Доволно е, да. За брз тест преку матичен зависи од кој град си, немаат уште сите градови брзи тестови, прашај најдобро. Секако треба да ти закаже тест. Со помин.
Колкави се шансите за зараза доколку сме имале индиректен контакт со заразено лице . Поминати се 5 дена од контактот.Симптоми нема ниту кај личноста директно што имаше контакт а мојот контакт беше следниот ден. Се надевам ме разбравте малку сум во паника
Не паничи не се пренесува туку-така. Луѓе не се заразуваат со директен контакт, не па со индиректен. Ама во секој случај внимавај. @CrAzZyYy со лесно нека е, побрзо да помине и јас бев денес во авицена, чекам резултати.
@Ahoy, @KuklickaSk. Прво извинете на таг. Ме интересира дали ви е познато досега, пациенет на НЕинвазивна вентилација, по извесно време зборува малце нелогични работи. Притоа сатурација е во ред, нема ништо друго.
Не е поврзано со вентилацијата. Проверете удар да не имал. Инаку ако е уште на лечење, може и од вирусот и од терапијата да е конфузен, има такви случаи. Имам другарка која додека беше позитивна, буквално не можеше да мисли, цело време конфузно зборуваше, забораваше зборови, не знаеше што тргнала да прави.
Дали има шанси тест за корона (од оние брзите) да дадеде лажно негативен резултат, во следниот случај: човекот пројави симптоми и веднаш наредниот ден си направи тест кој излезе позитивен, неговата сопруга исто така направи тест откако излегоа неговите резултати од тестот (што значи тој е бил со симптоми веќе 3ти ден), нејзиниот тест беше негативен. Нели се вели дека треба да помине повеќе време од контактот, но во случајот тие се сопружници, живеат заедно, што значи можеби сопругот е бил заразен многу предходно пред да пројави симптоми...што мислите дали да се тестира таа пак после неколку дена? Повеќе сме загрижени за жената бидејќи таа е со дијабет, кардиоваскуларни заболувања и наднормена тежина....затоа несме сигурни дали тие брзите тестови покажуваат наличие на вирусот толку рано.
Не е неразбирлив говорот, ама е нешто неповрзан. Фала ти многу, и јас помислив дека е од целиот третман и привид таму. Веќе 14 дена е со маска во кревет и не смее да мрда.
Рано се тестирала според мене. Нека се тестира 5- 6 дена по првиот симптом на сопругот, рапид тестот ќе даде релевантен резултат. А ако ви се чека малку повеќе, препорачувам ПЦР да направи ако има услови. Се надевам нема да има ништо, со помин. @Frosty! Кукличка ти одговорила, таа има повеќе знаење во однос на лекување во клиники и последици после тоа Се надевам ќе мине брзо.
@Ahoy ти благодарам за брзиот одговор, само ако може уште едно инфо, во приватните лабаратории каков тест ќе и направат, на државно сега нема шанси да и дозволат, ептен со врски и направија зошто е со 300 предходни заболувања...Ќе оди сега во приватна некоја, после 6 дена од контактот за да се осигури.
Во приватните ПЦР најверојатно, може и серолошки ако има позитивен резултат за да се види до каде е текот на болеста. Некои приватни прават и брзи рапид тестови, во Битола тоа се Плодност и Костурски, 1000ден. За Ск и другите градови не знам.
И брзи. Сите прават брзи тестови, 1000 денари . Биотекhttps://www.facebook.com/1716602188596820/posts/2791568827766812/
Sto zemase za bolka ? Ne znaeme seuste cekame rezultati od testot ,pijam ketonal 100 na 12 sati no eptem boli mnogu.I kolku vreme trae ,kolku dena ?