ја "прележала" или не...
Најпрво со помин нека ти е, што поскоро да пишеш тука дека ти поминало. Од искуство ти кажувам, не земај сеуште антибиотик бидејќи си со полесни симптоми. Пиј многу витамини, цеди си портокал и лимон, јади супа и многу овошје и зеленчук и одморај, не работај некоја тешка работа. Бидејќи претпоставувам си помлада полесно ќе пројдеш. Само обавезно витамини, ц од 1000, магнезиум, д, селен и цинк.