Симптоми на коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Dream-Girl, Mar 20, 2020.

1. mariz

mariz Форумски идол

Океј се тие мислам. После ке ми пушти се да пратам и на една што се разбира. Ке земеме и тоа..

eli25 likes this.
  2. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Лице позитивно на ковид, со леки симптоми, после 8 дена од први пријавени симптоми, има ли големи шанси да ја пренесе заразата на домашните после толку денови, (ние го изолиравме сам да седи дома еве веќе 8 дена, но веќе сопругата негова мора да се врати во истиот стан кај него) Таа е негативна ,но е хронично болна, има дијабет, и затоа веднаш се тргна таа од станот штом нејзиниот тест се покажа негативен, па дали веќе е безбедно да се врати во ист стан со заразеното лице, се разбира ќе седат во различни соби,....загриженоста ни е зошто таа има дијабет и прекумерна тежина, и кардиоваскуларни болести.....Колку време шири зараза позитивно лице после појавени симптоми, знам дека е најзаразен во инкубација..

3. Slatkata00

Slatkata00 Истакнат член

После 8 дена мислам дека неможе веќе да заразува,но сепак треба да се внимателни, да бидат во посебни соби доколу се во можност и честа дезинфекција и проветрување на просториите

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Пред да се врати нека дезинфицираат дома, има во Зегин средство за дезинфекција на простории и површини, јас прскав и во воздух. Посебен прибор и чинии, маски пред да влегува заразениот во тоалет или кујна. Не би требало да е висока вирулентноста по 8 дена, ама нас од инфективна ни кажаа да се изолира мм од нас 21 ден во друга соба.

5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Големи шанси нема, ама има шанси лицето сè уште да шири, посебно ако сè уште има некои од симптомите.

Другото се сложувам со @kristina.k , да бидат постојано одделени и позитивното лице да не излегува од соба без маска. И често проветрување, најмногу во неговата соба, но и во целиот стан.

kristina.k likes this.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

ЛДХ како е?
    Сенката е најверојатно воспаление на белите дробови
    Нека ги види уште некој снимките.

7. macalavica

macalavica Популарен член

Сестра ми имаше симптоми од 12.11, помина со блага слика, два дена темп и малаксаност и изгуби осет за мирис, децата беа ок, зет ми исто со блага слика. Не сум ги видела од пред тоа, а мн ми недостасуваат посебно сестра ми бидејки имаме мн приврзан однос, јас сум бремена и таа се плаши да се видиме. Колку време треба реално да помине за да помине опасноста од зараза, нив им заврши изолацијата одат и на раб ама кај мене не доаѓаат. Дали смеам да ги видам, што мислите?

8. fana

fana Форумски идол

Оф душа мила :(
    Мислам дека е безбедно веќе да се видите. Ако ѝ е толку страв видете се вие две на клупа во парк :hug:

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Со маски оние Н95 двете, и надвор.. сепак е нов вирусот, не се знае се 100 посто. Бремена си.. заштити си се.

10. eli25

eli25 Форумски идол

И сама знаеш дека ги укинаа контролните тестови, после 20 дена сите најнормално функционираат и се врааќаат на работа.
    Така да мислам во ред е.

11. macalavica

macalavica Популарен член

Ама она уште не осеќа мирис, синчето нејзино има инфекција на окото, зет ми има прилештен нерв на кичмата и е страв да не е поврзано

12. eli25

eli25 Форумски идол

Мирисот може уште долго да не и се врати
    Ако е заразна нема ни на работа да ја примат.
    Инфекција на око и корона ,не ми имаат поврзаност исто и приклештениот нерв.
    Сепак одлучи си ти како сметаш дека е безбедно:)

macalavica likes this.
  13. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Во некои случаи мирисот/вкусот знае да не се врати месец,два, три, но тоа не значи дека сеуште е заразна. Како што ви пишаа, најубаво е да се видите на отворен простор, со маски, чисто ете за секој случај.

eli25 and macalavica like this.
  14. Reja

Reja Истакнат член

Девојки дали антитела може да се испитаат во секоја лабораторија?

15. gogimica

gogimica Истакнат член

16. gogimica

gogimica Истакнат член

Jas imav simptomi od 17 ti noemvri temp.37.5 bolki vo grbot, pa ok pa pak 38.5 pa treska,i na 5 den diarea preterano.Posle jski glavobolki neposnoslivi...test na 6den I toa od grlo i nos i mi se javuvaat ne bil doto zemen i na 7 den go povtoruvame pak.Ispaga negativen...pravam krvna slika sedimentacija 36.1 a CRP 43 i zelezo 5,dr.parametri site mirni. ZAVRSUVAM VO SISTINA NA URGENTEN SO INFUZII,ZELEZO I VIT.Tamu mi pravat pak brz test pak negativen.Mi e slusaat i na slusanje nemam nisto me nosat na rengen naod suspektna pobleda fleka na bel.krilo.i mi dadoa Trcef i Hefetol...povnav so nego,pa vit.i tecnosti.i nekni sinceto mi projavi simptomi na glavobolka i stomaceto,krvta super,snimavme na eho abdomen vo Sistina i CRP mirno.Mat.ni zakaza na dvajcata brz test vi Mlin balkan.Na 3 ti Dekemvri pak test on prv jas treti po red i negativni.Sea sum po ok,ke snimam pluka na 14 ti dek.vo Bukurest.Golgota nevidena...Zborot mi bese dali se ok.Izoprinosine gi imam doma ne wum gi pocnala?

17. Reja

Reja Истакнат член

Многу луѓе имаат три негативни теста, а имаат антитела од која причина е тоа не знам. Понатаму испитајте си и антитела.

gogimica likes this.
  18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Vnimatelno so izoprinozinot toj se pocnuva vednas po pojavata na sipmtonite ne otposle

jagoda777 and gogimica like this.
  19. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Dali nekoj ima kupeno aparatce za merenje na saturacija?? Kolku pari e, i dali ste zadovolni od nego???

Снегулк@23 likes this.
  20. gogimica

gogimica Истакнат член

Da obavezno na 21 dekemvri