А дали при појава на симптоми и антибиотска терапија, потесниот круг од семејството ќе биде ставен во изолација. Татко ми е позитивен, мајка ми нема симптоми дали ќе стигне решение и за неа да биде во изолација? Незнам зашто уште не е стигнато решението на татко ми, тој и безтоа си седи дома боледува, и мајка ми е со него и таа неизлегува, но еве немат стигнато решение.
Ќе ти се јават од институтот за јавно здравје тие што се позитивни си добиваат решение на вибер ,но ќе бидете прашани со кој живеете и во твојот случај мајка ти ќе добие решение за 14дена самоизолација Кај мене се јавија 7 ден од позитивниот тест
Ти благодарам Па веќе седми ден сум болна и самоизолирана, само на витамини, температура немам најверојатно 10 дена.. А какво е тоа решение што треба да ми стигне? едит: Прочитав над мене за решението. Дали е точно дека од приватните клиники изолацијата не е за целото семејство, само за заразениот, а државните ве ставаат цело семејство во изолација?
Решение дека си била позитивна тестирана на тој и тој датум и почнувајќи од тој датум си во самоизолација и бидејќи немаш симптоми 10 дена ќе бидеш
Сите првенствено само тебе те ставаат во изолација, а тоа може да се случи и по недела дена од позитивен тест периодов, не можат да стигнат. После следи повик од епидемиолог за да те праша за контакти, меѓутоа и тоа ретко се прави периодов.
Се јавуваат и меѓу другото прашуваат со кој живееме и дали е потребно решение на тие со кој живееме нас ни се јавија 10 ден од тестирањетото
9 ден не пројавив симптоми,се слушнав со колешка мината недела од средбата за ден одма пројавила кашлица,вели од кревет неможев два дена да станам ама без температура и не се тестирала,исто уште една. Е сега сигурно некој од нас 10 сме биле заразени, само што не сме знаеле,а фирмата не сака да не тестира. Во официјалното соопштените стои дека не сме биле во контакт вонпоследните 48 часа со заболените. Некако ми е чудно,јас ќе проверам антитела.вака нема да ме тестираат ако не сум имала контакт со позитивен или симптоми.
Dalo zatnat nos, so gubenne miris i delumno gubenne vkus veke 5 dena bez nikakvi dr simptomi e kovid ?
Sto bi mozelo da ocekyvam? Vo sabotata bev kako bez zelba.. kako da padnav, nedela bev kako nova.. ponedelnikot se zatnav i izgubiv miris. Samo kafe mieisam po malky, limon osekam na vkya, seker sol.. ama taka koha jadam se isto mi e so e.. me zaboluva nosnata praznina vnatte.. drugo nisto ne custvyvam.. oaven ato sym preplasena