Штом немаш досега симптоми, не би требало да имаш ни отсега. Сепак прати и биди внимателна до 10ти ден. Друго, во мој регион сите симптоми пројавиле максимум до 6ти ден од контакт, најчесто 4ти и 5ти ден, некој дури и на втор- трет. Какви се вашите искуства, дали е ова само мој впечаток или...?
Па денес добила позитивен тест, сигурно четврток ,или среда,незнам детаљи,ќе видам за ден два,се надевам дека нема да пројавам,што е тоа е нема бегање.фала ви на одговорите, бидејќи живеам странство, тука велат за два дена се јавуваат првите симптоми.
Јас имам уште едно прашање Знам дека не е кај сите исто и дека нема правило, но дали од кога ке осетите подобрување, да речам од кога ке оздравите и немате веќе симптоми, дали знаете некој случај да му се "повратиле" симптомите пак?
Да, јас. Болки во желудник, стомак и препони. Дијареа, гадење, и немање апетит, плус температура до 37 со 4.
10 ти ден. Претходно имав болки во грло, мислев од забот е. На 5/6 ден ме заболе прв пат грло и измерив температура 37 со 1. Мислев уморна сум. Следниот ден едвај се движев, мислев од храната е. После 3 дена останатите симптоми. Тогаш ништо не поврзав со корона. Сега, си враќам назад 5/6 ден ќе да е прв симптом.
Јас познавам имаа болки во желудник ама не како прв симптом туку после 10 ден веќе при крај на лекување ( можеби од лекарствата). Јас не верувам дека некој би останал смирен колку и да мислиш дека не е исплашен, така да може и да е од стрес, ако нема други симптоми јас би чекала да се тестирам на 8 ми ден од контакт.
Здраво, незнам дали е за овде прашањето но ако има некој искуство Ве молам да споделите. Пред 2ипол месеци бев инфицирана од Ковид 19, го прелњжав во домашни услови со терапија, добро поминав, почетокот на октомври правев испитување на Имунологија за антитела и IgG беше скоро 20, од тогаш пак се пазев и покрај тоа што имав некој имунитет... Е сега пред 7 дена купував во аптека и вработената си го исекна носот и ми ги подаде производите... Јас мијам редовно раце ама дома не дезинфицирам ствари... Во саботата ми се појави слабо покачена температура околу 37.3 а од вчера (неделата) имав дијареа неколку пати... Ми е страв да не се имам инфициран повторно Дали има некој некакво слично искуство да сподели?!
Во четвртокот имав контакт со роднина, која во недела ми соопшти дека се тестирала тој ден и вечерта и стигнале резултати дека е позитивна. Во неделата од сабајле кај мене почнаа болки во грло, температура 37.8 измерена навечер. Понеделник сабајле температура 38, 38.2 пиев парацетамол и ми се нормализира. Денес температура немам, сеуште болката во грло е присутна, дијареа прв пат денес. Доволно е ова за матичен да ми закаже тест, и дали може преку матичен да се прави брз тест и за колку време го закажуваат?