Не. Вкус и мирис не мора да значи дека мора да се изгубат. Инаку слични се симптомите да, со тоа што кај грип се иритирани насолзени очи, затнат или растече нос и ваква сум кога имам грип и настин. Сега беше многу поинаку. Или мн јак грип ист како корона или корона ама не сум развила имунитет. Проблем е што сѐ уште сум со симптоми и ги имам сите последици што позитивни ги имале. Едно е јасно, дека зараза не ми бега и во двата случаи
Сите тестови укажуваат дека не е корона, си испила секаква можна терапија веќе не се замарај, фокусирај се на закрепнување, еве и кс ти е добра, гледај ти што поскоро да си добра одмарај, течности, витамини и релаксирај се, се надевам за брзо време ќе си добра.
Епа и јас бев болна, пиев Сумамед, немав сила и глас, температура, све. Само не изгубив мирис и вкус. Тест негативен. Не беше корона значи, може не било и кај тебе. Сите со корона што ги знам со вакви изразени симптоми, вкус и мирис обавезно изгубиле.
Мои колеги не... затоа велам дека не мора да значи. Ги имаме истите симптоми и последици. Тие немаат испитано антитела, па не би можела да кажам дали имаат. Друга другарка нема антитела...
Ако имате нег тестови, немате антитела, нема шанса да е корона... Има и други потешки вируси, кои оставаат исти последици. Но сега од паника, секој болен човек мисли корона имал. Ми текнува една зима, дома сите 4ца со се бебе 4м фативме грип, 2 недели не знаев кај се наоѓам. Температура 40, кашлица, болки, па дури и мислам и вкус и мирис изгубив, тост ми текнува сув само со малку кашкавал јадев со денови само... Сега другиве вируси и грипови како да не постојат Веќе е период каде што ке има повеќе вируси и сезонски грип... Треба да си се чуваме од се, особено сега... После ковид не е убаво и грип или друг вирус да се фати, а и после вирус, грип па не е убаво ковид да се фати. Пазете се, чувајте се...
За колку време ви се има вратено мирисот и вкусот, тие што сте имале ваква ситуација? Блиска личност веќе 2 недели не осеќа ништо.
Добро утро Пишав овде и пред некој ден маж ми во вторник вечер крена темп 37.3. И толку беше никаков друг симптом но бидејќи беше испаничен се тестираше со брз тес во четврток и испадна негативен. И се си беше супер сами што психички сеуште се исмачуваше да не евентуално тестот е лажно негативен. Вчера вечерта пак крена темп 37.5 Дали да се тестира пак серолошки можеби или кажете искуство веќе ова е измачување
Луѓе го јадевме ние изгледа. Мајка ми од ноќва има температура 38, вчера цел ден не и беше добро и мереше прелу ден немаше ништо, и татко ми кашлаше ама он е пушач и имач пневмонија во минато што му ги има оштетено дробовите, па не го сфатив неговото кашлање за корона. У пм.
Isto I kaj nas vo familija imase taka 2ca clenovi, edniot so simptomi I toa so pokaceni d dimeri, so pnevmonija, I temperatura se testirase 2 pati Ednas vo bolnicata, vo kovid centarot izleze negativen, posle I na privatno pravese od brzite testovi pak izleze negariven, a drugiot clen samo so pokaceni d dimeri, malku pokaceno crp, I visoka sedimentacija 2 pati pravese test Isto I vo drzavata Bolnica I potoa vo privatna labaratorija izleze 2 pati negariven, a vo familija Ima pozitiven. Neznam sto da kazam....
Ne mora da znaci deka site treba da se pozitivni ako e eden pozitiven..bas pred nekoj den citav i povejke svetski epidemiolozi go objasnuvaa toa,deka mozebi nekoj ho prelezav virusot vejke asimptomatski i ima nekoi antitela...kaj nas samo eden bese pozitiven,a drugite dvajca clenovi negativni iako celo vreme bevmw vo ista soba,normalno so zapazuvanje na site merki sto treba da se zapazat,a i na rabota od toj sto bese pozitiven,nikoj ne projavi simptomi od tie sto bea vo kontakt so nego. Iako da napomenam deka pozitivniot imase bas losa klinicka slika..
Дали има некој случај да сте се сомневале дека сте прележале корона (ама не сте се тестирале) и да имате антитела. Другарка се тестираше за антитела, па дали има простор да размислувам позитивно
Ako bila asimptonatski da. Poznavam licnost shto od zafrkancija se testirase za antitela i ispadna deka ima. A simptomi nemase
Вие што прележавте имаше ли некој горчлив вкус во уста? Имам ужасна главоболка неколку дена и тој горчлив вкус.
Еве јас уште кашлам ексик. Месец дена поминаја од ко прележав ковид а кашлицата се појави одкако го прележав вирусо.
Оваа тема е поактивна, па да прашам и овдека дали се случува да добиеш воспаление на црн дроб, после антибиотска и витаминска терапија за ковид? Татко ми, заврши со терапијата што му беше препишана за ковид, првин 6 дена Сумамед, и потоа 10 дена мислам беа Панцефт, плус витамини, и клексани за ддимерите сеуште прима.Направи крвна слика , црп веќе му е во нормала а му беше 146, исто и другите вредности подобрени, но сега вредностите на црниот дроб многу покачени, му кажале дека има некое "воспаление" на црн дроб. Целиот беше во паника вчера, зошто неработен ден додека оди на доктор, толку многу е вознемирен да не дошло сега до оштетување на црниот дроб...Дали има шанси да е тоа од антибиотииците? Дали се чисти по некаков начин црниот дроб со многу течност, други апчиња......?