Jas sym veke 5 dena taka.. inaky sum 30 g.. mi e strav da ne bidam od tie prekh nok sto im se slosuva sostojbata.. prwplawena sym.. neznam sto da ocekyvam
Neznaet3, panika me faka strasna.. fuka citam deka preky nok od nisto zavrsuvaat na infektivma.. sekoj den mi e borba so paihata..doktoekafa me peegleda lred nekoj den vika nisto nemas..
Некогаш филмот е полош од се. Јас ако ти кажам дека не ме тестираа, а 7 дена имав температура, главоболки, треска еден ден, затнат нос и без мирис (мада може и од спрејот да го изгубив) , некоја мала кашлица ситна и толку . Немав време за малаксаност, имам бебе од сега 4 м.тогаш 1 месец и морав да се грижам за него оти и тој напоредно со мене имаше 7 дена 37.2/3 , плус поголемиот син 2 дена имаше тт вака некоја мутава, плус мм малаксаност, па и мајка ми само се затна друго не. Ми рече матичната грип дека е. Ете, не знам како процени, ама грип беше за неа и крај. А јас у живот никогаш 7 дена сум немала тт. Ама психички верував дека е, полесно ми беше и еве и ден денес не сум тестирана, ни антитела, ништо. Од моја совест дома седевме 2 недели, контакт никаков, баш оти никој не не' тестираше. Пиев витамини и парацетамол по потреба. Сега веќе не сакам да знам.
Ja na priemr sega koga mi ispasns sekret bese so krvce.. kako da mi e nesto povredeno. Iljada misli me tepaaat.. jaa sum po priroda anksiozna i nz stvarno so da pravam
Не си го прави ова ,од искуство ! Немој еве ме после месец уште барам симптоми ,уште сум во изолација .Послушај ме психички ослободи се.Се што пишуваш го доживеав ,затоа те советувам немој.Желудникот ми е партал.Имунитетот си го бутнав од стрес...Навечер воопшто не спијам , се смирувам со диазепам во краен случај хелекс ,две недели не сум спиена ни преку ден ни преку ноќ .И во сон добивам панични напади и покрај диазепамот Млада си здрава си и ништо не ти е !Немој да завршиш како мене !Било која од вас ! Јас легнав и здрава ќе умирам ! Сите излегоа за 10 дена од изолација јас за 20 ради таа паника и анксиозност ,само барав симптоми само се јавував кај докторката и сега? дома во 4 ѕида сама , се супер прегледи а јас панични како тебе дека НЕ не сум ок ќе ми се деси нешто...Ништо нема да се деси само ќе си се разболеш знам како ти е верувај барав симптоми по фејсбук и форумиве дали има некој како мене и уште барам и свесна сум дека грешам и пак затоа сите што го читате ова ослободете се се ќе заврши па и ова ама здравјето нема да си го вратиме јас нема да бидам иста после ова секој ден бев со панични.
Прскаш спреј? Од спреј за нос срц може крв, од дување претерано, смири се. Тука сме, има луѓе кои минуваат низ истото, сите ми рекоа и мои блиски дека психата е најбитна. Прави нешто позитивно плис, прашувај не нас тука, ќе го надминеш ова.
Здраво, Левофлоксацин е доста јак антибиотик и се дава при многу тешки инфекции. Се зема по препорака на лекар. Ако нема многу јаки симптоми нема воопшто потреба.
Фала ти на одговорот миалев дека се работи за посалб антибиотик од симптоми моментално има кашлица која е поизразена последниве два дена
Па, секој антибиотик прави растур на цревната микрофлора и секогаш постои ризикот да станеш резистентен доколку го земаш за лесно поминливи симптоми. За кашлицата препорачувам Хербион сируп од Исландски лишај, за болно грло Септолете пастили. Мене тоа ми помогна кога имав Корона, поминав без антибиотици.
Повеќето што ги знам речиси одма... Роднина една , за два дена од контактот После нејзе сите за еден ден:она дента,синот вечерта, утредента синот и снаата.
Испитана крв, резултатите се во ред, само железото е 5. Денеска температурс 37.5 без никакви трески омалаксаност има чивство за мирис и вкус. Дали според вас има место за паника? Прашувам бидејќи некои имате искуство со ова Едит: Прашувам за татко ми
Па не, скроз корона се симптомите. Исто како сестра ми, од болки по тело, главоболка, дијареа... Само она малку полошо што е. Денес е прв ден без температура, рентгенот имаше нешто сомнително, незнам што точно не ја сфативме таа (круг, сенка) и ја праќаат на компјутер со контраст да се снима. Пиеше зинат, амоксиклав, сега пие Сумамед х6, препишан од инфективна. Мислам вака е доста подобра, апетит има денеска, само што бетер кашла... Збори кашла, едвај збори. Прави и инхалации и малку со нив се смирува. Црп и беше 24, што не е многу ама и не е малку по 2 антибиотици испиено (зинат и амоксиклав). Исто и крвната слика катастрофа, никогаш немала анемија, сега од железо (тоа е 3) до хемоглобин, мцв мцх хематокрит, се е под граница.. Бар димерите и се добри.. Тест на 11ти и закажаа
Ако сте во можност приватно нека се тестира. Нека го провери феритинот, не го гледајте само по себе железото, при инфект тоа го нема во организмот и нормално е да е ниско. Само феритин за да се види вистинското железо. А лимфоцити, леуко и гранулоцити како е? Ајде ќе поминува ... Земете изопринозин многу е добар при јаки вируси како поддршка